MENU

22 març, 2011 Comentaris tancats a Troma tòxica i nuclear Visualitzacions: 1222 Cinema Víctor Gonzàlez

Escriure sobre la productora Troma en un aeroport alemany envoltat de pantalles amb imatges sobre l’evacuació de Tòquio per un núvol tòxic nuclear és una experiència postgozilla del tot gratificant. Per als que encara no la coneixeu, la Troma fa anys que fa films de sèrie Z, Lloyd Kaufman n’és el director i, francament, per …

Troma tòxica i nuclear

Escriure sobre la productora Troma en un aeroport alemany envoltat de pantalles amb imatges sobre l’evacuació de Tòquio per un núvol tòxic nuclear és una experiència postgozilla del tot gratificant. Per als que encara no la coneixeu, la Troma fa anys que fa films de sèrie Z, Lloyd Kaufman n’és el director i, francament, per als que ens agrada el cinema sempre va bé rebuscar entre les seves imatges sortides de les escombraries del cel·luloide.

Alguns bastards abans de ser part d’aquest club exclusiu que escriu al blog de cinema pèrfid d’El Punt ens havíem empassat autèntics vòmits del senyor Kaufman sota la mirada sospitosa i despectiva de la brigada de crítics pro Cahiers du Cinema de Girona, eterns enemics intel·lectuals de la concepció que tot bon freaky té sobre com s’ha de fer una bona pel·li. Ara, emocionat entre neoyuppies amb els seus ipods, ipads i iphones no puc fer res més que enfonsar-me en els emocionants i magnífics consells que el nostre amic Lloyd ens dóna a la seva obra magna Direct your own damn movie! Per en Kaufman, la pel·lícula que tu facis no ha de ser necessàriament bona, no ha de tenir com a objectiu l’èxit econòmic, no ha d’anar encarada a guanyar un Oscar, però sempre (i això és important) ha de venir directament de tu, com una diarrea explosiva. Ell, com la brigada pro Cahiers, té com a heroi principal precisament el seu fundador, el senyor André Bazin, un teòric pseudointel·lectual que va dir una sola cosa positiva; el pes de les pel·lícules l’ha de portar el director, mai el productor, d’aquesta manera el resultat sempre serà autèntic. Per això el tema pot ser el que tu vulguis, sense restriccions morals de cap mena, des de transfiguracions o transmutacions de lesbianes animatrix, fins a pollastres zombis o vigilants d’institut amb deformitats físiques repugnants.

The toxic avenger, Tromeo and Juliet i Poultrygeist són uns quants exemples dels seus films, que busquen el vòmit, la pudor, la suor, el greix, el fetge i la sang o la brutícia extrema, elements importants per fer que el públic s’enganxi i tingui la necessitat imperiosa de veure més i més pel·lis de Troma. Rodar en espais reals amb llum natural, utilitzar actrius que es despullin a la primera i tenir un equip disposat a treballar com bojos a qualsevol hora del dia i en poc temps, estil Roger Corman, són elements clau per a l’èxit del cinema de sèrie Z. El que en surti no té gaire importància, la qüestió és guanyar uns quants diners per continuar fent pel·lícules i, si es pot, tocar els nassos (o els collons, si sou mal parlats i teniu ànima punk) a Hollywood.

Un bon exemple de troma gironina la tenim amb la sèrie Scaletti, una original visió de com s’ha de fer un fulletó freaky a l’era Youtube. Esperem que aquestes propostes i d’altres de semblants es mantinguin en una ciutat proburgesa com Gironaland, on encara manca un bon atac de zombies, una invasió espectacular de tancs marcians o la plaga d’un grup de vampirs hipersexuals, estil True blood. Hem de començar d’una vegada a ser una mica més guais, si us plau, si volem sobreviure en aquest món de fades de Walt Disney, parcs temàtics plastificats i McDonald’s replicats.

I juro per la meva mare que no he escrit aquest article sota l’efecte de cap droga al·lucinògena.

Escriure sobre la productora Troma en un aeroport alemany envoltat de pantalles amb imatges sobre l’evacuació de Tòquio per un núvol tòxic nuclear és una experiència postgozilla del tot gratificant. Per als que encara no la coneixeu, la Troma fa anys que fa films de sèrie Z, Lloyd Kaufman n’és el director i, francament, per …

Comments are closed.