MENU

14 febrer, 2010 Comentaris (1) Visualitzacions: 1647 Sèries Marc Bataller @marcbataller

La revolució dels “Samcro”

El mes de febrer la nova cadena Fox Crime, dedicada exclusivament al gènere policíac, ha estrenat l’aclamada sèrie Sons of Anarchy, una de les revelacions als Estats Units, que ja fa dues temporades que s’emet per la televisió en cable i que té una audiència mitjana d’uns cinc milions i mig d’espectadors. Sons of Anarchy és un retrat d’un grup de motoristes que viuen en un poble fictici, Charming, a l’estat de Carolina del Nord. Els Samcro, com se’ls coneix a Charming, viuen al marge de la llei i es dediquen bàsicament al tràfic d’armes, però també procuren de mantenir el poble net de drogues o d’una delinqüència més ferotge, perquè, evidentment, els Sons no es consideren delinqüents, sinó simples supervivents que farien el que fos per mantenir viu el seu club de motoristes. La sèrie, que alguns intenten comparar amb la inimitable The Sopranos, gira al voltant de Jackson Jax Teller, que comença a qüestionar els principis de la seva banda de motoristes i també el líder dels Samcro, Clay Morrow, que curiosament és el seu padrastre.

El creador de Sons of Anarchy és Kurt Sutter, que també va ser l’ànima de The Shield (emesa a TV3 sota el nom de Vick Mackey). Sutter barreja grans dosis d’acció amb el vessant dramàtic i és per això que els productors de la sèrie han assegurat que Sons of Anarchy té una certa similitud amb el Hamlet de Shakespeare. Clay Morrow, el clan de la banda, seria el rei Claudi; Jax Teller, el príncep Hamlet i Gemma, que és la dona de Clay i la mare de Jax, seria Gertrudis. Una d’aquestes referències shakespearianes es veu en Jax Teller, que parla amb el seu pare mort a través d’un diari, mentre que el príncep Hamlet ho fa directament amb el fantasma del seu progenitor. Però, un dels grans valors de la sèrie és el personatge de Gemma, interpretat magníficament per Katey Sagal. Gemma és l’eix vertebrador dels Samcro, una mica com era Carmela en la família de The Sopranos. I una curiositat, l’actriu Katey Sagal està casada a la vida real amb el productor Kurt Sutter, que també apareix a Sons of Anarchy interpretant un paper secundari, concretament el d’un membre del club que està a la presó i que té el sobrenom de Big Otto.

En definitiva, Sons of Anarchy és una de les últimes joies que ens arriba dels Estats Units i que és completament recomanable. L’èxit de la sèrie ja ha provocat que es rodi una tercera temporada, que es podrà veure als Estats Units a partir del desembre.

Un comentari a La revolució dels “Samcro”

  1. roselles ha dit:

    Boníssima!! Estic acabant la segona temporada a través del FoxCrime, i cada episodi et deixa amb ganes de més.Salutacions!