MENU

9 desembre, 2010 Comentaris (2) Visualitzacions: 1513 Cinema Víctor Gonzàlez

Alemanya és en estat de xoc. L’amenaça terrorista ha convertit el país en un immens plató cinematogràfic. Com a ciutadà del carrer et trobes constantment rodejat de policies –fins a set, en vaig comptar en un vagó de metro–, et poden demanar la documentació en qualsevol moment o et donen l’ensurt de la teva vida …

Terrorisme imparable

Alemanya és en estat de xoc. L’amenaça terrorista ha convertit el país en un immens plató cinematogràfic. Com a ciutadà del carrer et trobes constantment rodejat de policies –fins a set, en vaig comptar en un vagó de metro–, et poden demanar la documentació en qualsevol moment o et donen l’ensurt de la teva vida quan, des de qualsevol cantonada, agents especials amb armilles de protecció et miren amb cara de pocs amics i una metralladora que només havia vist en films com ara Rambo II i Death wish, de Charles Bronson. Als hospitals, davant les escoles, als bancs o al mercat de Nadal del centre d’Hamburg et pot passar sense avís i a tot drap una interminable caravana de cotxes blindats de les forces especials plens d’agents a punt de repel·lir qualsevol atac. La GSG 9 (Grenzschutzgruppe 9), o policia d’elit antiterrorista, i que molts deuen recordar perquè els van veure durant els atacs de Munic l’any 1972, s’han fet un altre cop visibles tot i les temperatures extremes de 12 graus sota zero i una tempesta de neu que no sembla que vulgui tenir fi. No et sents segur enlloc. Això és millor que Battle Los Angeles, el nou i esperat film de Jonathan Liebesman.

 N’hi ha molts que parlen d’histèria col·lectiva i que, si el que es vol és atemptar, només cal xiular una mica, parar-se en un lloc molt concorregut, col·locar un paquet bomba i sortir caminant amb calma i parsimònia. Passar desapercebut en un estat de més de 80 milions d’habitants és bastant fàcil. Per això, la població, molt a desgrat seu, sembla resignada al fet que qualsevol paquet pot rebentar en qualsevol moment i que tanta parafernàlia pel·liculera no servirà en realitat per a res. Die Zeit va dedicar fa uns dies (el 26 de novembre) un parell de planes al fenomen que ha batejat com la cacera del fantasma ja que, per les forces de seguretat, tot el país és un puzle en què les peces ja no encaixen. L’amenaça (fantasma) no se sap per on pot venir, quin recorregut pot tenir, ni amb quina intensitat o magnitud esclatarà. Potser per això, una de les pel·lícules amb més èxit de la taquilla teutònica ha estat Unstoppable, de Tony Scott. La història va d’un tren sense conductor que es dirigeix com una bala imparable a tota velocitat i sense control cap a una ciutat plena d’éssers humans innocents. Una al·legoria perfecta en un temps, el que ens toca viure, endiabladament inestable.

 Qui necessita Hollywood? Veniu a Alemanya amb un abric ben gruixut, guants de neu, gorra de llana i moltes ganes de guerra. Per als nostàlgics de Chuck Norris i el cinema d’acció aquest és l’espai que des de fa anys estàveu esperant. Us assegurem que passareu una aventura inoblidable.

Alemanya és en estat de xoc. L’amenaça terrorista ha convertit el país en un immens plató cinematogràfic. Com a ciutadà del carrer et trobes constantment rodejat de policies –fins a set, en vaig comptar en un vagó de metro–, et poden demanar la documentació en qualsevol moment o et donen l’ensurt de la teva vida …

2 comentaris to Terrorisme imparable

  1. JCL ha dit:

    On dius que es fa aquesta pel·lícula? Aviam si finalment arriba a la nostra “cartellera”…

  2. Sexy Cora ha dit:

    […] en coma és carn de l’univers mediàtic del país que, de sobte, ha oblidat la por de l’amenaça terrorista de fa uns mesos. El cas recorda molt la mort sobtada de la també actriu Lolo Ferrari a França fa […]