MENU

1 abril, 2010 Comentaris tancats a La petita pantalla es fa gran Visualitzacions: 997 Sèries Jordi Taulats

Ningú pot negar que des de fa uns anys estem vivint una nova edat d’or de les sèries. Si a la dècada dels 80 i començaments dels 90 tothom esperava davant el televisor veure J.R a Dallas (CBS), el Ferrari de Magnum (CBS) o les bestieses de Roseanne (ABC), avui molts ens plantem davant el …

La petita pantalla es fa gran

Ningú pot negar que des de fa uns anys estem vivint una nova edat d’or de les sèries. Si a la dècada dels 80 i començaments dels 90 tothom esperava davant el televisor veure J.R a Dallas (CBS), el Ferrari de Magnum (CBS) o les bestieses de Roseanne (ABC), avui molts ens plantem davant el televisor o davant la pantalla de l’ordinador per veure Lost (ABC), Dexter (Showtime), The Pacific (HBO), Sons of Anarchy (FXnetworks) i moltes altres sèries.

Aquesta etapa daurada ha fet que molts actors que habitualment feien cinema hagin redirigit les seves carreres cap a les sèries. De la mateixa manera que el cinema deu força actors a les sèries (Bruce Willis amb Luz de Luna (ABC), John Goodman amb Roseanne o George Clooney amb Urgencias (NBC)), actualment un grapat d’intèrprets de renom dins la indústria cinematogràfica són o seran els protagonistes de moltes de les sèries destinades a triomfar.

Steve Buscemi ja ho va fer amb la cinquena temporada de The Sopranos (HBO), on era el cosí de Tony Soprano, i Kiefer Sutherland, actor d’Arma joven, Dark City o Mirrors, ja fa vuit temporades que ens dispara l’adrenalina amb el seu paper de Jack Bauer a 24 (FOX). El cas més actual és el de la grandíssima Glenn Close i les seves fabuloses interpretacions a Danys i prejudicis (FOX), acompanyada a la segona temporada pel magnífic William Hurt. Sense ella no es pot concebre que el bufet d’advocats Hewes&Shayes aguantés l’enorme competència.

Però molts d’altres han fet el mateix pas. En espera de gaudir de Jeremy Irons en el paper de Rodrigo Borgia a la sèrie The Borgias (Showtime), John Lithgow, que ja va guanyar premis per la seva interpretació d’extraterrestre en la comèdia Cosas de marcianos (NBC), ha fet que la quarta temporada de Dexter (Showtime) fos la millor de l’obscur passatger. Gabriel Byrne fent de psicòleg a En terapia (HBO); Paul Giamatti en el seu paper de president dels Estats Units a John Adams (HBO); Tim Roth com a detector de mentides a Miénteme (FOX); Jeff Goldblum com a detectiu Raines (Universal), o Anna Paquin, com a la pàmfila Sookie Stackhouse a True blood (HBO) són alguns dels actors i actrius que han fet aquest salt a la petita pantalla.

A tots aquests noms il·lustres, s’hi afegeix Dustin Hoffman a Luck (HBO), una sèrie ambientada en el món de les curses de cavalls en la qual Hoffman interpretarà un veterà corredor d’apostes sortit de la presó, acompanyat en l’episodi pilot per Nick Nolte. També s’ha de destacar Kathy Bates, protagonista de l’episodi pilot de Kindreds (NBC), on dóna vida a una exadvocada de patents o John Voight a Midland (20th TV).

També cal remarcar que molts directors han dirigit episodis o fan tasques de producció en moltes sèries. D’aquesta manera, ens trobem que Martin Scorsese dirigeix l’episodi pilot de Boardwalk Empire (HBO), ambientada en els primers anys de la creació d’Atlàntic City i protagonitzada per Steve Buscemi; Tom Hanks i Steven Spielberg continuen, com a productors, la seva trilogia de la segona Guerra Mundial amb The Pacific; Michael Bay, director de Pearl Harbour, Transformers o La Roca, agafa funcions de productor a Cocaine Cowboys (HBO), juntament amb Jerry Bruckheimer; David Fincher (El silenci dels anyells), i l’actriu Charlize Theron es troben entre els productors de Mind Hunter: Inside the FBI’s elite serial crime (HBO), on es relata la captura de violadors i assassins en sèrie per part d’un equip de l’FBI.

Helen Mirren, Malcom McDowell, Kate Winslet, Gary Sinise, Forest Whitaker són altres noms a afegir a aquesta llarga llista… Segur que em deixo molts actors i directors, però segur que no deixaré de mirar les seves sèries.

Ningú pot negar que des de fa uns anys estem vivint una nova edat d’or de les sèries. Si a la dècada dels 80 i començaments dels 90 tothom esperava davant el televisor veure J.R a Dallas (CBS), el Ferrari de Magnum (CBS) o les bestieses de Roseanne (ABC), avui molts ens plantem davant el …

Comments are closed.