MENU

4 maig, 2010 Comentaris tancats a El retorn de les rates Visualitzacions: 864 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Qui més qui menys té guardada a la retina la imatge de Diana (Jane Badler) menjant-se una rata a V, la mítica sèrie dels anys 80 que va marcar tota una generació. Encara recordo quan era un marrec i em comprava llaminadures d’amagat dels pares. Una de les xuxes estrelles eren les rates d’V. Reconec …

El retorn de les rates

Qui més qui menys té guardada a la retina la imatge de Diana (Jane Badler) menjant-se una rata a V, la mítica sèrie dels anys 80 que va marcar tota una generació. Encara recordo quan era un marrec i em comprava llaminadures d’amagat dels pares. Una de les xuxes estrelles eren les rates d’V. Reconec que no eren gaire bones, però el simple fet d’imitar els extraterrestres m’excitava –i no penseu en sexe- una barbaritat. Al costat de Diana, que potenciava la seva imatge més sexy, hi havia el superheroi per excel·lència, el Jack de Lost, l’home perfecte que encapçalava tota la resistència. Mike Donovan, interpretat per l’actor Marc Singer, que després d’V va caure en l’ostracisme –el meu cantó més freak encara el recorda en una vomitiva pel·lícula, que no arriba ni a sèrie B ni Z, El señor de las bestias (Don Coscarreli, 1982), i en dues seqüeles posteriors-. Un simple incís en aquest sentit. Marc Singer és el cosí del director Brian Singer, l’alma mater d’X-men. Però, tornem a V. La parella femenina de Mike Donovan era Julie (Faye Grant). Un altre personatge mític era el llangardaix bo, que traïa els seus i s’incorporava a la resistència dels humans. Era l’entranyable Willy, que encarnava el nostre admirat Robert Englund, que passarà als annals de la història pel seu paper de Freddy Krueger.

Ara tot aquest mite d’V ha tornat al primer pla d’actualitat. La cadena ABC ha decidit fer un remake de la sèrie i adaptar-la als temps moderns. TV3 va estrenar el primer capítol fa un parell de setmanes, amb uns resultats d’audiència excel·lents. És la millor estrena d’una producció nord-americana a la cadena catalana des d’Herois. De moment, s’han emès dos capítols i la sèrie es deixa veure. És, però, un simple divertimento que segueix el mateix esquema que l’original. Diana torna a ser una dona-llangardaix supersexy, l’Anna; Mike Donovan ha estat substituït per un capellà interpretat per Joel Gretsch i que és calcat al seu antecessor; Robert Englund és ara un home de negocis de raça negra, i Julie, una agent de la policia, que interpreta l’actriu Elizabeth Mitchell que a Lost l’hem vist en el paper de Juliet.

S’ha de reconèixer que els capítols passen ràpid i això sempre és d’agrair. Personalment, li donaré una oportunitat. Això sí, el clímax serà quan torni a veure la Diana de torn, aquest cop l’Anna, menjant-se una rata. Després ja podrem dir que Anna és la Diana del segle XXI.

Qui més qui menys té guardada a la retina la imatge de Diana (Jane Badler) menjant-se una rata a V, la mítica sèrie dels anys 80 que va marcar tota una generació. Encara recordo quan era un marrec i em comprava llaminadures d’amagat dels pares. Una de les xuxes estrelles eren les rates d’V. Reconec …

Comments are closed.