MENU

1 desembre, 2010 Comentaris (1) Visualitzacions: 1485 Cinema Jordi Camps

Tot just fa una setmana ens fèiem ressò que el vestit original de Darth Vader, personatge referencial de la història del cinema i icona indestriable de Star Wars, es va subhastar a Londres amb un valor estimat d’unes 230.000 lliures (260.000 euros). Que ningú no s’esveri: el preu incloïa, a més del vestit, el casc i …

Que la Força t'acompanyi, Irvin Kershner!

Tot just fa una setmana ens fèiem ressò que el vestit original de Darth Vader, personatge referencial de la història del cinema i icona indestriable de Star Wars, es va subhastar a Londres amb un valor estimat d’unes 230.000 lliures (260.000 euros). Que ningú no s’esveri: el preu incloïa, a més del vestit, el casc i la màscara del personatge que més bé ha personificat “el costat fosc de la Força”. I resulta que, casualitats de la vida, tan preuada vestimenta que en aquests moments algú deu guardar a l’armari de casa és la que va ser utilitzada a L’Imperi contraataca, aclamada per molts –ens hi incloem nosaltres– com la millor entrega de la saga cinematogràfica.

Per què ho diem això? Doncs perquè precisament aquest cap de setmana ens hem assabentat que Irvin Kershner, el seu director, va morir a casa seva, a Los Angeles, a l’edat de 87 anys, després d’una llarga malaltia. Kershner passarà a la historia del cine per L’Imperi contraataca (The Empire strikes back, 1980), obra mestra del cinema de ciència-ficció, però també mereix cert reconeixement per altres aportacions –menors– al setè art. Fem un repàs de la seva carrera.

Original de Filadèlfia, Kershner va començar als anys cinquanta amb títols poc destacables, i dirigint diversos episodis de sèries de televisió. Als seixanta va dirigir Sean Connery a Un loco maravilloso (A fine madness, 1966) i repetiria amb ell a la gens menyspreable Mai no diguis mai (Never say never again, 1983), un Bond apòcrif que recuperava Connery com a agent 007. Curiosament, Kershner es va especialitzar en seqüeles, recordem la de La venganza de un hombre llamado caballo (The return of a man called Horse, 1976) i Robocop 2 (1990), per alguns, superior a l’original.

En aquests moments, ens imaginem que hi ha algú que, segurament, abans d’anar a dormir s’enfunda la vestimenta del gran Darth Vader i prega: “Que la Força t’acompanyi, Irving Kershner!”.

Tot just fa una setmana ens fèiem ressò que el vestit original de Darth Vader, personatge referencial de la història del cinema i icona indestriable de Star Wars, es va subhastar a Londres amb un valor estimat d’unes 230.000 lliures (260.000 euros). Que ningú no s’esveri: el preu incloïa, a més del vestit, el casc i …

Un comentari a Que la Força t'acompanyi, Irvin Kershner!

  1. Victor ha dit:

    Jo tinc el vestit original de Darth Vader. Ho sento, nois.