MENU

27 octubre, 2010 Comentaris (2) Visualitzacions: 1727 Sèries Marc Bataller @marcbataller

“Un llibre com un pitbull. Un cop deixat anar, aquest thriller… carrega i ataca sense pietat, i destrossa qualsevol que es creui en el seu camí.” Aquesta crítica de The Washington Post ja demostra la grandesa d’El poder del perro, el best-seller de Don Winslow. Es tracta d’una de les millors novel·les que pots trobar …

El càrtel mexicà a HBO

“Un llibre com un pitbull. Un cop deixat anar, aquest thriller… carrega i ataca sense pietat, i destrossa qualsevol que es creui en el seu camí.” Aquesta crítica de The Washington Post ja demostra la grandesa d’El poder del perro, el best-seller de Don Winslow. Es tracta d’una de les millors novel·les que pots trobar a les llibreries. Una obra que parla sobre els llargs (llarguíssims) tentacles del càrtel de la droga mexicà a través de la visió d’un agent nord-americà, Art Keller, que dedica unes quantes dècades de la seva vida a perseguir alguns dels principals capitostos d’aquesta màfia. Winslow retrata a la perfecció els entramats d’una de les famílies que controla la droga a Mèxic i no s’estalvia ni dosis extremes de violència ni referències explícites (i històriques) sobre la col·laboració dels Estats Units en aquesta teranyina.

Quan vaig acabar l’última pàgina del llibre, vaig pensar que El poder del perro podria convertir-se en una magnífica pel·lícula, però la meva sorpresa encara va ser més agradable quan Don Winslow va revelar en una entrevista que estava en negociacions amb el canal HBO per fer una sèrie. Els pares de The Sopranos al capdavant d’un altre gran projecte sobre la màfia. Quina excel·lent notícia! Com ha escrit el periodista i escriptor argentí Rodrigo Fresán, El poder del perro és la versió narcomex d’El Padrino. Amb això està tot dit.

Per cert, acaba d’arribar a les llibreries l’últim obra que s’ha traduït de Don Winslow, El invierno de Frankie Machine, un retrat sobre un mafiós jubilat –Robert de Niro ja prepara un projecte cinematogràfic-. Als Estats Units, però, la darrera novel·la de Winslow és Savages, que també té la màfia mexicana com a eix central i que ha rebut unes crítiques excel·lents. El gran Oliver Stone ja ha tancat un acord per comprar-ne els drets

“Un llibre com un pitbull. Un cop deixat anar, aquest thriller… carrega i ataca sense pietat, i destrossa qualsevol que es creui en el seu camí.” Aquesta crítica de The Washington Post ja demostra la grandesa d’El poder del perro, el best-seller de Don Winslow. Es tracta d’una de les millors novel·les que pots trobar …

2 comentaris to El càrtel mexicà a HBO

  1. Anonymous ha dit:

    El Invierno de Frankie Machine és un relat increïble sobre un mafiós retirat a San Diego. La historia és simplement brutal i la descripció que fa de la ciutat californiana durant els mesos més freds et fa entrar totalment a la trama del llibre. Molt i molt recomanable aquest autor. Alguns el comparen amb Francis Ford Coppola, en prosa. No m'estranya.Victor G.

  2. […] Fa uns mesos que el nom de Don Winslow és molt present a la ment dels seguidors de la novel·la negra. El poder del perro, un llibre que inaugura un gènere, el narcomex, i que ha estat un èxit absolut de vendes. Aquesta novel·la inquietant torna a posar a sobre la taula, tal com va fer Bolaño a l’excelsa 2666, el drama de la violència al nord de Mèxic causada pels càrtels del trampolí mexicà. Aquesta història del narcotràfic descrita a través de la vida dels germans Barrera i de l’incorruptible agent de la DEA Art Keller, és, a més d’una gran novel·la, un plat de bon gust per a uns productors cinematogràfics i televisius que han batallat per fer-se la seva; finalment l’HBO ha comprat els drets de la novel·la per traslladar-la en forma de sèrie a les pantalles televisives, tal com ens anunciava en aquest mateix blog en Marc Bataller. […]