MENU

29 novembre, 2010 Comentaris tancats a “Mira que bé que ho faig, papa!” Visualitzacions: 1107 Sèries Claudi Dómper

Considerem el cas de la família Locke. Després que el pare, un psicòleg escolar, és brutalment assassinat per un dels seus antics alumnes, la seva dona i tres fills; en Tyler, la Kinsey i en Bode decideixen anar-se’n de Califòrnia i creuar el país fins a un bonic poble de Massachusetts anomenat Lovecraft, on hi …

“Mira que bé que ho faig, papa!”

Considerem el cas de la família Locke. Després que el pare, un psicòleg escolar, és brutalment assassinat per un dels seus antics alumnes, la seva dona i tres fills; en Tyler, la Kinsey i en Bode decideixen anar-se’n de Califòrnia i creuar el país fins a un bonic poble de Massachusetts anomenat Lovecraft, on hi ha la casa familiar, un casalot antic i sinistre amb un passat misteriós i terrible, i moltes claus, algunes de les quals no serveixen per obrir portes.

Un pla brillant, com diria l’Escurçó Negre. Justament el lloc que una vídua i tres orfes necessiten per refer-se del trauma sofert. Però la desgràcia de la família Locke és el nostre goig –sap greu dir-ho, però és veritat–, perquè la història que es desenvolupa a partir d’aquí ha fet de Locke & Key, un còmic dibuixat per Gabriel Rodriguez i escrit per Joe Hill, una narració magistral.

Que Gabriel Rodriguez és un dibuixant virtuós està fora de tot dubte només de fullejar les primeres pàgines del còmic, pel que fa a Joe Hill, la seva història no deixa de ser curiosa: aquest autor va començar a fer parlar amb els seus contes curts de terror. De mica en mica va guanyar-se un nom fins al punt que una petita editorial britànica, PS Publishing, li va publicar l’any 2005 una antologia, 20th Century Ghosts. Dos anys més tard ja publicava la seva primera novel·la, The Heart Shaped Box (publicada aquí com El traje del muerto), que seguiria Horns (2010). Va ser llavors quan es va saber qui era aquest Joe Hill; el seu nom veritable era Joe Hillstrom King i era fill de Stephen King. El jove autor havia volgut demostrar que ell ho podia fer solet sense fer servir el cognom familiar.

I com no podia passar d’una altra manera, algú ha decidit que d’aquí en podria sortir una sèrie d’èxit, ja que, si els zombis venen, per què no les cases misterioses i els fantasmes del passat i del present? I així, doncs, Steven Spielberg, a qui li agraden les històries amb caliu familiar, i aquesta en té a dojo dins i fora de les pàgines, ha decidit unir-se a la producció d’una sèrie basada en aquest còmic.

El que encara no sabem és què en va pensar el rei del terror quan va veure que el seu fill es carregava el pare de la família dels protagonistes tot just començar la història.

Considerem el cas de la família Locke. Després que el pare, un psicòleg escolar, és brutalment assassinat per un dels seus antics alumnes, la seva dona i tres fills; en Tyler, la Kinsey i en Bode decideixen anar-se’n de Califòrnia i creuar el país fins a un bonic poble de Massachusetts anomenat Lovecraft, on hi …

Comments are closed.