MENU

21 agost, 2000 Comentaris (2) Visualitzacions: 1135 Cinema Marc Bataller @marcbataller

Títol


Director


Actors

Super 8, l’aliança entre J.J. Abrams i Steven Spielberg, era una de les pel·lícules més esperades i la veritat és que ha fet honor a aquesta fama, sobretot per a aquells nostàlgics del cinema dels anys setanta i vuitanta. Super 8 és un homenatge al rei Mides de Hollywood, Steven Spielberg, i a films que …

Tots tenim un Peter Pan a dins

Super 8, l’aliança entre J.J. Abrams i Steven Spielberg, era una de les pel·lícules més esperades i la veritat és que ha fet honor a aquesta fama, sobretot per a aquells nostàlgics del cinema dels anys setanta i vuitanta. Super 8 és un homenatge al rei Mides de Hollywood, Steven Spielberg, i a films que formen part de la nostra memòria adolescent com ara Els goonies, Encuentros en la tercera fase, E.T., Tiburón i La noche de los muertes vivientes, del mític George Romero.

Divendres es va estrenar a Catalunya Super 8, que als Estats Units no ha tingut l’èxit de taquilla que s’esperava, i la sala de cinema de Barcelona a la qual vaig anar estava plena de membres d’aquella generació que ens movem entre els 30 i els 40 anys i que vam estimar el cinema gràcies a les fantasies que ens proposaven Steven Spielberg, Robert Zemeckis i Joe Dante. Durant gairebé dues hores el tàndem Abrams-Spielberg ens evoca al Peter Pan que tots portem a dins, aquell nen que es resisteix a fer-se gran i que encara xala amb cintes com Super 8 i amb els cicles Phenomena de Barcelona, que recupera clàssics del cinema d’acció d’aquella època: Alien, Terminator, Regreso al futuro, Acorralado

L’únic de Super 8 que ens fa despertar d’aquest viatge ancestral cap a la nostra adolescència són les escenes d’acció. Realment són magnífiques, ben gravades i hipermegarealistes (sobretot l’accident de tren, que és un dels leitmotiv de l’argument). Per tant, encaixen a la perfecció en els temps que corren. El problema és un altre. Quan veus aquests efectes especials i els compares amb els dels anys setanta i vuitanta (el gran tauró que ens va fer posar els pèls de punta quan érem petits i que 35 anys després sembla una joguina ridícula), t’adones que el temps ha passat, que ens hem fet grans, que ja només pensem en la hipoteca i en els fills i que mai podrem ser Peter Pan.

Per cert, un avís. Quan s’acabi Super 8 no marxeu de la sala. Espereu-vos uns segons, mireu uns quants títols de crèdit i gaudireu d’un divertidíssim curtmetratge, el que han gravat els joves protagonistes.

Super 8, l’aliança entre J.J. Abrams i Steven Spielberg, era una de les pel·lícules més esperades i la veritat és que ha fet honor a aquesta fama, sobretot per a aquells nostàlgics del cinema dels anys setanta i vuitanta. Super 8 és un homenatge al rei Mides de Hollywood, Steven Spielberg, i a films que …

Títol


Director


Actors

2 comentaris to Tots tenim un Peter Pan a dins

  1. […] llegir més, clica aquí Recommend on Facebook Buzz it up Share on Linkedin Tweet about it Subscribe to the comments on […]

  2. JCL ha dit:

    Realment, el millor són els títols de crèdit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.