MENU

15 febrer, 2011 Comentaris (2) Visualitzacions: 1697 Cinema Marc Bataller @marcbataller

Una de les paraules més cèlebres d’Arnold Schwarzenegger és el “Tornaré” de Terminator. Que fàcil que és fer servir aquesta cita per parlar del retorn d’Arnie al cinema. Després de vuit anys com a governador de Califòrnia, de la mà dels republicans, Schwarzenegger  ha confirmat que torna a la gran pantalla. L’últim cop que el …

"Tornaré"

Una de les paraules més cèlebres d’Arnold Schwarzenegger és el “Tornaré” de Terminator. Que fàcil que és fer servir aquesta cita per parlar del retorn d’Arnie al cinema. Després de vuit anys com a governador de Califòrnia, de la mà dels republicans, Schwarzenegger  ha confirmat que torna a la gran pantalla. L’últim cop que el vam veure va ser en un petita escena de Los Mercenarios, de Sylvester Stallone, i com a protagonista, l’any 2001, en la tercera entrega de Terminator. L’actor austríac està estudiant tres projectes, però el que li fa més el pes és el del film With Wings as Eagles. Es tracta de la història d’un soldat alemany que rep l’ordre de matar un grup de nens a la Segona Guerra Mundial, però, al final, s’acaba rebel·lant contra els seus superiors.

Els amants del cinema d’acció dels anys 80, aquells que gaudíem amb les dobles sessions que ara s’han perdut, estem d’enhorabona, per més que els crítics s’estirin els cabells davant d’aquest retorn. Sí, tots som conscients que Arnie és un pèssim intèrpret que amb prou feines mou els músculs de la cara, però també s’ha de reconèixer que va ser el protagonista de pel·lícules que més d’un ara trobem a faltar: Terminator, Depredador, Desafío Total, Comando… Però, personalment, la que em té el cor robat és Perseguido (1987), un concurs televisiu en què els participants han de lluitar per salvar la seva vida en uns sagnants combats a mort amb veritables màquines de matar. Em podreu dir freak, em podreu insultar, tirar tomates, però Perseguido es va avançar als seus temps. Era la versió violenta d’un subproducte  que ara trobem fins a la sopa: Gran Hermano. Per cert, més d’un concursant repel·lent de Gran Hermano hauria d’haver participat a Perseguido. La selecció natural hagués fet la feina.

Una de les paraules més cèlebres d’Arnold Schwarzenegger és el “Tornaré” de Terminator. Que fàcil que és fer servir aquesta cita per parlar del retorn d’Arnie al cinema. Després de vuit anys com a governador de Califòrnia, de la mà dels republicans, Schwarzenegger  ha confirmat que torna a la gran pantalla. L’últim cop que el …

2 comentaris to "Tornaré"

 1. Nassio ha dit:

  Companys,

  Doncs darrerament la sessió doble s’ha recuperat, encara que només sigui de forma esporàdica. Al cinema Urgell, de Barcelona, un dijous al mes s’està programant una sessió doble, recuperació d’aquelles dels anys vuitanta, amb títols emblemàtics i tot “l’equipament” de l’època: anuncis i tràilers inclosos. De moment, han projectat Indiana Jones, Terminator, The Thing, Tauró i Scarface, i ja anuncien Encontres a la Tercera Fase pel proper 10 de març… Us puc assegurar que és un èxit absolut: 1800 localitats venudes, el cinema a vessar, per veure en pantalla enorme i en versió original títols que tots coneixem de memòria. Com vàrem xalar, fantàstic!

  Si us interessa, més informació a: http://www.phenomena-experience.com/

  Salut i crispetes!

 2. JCL ha dit:

  Per reivindicar l’Arnie em quedo amb El último gran héroe americano, pel·lícula intel·ligent que homenatja el gènere de l’acció alhora que juga irònicament amb la figura iconogràfica del gran Arnie. Terminators, Conans, Mentiras arriesgadas, etc… restaran inesborrables en la nostra memòria col·lectiva.