MENU

11 octubre, 2010 Comentaris tancats a La guerra de les galàxies Visualitzacions: 1343 Cinema Jordi Camps

El tractat de 1967 en què es va donar suport a la militarització de l’espai però no a les armes de destrucció massiva; la guerra de les galàxies a l’època Reagan; els escuts antimíssils sota la presidència Bush i, actualment, el programa del Contraatac Espacial, amb Barack Obama, són alguns dels punts d’inflexió que evidencien …

La guerra de les galàxies

El tractat de 1967 en què es va donar suport a la militarització de l’espai però no a les armes de destrucció massiva; la guerra de les galàxies a l’època Reagan; els escuts antimíssils sota la presidència Bush i, actualment, el programa del Contraatac Espacial, amb Barack Obama, són alguns dels punts d’inflexió que evidencien que la cursa per la militarització de l’espai és una realitat. Només cal veure com tots les presidents dels EUA, des del mandat de Ronald Reagan, han reservat més de 200.000 milions de dòlars per a la defensa antimíssils. I encara una dada més aclaparadora: dels 1.000 satèl·lits que actualment volen sobre els nostres caps, el 50 per cent pertanyen als EUA, i un 25% per cent d’aquests són per a usos militars.

Pax americana, un punyent film de Denis Delestrac aclamat en nombrosos festivals i escollit Documental del Mes, posa damunt la taula tant aquests com altres aspectes que fan dubtar de les intencions dels Estats Units de ser propietaris de l’espai.

El film mostra a través de material d’arxiu i d’un accés sense precedents a la unitat espacial de l’exèrcit nord-americà, com es posicionen des de generals i analistes fins a polítics, diplomàtics, activistes de la pau i activistes com l’escriptor Noam Chomsky o l’actor Martin Sheen. D’aquesta manera, el director analitza la possible conquesta de l’espai i quines podrien ser les conseqüències.Tant alta és la dependència que tenim en l’actualitat dels satèl·lits (internet, TV, mòbils, prediccions meteorològiques…). com ràpida podria ser la velocitat d’una arma llençada des de l’espai fins arribar cap a la Terra (12.000 km/h). Què són o què volen que creiem què són en realitat els satèl·lits? Són armes per facilitar-nos la vida o són armes tecnològiques que amaguen d’altres intencions?

Alguns nord-americans s’han apropiat del terme imperial de Pax romana (27 a.C.) per reconvertir-lo en Pax americana. ¿No deu ser aquest el primer pas cap a una futura guerra de les galàxies?

El tractat de 1967 en què es va donar suport a la militarització de l’espai però no a les armes de destrucció massiva; la guerra de les galàxies a l’època Reagan; els escuts antimíssils sota la presidència Bush i, actualment, el programa del Contraatac Espacial, amb Barack Obama, són alguns dels punts d’inflexió que evidencien …

Comments are closed.