MENU

14 maig, 2010 Comentaris tancats a "The Wire" a Barcelona Visualitzacions: 955 Sèries Marc Bataller @marcbataller

No us deixeu enganyar pel títol d’aquest article. The Wire, la magnífica sèrie policíaca de David Simon, no té la intenció de rodar cap capítol a Barcelona ni de ressuscitar a la Ciutat Comtal. The Wire es va acabar el 2008 i va ser un punt i final. El títol, doncs, és simplement una comparació. …

"The Wire" a Barcelona

No us deixeu enganyar pel títol d’aquest article. The Wire, la magnífica sèrie policíaca de David Simon, no té la intenció de rodar cap capítol a Barcelona ni de ressuscitar a la Ciutat Comtal. The Wire es va acabar el 2008 i va ser un punt i final. El títol, doncs, és simplement una comparació. M’explico. Aquests darrers dies, els Mossos d’Esquadra han desarticulat al port de Barcelona una banda de lladres que es dedicaven a robar contenidors. El mètode era aparentment senzill. Un dels detinguts, un sergent de la Guàrdia Civil, suposadament controlava els contenidors que es volien robar i permetia que entressin sense control camions buits a la zona portuària. Aquests vehicles pesants s’enduien els contenidors sencers cap a naus de Cornellà de Llobregat i Rubí i allà els sospitosos agafaven tot el gènere: tabac, perfums, televisors, etcètera. Alguns treballadors del port, que formaven part de la banda, feien els ulls grossos a aquesta desaparició de la mercaderia, que només durava unes hores. Després, els contenidors tornaven cap a les instal·lacions portuàries i perquè no es notés que estaven buits, els delinqüents els omplien de sorra i pedres. El pes era exactament el mateix i ningú no s’adonava del canvi fins que la mercaderia arribava a la seva destinació, però, com que aquests carregaments passen per diversos ports, era complicat saber on s’havia produït el robatori. Aquesta trama té moltíssimes similituds amb la segona temporada de The Wire i és per això que es pot comparar el cas de Barcelona amb el que passa a la sèrie de David Simon. Com dirien els tòpics, la realitat supera la ficció. A The Wire la trama se centra al port de Baltimore i el contraban de mercaderies és el principal negoci dels treballadors portuaris.

Des d’aquí aprofito l’avinentesa per reivindicar The Wire -a Espanya, s’ha traduït com Bajo Escucha-, un dels millors productes que s’han fet mai per a la televisió. Sense desmerèixer ningú, The Sopranos i The Wire són les sèries delicatessen per excel·lència, la resta, inclòs Lost, estan un esglaó per sota.

No us deixeu enganyar pel títol d’aquest article. The Wire, la magnífica sèrie policíaca de David Simon, no té la intenció de rodar cap capítol a Barcelona ni de ressuscitar a la Ciutat Comtal. The Wire es va acabar el 2008 i va ser un punt i final. El títol, doncs, és simplement una comparació. …

Comments are closed.