MENU

13 gener, 2011 Comentaris tancats a És possible l'eternitat? Visualitzacions: 915 Cinema Jordi Camps

A 500 metres sota terra, en un lloc remot de l’oest de Finlàndia anomenat Onkalo, un equip d’enginyers i artillers estan construint un enorme búnquer subterrani que en el futur servirà per dipositar-hi –de forma permanent– els residus nuclears del país. Onkalo, que en finès vol dir ‘amagatall’, es tancarà l’any 2100 i, segons les …

És possible l'eternitat?

A 500 metres sota terra, en un lloc remot de l’oest de Finlàndia anomenat Onkalo, un equip d’enginyers i artillers estan construint un enorme búnquer subterrani que en el futur servirà per dipositar-hi –de forma permanent– els residus nuclears del país. Onkalo, que en finès vol dir ‘amagatall’, es tancarà l’any 2100 i, segons les previsions, no podrà entrar-hi ningú abans no passin 100.000 anys, el temps que els experts han calculat que ha de passar perquè els residus deixin de ser perillosos.

Amb el referent de com es van segellar les piràmides dels faraons i posant sobre la taula un grapat de preguntes a les quals ni tan sols els experts no saben què respondre, el realitzador danès Michael Madsen ha confeccionat una admirable tasca de ciència-ficció a l’hora d’elaborar aquest premiat documental titulat Into eternity (Cap a l’eternitat), que ha estat escollit El Documental del Mes de Gener, i que aquest dies es pot veure a diversos cinemes de Catalunya.

En el film, que arrenca i es clou elípticament de forma d’allò més inquietant –amb un llarg i lent travelling que s’endinsa a les entranyes de la boca del túnel que s’està construint–, el director no només reflexiona sobre els cementiris nuclears, sinó que també mostra la seva preocupació per advertir dels perills dels residus a un món futur que no podem ni imaginar com serà i, fins i tot, aprofita per meditar sobre l’inexorable pas del temps. En ell, ni els científics es posen d’acord per imaginar-se amb què es trobaran les generacions properes, tenint en compte que Onkalo ha de perviure el que cap altra ésser humà ha construït mai i que haurà de durar molt més del que la humanitat ha viscut fins ara.

Into eternity esdevé un missatge en forma de documental per a les generacions futures, a les quals adverteix dels perills de tenir un cementiri a les profunditats de la terra, que conté un foc perenne que cremarà fins a l’eternitat… bé, si l’eternitat és possible.

Aquí teniu el tràiler.

A 500 metres sota terra, en un lloc remot de l’oest de Finlàndia anomenat Onkalo, un equip d’enginyers i artillers estan construint un enorme búnquer subterrani que en el futur servirà per dipositar-hi –de forma permanent– els residus nuclears del país. Onkalo, que en finès vol dir ‘amagatall’, es tancarà l’any 2100 i, segons les …

Comments are closed.