MENU

21 agost, 2000 Comentaris (2) Visualitzacions: 1431 Cinema Marc Bataller @marcbataller

Títol


Director


Actors

Super 8, l’aliança entre J.J. Abrams i Steven Spielberg, era una de les pel·lícules més esperades i la veritat és que ha fet honor a aquesta fama, sobretot per a aquells nostàlgics del cinema dels anys setanta i vuitanta. Super 8 és un homenatge al rei Mides de Hollywood, Steven Spielberg, i a films que …

Tots tenim un Peter Pan a dins

Super 8, l’aliança entre J.J. Abrams i Steven Spielberg, era una de les pel·lícules més esperades i la veritat és que ha fet honor a aquesta fama, sobretot per a aquells nostàlgics del cinema dels anys setanta i vuitanta. Super 8 és un homenatge al rei Mides de Hollywood, Steven Spielberg, i a films que formen part de la nostra memòria adolescent com ara Els goonies, Encuentros en la tercera fase, E.T., Tiburón i La noche de los muertes vivientes, del mític George Romero.

Divendres es va estrenar a Catalunya Super 8, que als Estats Units no ha tingut l’èxit de taquilla que s’esperava, i la sala de cinema de Barcelona a la qual vaig anar estava plena de membres d’aquella generació que ens movem entre els 30 i els 40 anys i que vam estimar el cinema gràcies a les fantasies que ens proposaven Steven Spielberg, Robert Zemeckis i Joe Dante. Durant gairebé dues hores el tàndem Abrams-Spielberg ens evoca al Peter Pan que tots portem a dins, aquell nen que es resisteix a fer-se gran i que encara xala amb cintes com Super 8 i amb els cicles Phenomena de Barcelona, que recupera clàssics del cinema d’acció d’aquella època: Alien, Terminator, Regreso al futuro, Acorralado

L’únic de Super 8 que ens fa despertar d’aquest viatge ancestral cap a la nostra adolescència són les escenes d’acció. Realment són magnífiques, ben gravades i hipermegarealistes (sobretot l’accident de tren, que és un dels leitmotiv de l’argument). Per tant, encaixen a la perfecció en els temps que corren. El problema és un altre. Quan veus aquests efectes especials i els compares amb els dels anys setanta i vuitanta (el gran tauró que ens va fer posar els pèls de punta quan érem petits i que 35 anys després sembla una joguina ridícula), t’adones que el temps ha passat, que ens hem fet grans, que ja només pensem en la hipoteca i en els fills i que mai podrem ser Peter Pan.

Per cert, un avís. Quan s’acabi Super 8 no marxeu de la sala. Espereu-vos uns segons, mireu uns quants títols de crèdit i gaudireu d’un divertidíssim curtmetratge, el que han gravat els joves protagonistes.

Super 8, l’aliança entre J.J. Abrams i Steven Spielberg, era una de les pel·lícules més esperades i la veritat és que ha fet honor a aquesta fama, sobretot per a aquells nostàlgics del cinema dels anys setanta i vuitanta. Super 8 és un homenatge al rei Mides de Hollywood, Steven Spielberg, i a films que …

Títol


Director


Actors

2 comentaris to Tots tenim un Peter Pan a dins

  1. […] llegir més, clica aquí Recommend on Facebook Buzz it up Share on Linkedin Tweet about it Subscribe to the comments on […]

  2. JCL ha dit:

    Realment, el millor són els títols de crèdit.