MENU

11 juliol, 2010 Comentaris tancats a The Doors, el documental Visualitzacions: 1150 Cinema Víctor Gonzàlez

Quan era estudiant de cinema de la UCLA, Jim Morrison va filmar una pel·lícula experimental que va anomenar HWY, An American Pastoral. El film explica la història d’un Jim Morrisson pre-The Doors que neix o apareix en una deu del desert del Joshua Tree National Monument per després posar mà al seu muscle car i …

The Doors, el documental

Quan era estudiant de cinema de la UCLA, Jim Morrison va filmar una pel·lícula experimental que va anomenar HWY, An American Pastoral. El film explica la història d’un Jim Morrisson pre-The Doors que neix o apareix en una deu del desert del Joshua Tree National Monument per després posar mà al seu muscle car i viatjar per les autopistes recremades del sud de Califòrnia (HWY és acrònim de Highway).

El director (i cantant i poeta) utilitza música de diverses fonts per crear una atmosfera angoixant que vol fer posar els pèls de punta als espectadors. Aquests fragments del film, que es poden trobar a Youtube, han estat recopilats juntament amb altre material de Jim Morrisson per Tom diCillo al documental When you are strange en el qual descriu la vida i la caiguda a l’abisme del vocalista de The Doors. El narrador que ens acompanya és Johnny Depp i, per descomptat, la música està farcida de cançons, anècdotes i concerts del grup.

Es troba a faltar una mica la poètica que DiCillo va utilitzar sobre el fenomen de la fama al seu guardonat film del 2006, Delirious. Tot i així, hem d’agrair al director que s’hagi apropat a la figura infernal de Jim Morrison, una mica oblidat des de la magnífica pel·lícula que va fer Oliver Stone l’any 1991.

Aquí en teniu el tràiler.

Quan era estudiant de cinema de la UCLA, Jim Morrison va filmar una pel·lícula experimental que va anomenar HWY, An American Pastoral. El film explica la història d’un Jim Morrisson pre-The Doors que neix o apareix en una deu del desert del Joshua Tree National Monument per després posar mà al seu muscle car i …

Comments are closed.