MENU

24 maig, 2010 Comentaris (1) Visualitzacions: 1934 Cinema Víctor Gonzàlez

Després de veure Els àngels de Charlie (2000) a un cinema de Tòquio, Takashi Murakami va decidir que es posaria en contacte amb el director del film, Joseph McGinty Nichol, més conegut per McG, per fer un videoclip amb la Kirsten Dunst al barri d’Akihabara, a Tòquio, sobre el món dels otakus (fans del manga …

Turning japanese

Després de veure Els àngels de Charlie (2000) a un cinema de Tòquio, Takashi Murakami va decidir que es posaria en contacte amb el director del film, Joseph McGinty Nichol, més conegut per McG, per fer un videoclip amb la Kirsten Dunst al barri d’Akihabara, a Tòquio, sobre el món dels otakus (fans del manga i de l’anime).

Però anem a pams. Primer, el senyor Murakami és un dels artistes d’art contemporani japonesos més importants del seu país. Ha sabut combinar el màrqueting amb les exposicions d’art (al MOCA de Los Angeles o a la Biennal de Liverpool) i s’ha convertit en una referència a seguir. Segon, McG prové del món del videoclip, és el creador d’alguns dels capítols de la sèrie teenie O.C. i de la poc inspiradora Terminator salvation. Finalment, Kisten Dunst la coneixem tots bé; ha fet amb èxit el paper de nòvia de Peter Parker i encara molts la recordem, entre altres, a Les verges suïcides.

Però seguim. El senyor Murakami produeix el videoclip, el director McG el dirigeix i l’encantadora Kirsten Dunst, vestida de princesa màgica, canta la versió de The Vapors, I am turning Japanese. L’equip de rodatge es presenta a Akihabara, el ground zero dels okatus, es talla el trànsit i McG comença a filmar. A Akihabara veurem innumerables col·leccions de còmics manga i hentai, jocs d’ordinador SEGA, pròtesis robòtiques, gadgets d’electrònica, maid cafès (locals amb prostitutes de carn i ossos), doll cafès (locals amb prostitutes de plàstic i làtex), figuretes de tota mena i peces de roba per a fetitxistes. El que no es veu, però s’endevina, és el record de la massacre del 8 de juny del 2008 quan un pertorbat, tip de no tenir amics i després que l’hagués deixat la seva nòvia, es va dedicar a atropellar amb el seu camió cinc persones i a apunyalar fins a dotze transeünts a Akihabara.

El videoclip és part de l’ exposició Pop life de la Tate Modern que ha estat fins aquest 9 de maig a la Kunsthalle d’Hamburg.

Do you really think you are turning Japanese?

Després de veure Els àngels de Charlie (2000) a un cinema de Tòquio, Takashi Murakami va decidir que es posaria en contacte amb el director del film, Joseph McGinty Nichol, més conegut per McG, per fer un videoclip amb la Kirsten Dunst al barri d’Akihabara, a Tòquio, sobre el món dels otakus (fans del manga …

Un comentari a Turning japanese

  1. Nuri ha dit:

    M'agrada!