MENU

31 octubre, 2010 Comentaris (3) Visualitzacions: 2030 Cinema Víctor Gonzàlez

Halloween, assassins en sèrie, espectres, entitats d’un altre planeta o monstres deformes que apareixen inesperadament de la foscor. És bo tenir por. Des del blog dels Maleïts Bastards hem preguntat a set escriptors de l’horror quina seria la pel•lícula ideal per veure la nit de Halloween. Atreviu-vos a entrar, per uns moments, a les seves …

Escriptors de l'horror, films de terror

Halloween, assassins en sèrie, espectres, entitats d’un altre planeta o monstres deformes que apareixen inesperadament de la foscor. És bo tenir por. Des del blog dels Maleïts Bastards hem preguntat a set escriptors de l’horror quina seria la pel•lícula ideal per veure la nit de Halloween. Atreviu-vos a entrar, per uns moments, a les seves ments. Però pareu de llegir, si us voleu amagar dels monstres.

Scott Sigler, escriptor de best-sellers de The New York Times, és l’autor d’Ancestor, Infected i Contagious. Va començar fent audiollibres gratis per entregues en forma de podcast. Els seus seguidors més lleials, que s’autoanomenenen junkies, ja s’han baixat més de 8 milions d’episodis de les seves històries i interactuen diàriament amb l’autor i entre ells a l’espai social de la xarxa.
Per a la nit de Halloween recomanaria Pumpikhead. Aquesta joia infravalorada la va dirigir Stan Winston, que va crear els espectaculars efectes especials i el monstre. És també el que va fer els aliens de James Cameron.
Peggy Christie ha escrit històries de terror des del 1999. El seu treball ha aparegut a diverses planes web, revistes i antologies en què s’inclouen Necrotic Tissue, The New Flesh, Black Ink Horror, Appalling Limericks i Vicious Verses and Reanimated Rhymes. La seva història curta Why be normal?, va obrir l’antologia Reckless abandon de Catalyst Press que es va presentar a la Horrorfind Convention el 2002. A la Peggy li encanten els jocs d’ordinador de supervivència i terror i la xocolata (no necessàriament per aquest ordre), i viu a Michigan.
Fa poc vaig veure una gran pel·lícula per Halloween. Es diu Trick ‘r treat. És una pel·lícula amb quatre històries interconnectades. Tot i que les idees de la trama no són noves, es presenten amb un estil fresc i grans actors. El “nen petit”, que va vestit amb un pijama fins als peus en cada història, dóna a l’espectador una sensació de malestar, molt abans que el desemmascarin.També fa poc vaig veure Stevie, que diria que passa a l’Estat espanyol. Una parella adopta un nen petit que té un amic imaginari que no és tan imaginari com ens pensàvem. És una molt bona història de fantasmes en què els motius de la desagradable aparició són angoixants. Una altra història de fantasmes amb un rerefons més recargolat és l’esgarrifós film coreà A tale of two sisters. I pels que s’ho vulguin passar bé amb un film d’horror caspós, podeu passar l’estona amb la noruega Dead snow, i els seus zombis nazis! 
Sarah Langan és autora de The keeper, The missing i Audrey’s door i ha guanyat tres vegades el premi Bram Stoker. Va néixer a Long Island i va anar a la universitat a Waterville, Maine, on va publicar la seva primera història, Sick people. És llicenciada en escriptura creativa per la Universitat de Colúmbia i viu a Brooklyn, Nova York.
Black Christmas (1974), del director Bob Clark, és perfecta per veure-la la nit de Halloween. És un slasher que fa por. El seu tema (de quina manera les dones necessiten els homes en plena revolució sexual?), fa que el degollament de les fembres sigui més intens i enèrgic que els seus corresponents imitadors moralitzants tipus mata-totes-les-noies-que-tenen-sexe. Però, a part de tot això, realment fa por. La va fer el mateix director de Porky’s i A Christmas story.
R. Scott McCoy és escriptor de thrillers de temàtica supernatural i d’horror. Publica i edita la revista Necrotic Tissue i ha escrit també un munt d’històries curtes. L’autor té dues novel·les: Feast i The white face bear. Aquesta última es publicarà el 31 d’octubre a l’editorial Belfire Press.
Trick ‘r treat. És una gran pel·lícula temàtica d’horror i justament el que necessites per posar-te a to la nit de les bruixes.
Arthur Gordon Wolf és un autor alemany de fantasia, horror, ciència-ficció i novel·la negra. Ha escrit Cat´s dawn, una història fosca d’erotisme sobre un fotògraf que s’involucra en una maledicció de la deessa egípcia Bastet amb forma de gat i la seva germana bessona Sekhmet. Té diverses novel·les publicades a Alemanya.
Només una pel·lícula? Te’n recomano sis (per una nit llarga de Halloween). 1. La més coneguda. Halloween, de John Carpenter. Una delícia, amb música i acció de primera! 2 i 3. The fog i The thing, també de Carpenter. Thrillers d’espectres i aparicions per excel·lència. 4. The sixth sense de M. Night Shyamalan. L’escena de la nena sota la taula sempre m’ha fet posar la pell de gallina! 5. The baby’s room, d’Alex de la Iglesia. Molt, molt inquietant. 6. Paranormal activity, d’Oren Peli. Aquest pseudodocumental funciona millor que The blair witch project.
Montilee Stormer és una escriptora de terror de Michigan amb històries curtes publicades a llocs tan fantàstics com Murky Depths, Necrotic Tissue i Black Ink Horror. Té dues novel·les, The caretaker, i Isle of shadows (coautora amb Rob Callahan) i és també l’editora principal del Ghostlight Magazine, una publicació trianual de l’Associació d’Escriptors de Terror dels Gran Llacs. Els seus interessos van des de la parapsicologia fins als assassins en sèrie.
Les meves pel·lícules per a la nit de Halloween: aquest any sé que em relaxaré després que es reparteixin les dolces, ens acabem la sopa i ens bevem tot el vi. Ja tinc preparada la meva pila de films de pel·lícules al costat de l’aparell de DVD esperant fins que s’apaguin del tot els últims llums de les carbasses. Poltergueist (1982). Aquesta va ser la primera pel·lícula que vaig veure al cinema (tenia 9 anys). Durant setmanes, vaig demanar a la meva mare que em portés a veure-la i em vaig passar els últims vint minuts sota la butaca. És una pel·lícula que t’involucra en l’amor de la família i com després es distancia a causa d’una persistent presència misteriosa que ve del més enllà. Després de gariebé trenta anys, el guió de Tobe Hooper, la producció d’Steven Spielberg i els efectes especials de Lucasfilms ILM aguanten bé el pas del temps. Trick ‘r Treat (2007). M’encanten les pel·lícules de diferents històries i, considerant que aquesta passa durant la nit de Halloween, la fa perfecta per una nit ben freda. Quatre històries que giren al voltant del que sembla un nen anomenat Sam (ja!) i altres coses. Homes llop, llegendes urbanes i superstició local fan que tinguis una sensació de realisme i, a la vegada, t’ho passis del tot bé. M’agradaria veure més sovint aquesta mena d’històries entrellaçades de terror al cinema. Frailty (2001). Dimonis, àngels i assassins en sèrie fan que m’encanti recomanar aquesta pel·lícula. Tracta d’un home amb una missió molt clara i la vocació que ha confiat als seus fills. Està dirigida i protagonitzada per Bill Paxton i t’avisa que no tot sembla el que és. O pitjor, a vegades el que sembla que serà és exactament el que és.
Andrew Wolter és l’autor de Much of madness, More of sin i Nightfall i també és columnista a diferents revistes. Viu a Phoenix, Arizona, on treballa en la seva pròxima novel·la.
Per a la nit de Halloween recomano Suspiria, de Dario Argento i The gates of hell (també coneguda com The city of living dead), de Lucio Fulci. Totes dues estan dirigides per dos mestres italians del terror i la banda sonora dóna una sensació inquietant de calfred. Si a més, hi afegeixes la por i una imagineria d’escenes sagnants ja tens la recepta adient per fer que t’ho pensis dues vegades abans de tancar els llums!
Jeff Strand va néixer a Baltimore. Una de les seves primeres publicacions va ser un poema que va fer per als cobretaules de Pizza Hut. L’any 2007 va ser finalista del premi Bram Stoker per la seva novel·la Pressure, però va perdre contra Lisey’s story d’Stephen King. També és l’autor de Dweler.
Recomano la versió de 1979 de When a stranger calls… però només els primers 15 minuts, que és el començament més terrorífic de tots els temps. Aleshores pots posar una doble sessió amb la primera versió de Black Christmas i Silent night, deadly night ja que, veure pel·lícules de terror la nit de Halloween que passin per Nadal és del tot subversiu.

Que passeu una fantàstica nit de Halloween (Els Bastards)

 

Horror writers, horror films

Halloween, serial killers, wraiths, entities from another planet or deformed monsters that appear out of the darkness. It’s good to be scared, Els Maleïts Bastards Blog has asked eight horror writers about the ideal film to watch on Halloween Night. If you dare, enter their minds. But stop reading this article, if you want to hide yourself from the monsters.

Scott Sigler, New York Times best-selling novelist and the author of Ancestor, Infected and Contagious. He started self-recording audiobooks as free, serialized podcasts. His loyal fans, who named themselves “Junkies,” have downloaded over eight million individual episodes of his stories and interact daily with Scott and each other in the social media space.
I’d recommend Pumpkinhead for Halloween Night. This underrated gem was directed by Stan Winston, who also created the monster. The art FX are spectacular, by the same man who created the Alien.
Peggy Christie has been writing horror fiction since 1999. Her work has appeared in several websites, magazines, and anthologies, including Necrotic Tissue, The New Flesh, Black Ink Horror, Appalling Limericks, and Vicious Verses and Reanimated Rhymes. Her short story, “Why Be Normal?”, opened the anthology Reckless Abandon from Catalyst Press which premiered at the Horrorfind Convention in 2002. Peggy loves survival horror video games and chocolate (not necessarily in that order), and lives in Michigan.
I recently saw a great film for Halloween called Trick ‘r Treat. It’s an anthology style movie with four interconnecting stories. Though the story ideas within it are nothing new, they are delivered in a fresh style with great actors. And the little footy-pajama clad ‘child’ present in each story gives the viewer a sense of unease long before he is unmasked.
I also saw Stevie which, I believe, takes place in Spain. A couple adopt a young child and her imaginary friend may not be so imaginary. A good ghost story where the reason for the haunting is heartbreaking. Another ghost story, with a bit more twisted back story, is the korean chiller A Tale of Two Sisters. For some more campy horror fun, Dead Snow is a nordic treat about zombie Nazis!
Sarah Langan is the author of The Keeper, The Missing and Audrey’s Door. She has won the Bram Stroker Award three times. She grew up on Long Island and went to college in Waterville, Maine, where she published her first story, “Sick People”. She got her MFA in creative writing from Columbia University, and currently lives in Brooklyn, New York.
Black Christmas (1974) dir: Bob Clark is perfect Halloween viewing. It’s a slasher movie that’s actually scary. Its underlying theme– in the wake of the sexual revolution, do women still need men, and in what way?– makes the slashing of women much more potent, and resonant, than its imitators’ whole, kill-all-the-ladies-who-have-sex trope. But all that aside, it’s just plan scary. It was made by the same guy who directed
Porky’s and A Christmas Story.
R. Scott McCoy is a writer of Supernatural Thirllers and Horror. He publishes and edits a horror magazine called Necrotic Tissue. He has also written many short stories and two novels, Feast and The White Face Bear. The White Faced Bear, due out from Belfire Press on October 31st.
Trick ‘r Treat. It’s a great Halloween themed horror movie and just the thing to get you in the mood for Samhain.
Arthur Gordon Wolf is a German author concentrating on dark fantasy, horror, scifi and crime. He has written CAT´S DAWN, a dark erotic story about a photographer, who gets involved in an ancient curse of Egyptian cat- goddess BASTET and her ‘twin- sister’ SEKHMET. He has also written various novels in German.
Just one movie? I’ll give you six (for a long Halloween- nite): 1. the most obvious one – Carpenter’s Halloween – a goodie with top music and action! 2. + 3. Carpenter’s The fog + The thing– haunting thrillers par excellence. 4. M. Night Shyamalan’s The sixth sense – the scene with the girl under the table always gives me the creeeeps!!!! . 5. Alex de la Iglesia’s The baby’s room – very very disturbing! 6. Oren Peli’s Paranormal activity – this docu- kind of movie works much better than Blair witch project.
Montilee Stormer is a horror writer in Michigan, with shorter fiction published such fantastic places as Murky Depths, Necrotic Tissue and Black Ink Horror. Completed novel include The Caretaker, and Isle of Shadows (written with Rob Callahan) She is also the Head Editor of Ghostlight Magazine, a tri-annual publication of the Great Lakes Association of Horror Writers. She is interested, among other things, in abnormal psychology and serial killers.
This year I know I’m kicking back after all the candy is passed out and the soup is put away and wine has all been drunk, I already have my stack of movies sitting by the player waiting for the final pumpkin lights so to go out.
Poltergeist (1982). This was my first horror movie in a theater (I was 9) and I begged my mother for weeks to take me to see it. I spent the last twenty minutes under my seat. It a movie that draws you in with the love of the family and the rips it apart with a single-minded entity bent on Crossing Over. Script by Tobe Hooper, Produced by Stephen Spielberg, and Special Effects by Lucasfilm’s ILM hold up almost 30 years later.
Trick ‘r Treat (2007) I love anthology films, and considering this one is set on Halloween Night, makes it perfect for any cool crisp evening. 4 tales wrapped around around what looks to be a youngster only known as Sam (heh) and each other. Werewolves, urban legends, local superstition make this feel authentic and lots of fun. I’d love to see more Anthology tales in horror.
Frailty (2001) Demons, Angels, and serial killers make this movie one I love to recommend. It’s about a man on a mission, and the vocation up which he has entrusted his sons. Directed by and Starring Bill Paxton, this one reminds you that not everything is what it seems, and worse – sometimes it’s exactly what it seems.
Andrew Wolter is the author of Much of Madness, More of Sin and Nightfall and has freelanced as a contributing columnist to various magazines. He currently resides in Phoenix, Arizona where he is at work on his next novel.
For Halloween night, I would recommend Dario Argento’s Suspiria and Lucio Fulci’s The gates of hell (a.k.a City of the living dead). While both films are directed by two Italian masters of horror, their music scores alone provide an eerie atmosphere for chills. Add to a mixture of both haunting and gory imagery, and you’ve got yourself a recipe for horror that will have you thinking twice about turning off the lights!
Jeff Strand was born in Baltimore. One of his first publications was a poem on the Pizza Hut placemats. In 2007, his book Pressure was a finalist for the Bram Stoker Award for Best Novel, but lost to Stephen King’s Lisey’s Story. He is also the author of Dweler..
I recommend the 1979 version of When a stranger calls…but just the first 15 minutes, which is the scariest opening of all time. Then put in a double feature of the original Black Christmas and Silent night, deadly night, because watching Christmas horror movies at Halloween is incredibly subversive.

Have a smashing Halloween Night (Els Bastards)

Halloween, assassins en sèrie, espectres, entitats d’un altre planeta o monstres deformes que apareixen inesperadament de la foscor. És bo tenir por. Des del blog dels Maleïts Bastards hem preguntat a set escriptors de l’horror quina seria la pel•lícula ideal per veure la nit de Halloween. Atreviu-vos a entrar, per uns moments, a les seves …

3 comentaris to Escriptors de l'horror, films de terror

  1. […] was interviewed by Victor Gonzalez for an article that ran today called Horror Writers, Horror Films (updated URL).  To tell you the truth, I’d forgotten all about it, what with festivities of […]

  2. Victor ha dit:

    My pleasure…

  3. […] (Article 2010) Halloween, assassins en sèrie, espectres, entitats d’un altre planeta o monstres deformes que apareixen inesperadament de la foscor. És bo tenir por. Des del blog dels Bastards hem preguntat a vuit escriptors i actors de l’horror quina seria la pel·lícula ideal per veure la nit de Halloween. Atreviu-vos a entrar, per uns moments, a les seves ments. Però pareu de llegir, si us voleu amagar dels monstres.    […]