MENU

5 agost, 2010 Comentaris tancats a La millor pitjor pel·lícula Visualitzacions: 1083 Cinema Víctor Gonzàlez

Quina és la pitjor pel·lícula que recordeu? Glen o Glenda? Billy the Kid vs. Dracula? L’atac dels tomàquets assassins? Segons Rotten Tomatoes, la plana web que es dedica a recollir l’opinió de centenars de crítics cinematogràfics, la pitjor de totes es diu Troll 2 (1990), de Claudio Fragasso. Troll 2 va d’un poble habitat per …

La millor pitjor pel·lícula

Quina és la pitjor pel·lícula que recordeu? Glen o Glenda? Billy the Kid vs. Dracula? L’atac dels tomàquets assassins? Segons Rotten Tomatoes, la plana web que es dedica a recollir l’opinió de centenars de crítics cinematogràfics, la pitjor de totes es diu Troll 2 (1990), de Claudio Fragasso. Troll 2 va d’un poble habitat per goblins que converteixen els humans que s’hi acosten en plantes per després cruspir-se’ls. Els monstres vegetarians no són trolls (no surt mai cap troll a la pel·lícula), el poble es diu Niblog («goblin» llegit al revés) i el protagonista és un nen amb el nom de Harry Potter (va veure J.K. Rowling el film abans d’escriure les seves novel·les?)

Troll 2 s’ha convertit en un fenomen de masses als Estats Units des que es va reeditar en DVD l’any 2004. Es fan Troll 2 screening parties a cases d’amics i coneguts, es passa als cinemes on els espectadors es disfressen de goblins i repeteixen els diàlegs més hilarants (com passa amb The Horror Picture Show) i es convida els actors de la pel·lícula que la presentin com estrelles de primera fila. També hi ha una plana de Facebook amb 5.000 adscrits, una plana web de fans i podeu trobar un munt de vídeos fets per internautes a Youtube (el Troll 2 techno remix, el Techno Sparta remix, el Niblog dance remix, el Crap remix i l’Oh my God remix).

Ara s’ha fet el documental de Troll 2. Es diu Best Worst Movie i emplena les sales de cinema en qüestió de segons. El terratrèmol mediàtic ha fet que l’ABC, l’NBC, la CNN o el New York Times dediquin temps i planes a la «millor pitjor pel·lícula». Una malaltia altament contagiosa, de color verd.

Però és Troll 2 realment la pitjor pel·lícula de la historia del cinema com diu el documental? La Internet Movie Data base (IMDb) la posa a la posició 65 (amb 2 punts de 10), per sota de Glitter (2001) o Popstar (2005). Night Train to Mundo Fine, de Coleman Francis, seria la número 1 amb només 1,4 punts. Els internautes que l’han vist avisen el públic sobre el seu visionat: «És tan dolenta que les seves imatges et persegueixen com un malson. Tota la vida».

Potser Troll 2 no tindrà aquest efecte en nosaltres i és més bona del que ens pensàvem. De moment anirem a veure el documental, Best Worst Movie, que, per cert, té un 8.2 de nota segons la IMDb. Exactament la mateixa puntuació que li donen a Inglorious Basterds. Una bonica coincidència.

Quina és la pitjor pel·lícula que recordeu? Glen o Glenda? Billy the Kid vs. Dracula? L’atac dels tomàquets assassins? Segons Rotten Tomatoes, la plana web que es dedica a recollir l’opinió de centenars de crítics cinematogràfics, la pitjor de totes es diu Troll 2 (1990), de Claudio Fragasso. Troll 2 va d’un poble habitat per …

Comments are closed.