MENU

22 abril, 2010 Comentaris tancats a Dexter forever Visualitzacions: 1414 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Dexter s’ha convertit en una de les sèries del moment. No a l’Estat espanyol, perquè, com habitualment passa, l’han maltractada injustament –la cadena que en té els drets és Cuatro-, però sí als Estats Units i al ciberespai –sort en tenim d’internet i les descàrregues per més il·legals que siguin-. Dexter té com a protagonista …

Dexter forever

Dexter s’ha convertit en una de les sèries del moment. No a l’Estat espanyol, perquè, com habitualment passa, l’han maltractada injustament –la cadena que en té els drets és Cuatro-, però sí als Estats Units i al ciberespai –sort en tenim d’internet i les descàrregues per més il·legals que siguin-. Dexter té com a protagonista Dexter Morgan, un forense que a primer cop d’ull és el gendre perfecte, però que té una màscara obscura: és un assassí d’assassins. Un justicier que, segons el seu codi, només mata aquells que s’han escapat de la policia o la justícia. A aquestes altures, després de quatre temporades, tothom que té un mínim interès per les sèries ja sap qui és Dexter i quin és el seu argument… per tant, no cal recrear-s’hi més.

La quarta temporada fa pocs mesos que s’ha acabat amb un final brillant i que em moro de ganes de desvetllar, però l’ètica em refrena. Ha estat una temporada magnífica de Dexter, un personatge que evoluciona a millor capítol a capítol gràcies a l’enginy dels guionistes i a la descomunal interpretació de Michael C. Hall. A més, els productors saben col·locar al costat de Dexter els millors secundaris i aquest any ha estat el torn de l’actor John Ligthow, que va guanyar un Emmy pel seu paper de Trinity, un enigmàtic assassí en sèrie que fa dècades que campa lliurement i que posa Dexter contra l’espasa i la paret. Les audiències a Showtime, la cadena nord-amerinaca per cable que emet Dexter i que també ha apostat per altres sèries transgressores com ara Californication amb David Duchovny, van ser raonablement bones i una cinquena temporada estava assegurada. Però, Michael C. Hall –també conegut pel seu paper A dos metros bajo tierra– ha contret càncer limfàtic i això va fer perillar la continuïtat de la sèrie. Per sort, tot indica que s’està recuperant i que a partir del mes de juny es podria reincorporar al rodatge de la cinquena temporada. Una excel·lent notícia, que ens permetrà gaudir d’un dels millors productes que es fan avui dia a la televisió.

Dexter s’ha convertit en una de les sèries del moment. No a l’Estat espanyol, perquè, com habitualment passa, l’han maltractada injustament –la cadena que en té els drets és Cuatro-, però sí als Estats Units i al ciberespai –sort en tenim d’internet i les descàrregues per més il·legals que siguin-. Dexter té com a protagonista …

Comments are closed.