MENU

7 desembre, 2010 Comentaris tancats a Es fan realitat els somnis? Visualitzacions: 1059 Cinema Jordi Camps

Hi ha altres casos de cineastes que s’han filmat a si mateixos per explorar fins a quin punt les malalties o la mort mateixa els han afectat. En una línia similar es mou el multipremiat treball d’Amy Hardie titulat The Edge of Dreaming, que és la interessant proposta d’El documental del mes, que aquest desembre …

Es fan realitat els somnis?

Hi ha altres casos de cineastes que s’han filmat a si mateixos per explorar fins a quin punt les malalties o la mort mateixa els han afectat. En una línia similar es mou el multipremiat treball d’Amy Hardie titulat The Edge of Dreaming, que és la interessant proposta d’El documental del mes, que aquest desembre arriba a les nostres pantalles.

Com a experta documentalista científica i, per tant, amb un afany de buscar sempre la demostració científica de les coses, Hardy explica a través d’aquest peculiar documental la seva història, la d’una dona racional i escèptica, mare i muller feliç, que no solia recordar els seus somnis fins que un dia va somiar que el seu cavall es moria. Quan es va despertar, se’l va trobar mort. En el somni següent, va preveure que moriria als 48 anys… Quan Amy va caure malalta, tal com va predir el somni, va començar una cerca desesperada per canviar aquest somni que la va portar fins a un neurocientífic eminent, i fins a una nova comprensió de la complexitat del nostre cervell. La confrontació final, tornar al somni amb l’ajut d’un xaman, dóna un gir sorprenent a la història.Què són els somnis? Com els podem interpretar? Fins a quin punt es relacionen amb la realitat?

The Edge of Dreaming esdevé una mena de diari íntim del 48è any de la directora, a través del qual segueix cada moment d’aquell any. El film explora tant la vida com la mort –afronta directament el tema– en el context d’una família acollidora, la felicitat de la qual es veu amenaçada quan el somni sembla fer-se realitat.

Hi ha altres casos de cineastes que s’han filmat a si mateixos per explorar fins a quin punt les malalties o la mort mateixa els han afectat. En una línia similar es mou el multipremiat treball d’Amy Hardie titulat The Edge of Dreaming, que és la interessant proposta d’El documental del mes, que aquest desembre …

Comments are closed.