MENU

3 febrer, 2010 Comentaris tancats a Els Oscar en dansa Visualitzacions: 1671 Cinema Jordi Camps

Títol


Director


Actors

Avatar, de James Cameron, i En tierra hostil, de Kathryn Bigelow, totes dues amb nou candidatures i grans favorites per a la lluita final, han estat dirigides per un exmatrimoni

Els Oscar en dansa

La 82a edició dels premis Oscar tindrà aquest any un al·licient afegit. Es dóna la circumstància que Avatar, de James Cameron, i En tierra hostil, de Kathryn Bigelow, totes dues amb nou candidatures i grans favorites per a la lluita final, han estat dirigides per un exmatrimoni. Divorciats fa gairebé dues dècades després de dos anys casats, Cameron i Bigelow hauran de deixar ni que sigui per un dia la seva cordialitat manifesta a l’hora de competir pels premis que atorgarà l’Acadèmia de Hollywood el 7 de març.

Per primera vegada en més de seixanta anys, deu produccions i no cinc, com era tradició, competiran en la categoria de millor pel·lícula. Malditos bastardos, de Quentin Tarantino, amb vuit nominacions, es pot convertir en la seva principal rival. En la categoria de millor pel·lícula, també competeixen Un tipo serio, de Joel i Ethan Coen; District 9, de Neil Blomkamp; The blind side, de John Lee Hancock; An education, de Lone Scherfig; Precious, de Lee Daniels; Up, de Pete Docter (segon film d’animació nominat en aquesta categoria en la història), i Up in the air, de Jason Reitman.

Els intèrprets nominats

Pel que fa als premis interpretatius, en la categoria de millor actor, George Clooney (Up in the air), Jeff Bridges (Crazy heart) i Morgan Freeman (Invictus) es presenten com els principals candidats a pujar a l’estrada a recollir el premi. Això si Colin Firth (Un hombre soltero) i Jeremy Renner (En tierra hostil) no donen la sorpresa.

Quant a la categoria de millor actriu, Meryl Streep (Julie y Julia) i Sandra Bullock (The blind side) parteixen com a favorites clares. Helen Mirren, Carey Mulligan i Gabourey Sidibe, per la seva banda, tenen les seves possibilitats.

Així mateix, Christoph Waltz (pel seu estel·lar paper polilingüe a Malditos bastardos) i Matt Damon (que amb Invictus ja suma tres nominacions al llarg de la seva carrera) són els que tindran més possibilitats en la categoria de millor actor secundari. Stanley Tucci, Woody Harrelson i Christopher Plummer completen la llista de candidats. En el camp femení de millors actrius de repartiment, destaca la tercera candidatura de Penélope Cruz per Nine, després de vèncer l’any passat amb Vicky Cristina Barcelona. Mo’Nique, Vera Farmiga, Anna Kendrick i Maggie Gyllenhaal seran les seves adversàries.

L’opció «catalana»

La coproducció catalana La teta asustada, de Claudia Llosa, nascuda a Lima i resident a Barcelona de fa anys, ha estat nominada als Oscar com a millor film de parla no anglesa. Protagonitzada per Magaly Solier, narra el viatge iniciàtic que viu una dona que pateix té el mal de «la teta espantada», una síndrome que es transmet per la llet materna i que tenen els fills de les dones que han estat maltractades durant l’embaràs. El film peruà, que ja va ser premiat amb l’Ós d’Or en la Berlinale, tindrà la dura competència de les altres quatre nominades: l’argentina El secreto de sus ojos, la israeliana Ajami, la francesa Un profeta i, sobretot, l’alemanya La cinta blanca. Aquesta, dirigida per Michael Haneke, no para d’acaparar premis arreu. Entre els més destacats, la Palma d’Or de Canes i el Globus d’Or a la millor pel·lícula estrangera.

Avatar, de James Cameron, i En tierra hostil, de Kathryn Bigelow, totes dues amb nou candidatures i grans favorites per a la lluita final, han estat dirigides per un exmatrimoni

Títol


Director


Actors

Comments are closed.