MENU

30 març, 2011 Comentaris tancats a No és sexe o sang tot el que llueix Visualitzacions: 1135 Sèries Marc Bataller @marcbataller

El passat 9 de juliol vaig escriure en aquest mateix bloc una entrada sobre la sèrie Spartacus, blood and sand. Llavors només havia vist el primer capítol i vaig ser molt i molt crític. Vaig assegurar, i encara ho penso, que el pilot era una còpia dolenta de 300, la gran pel·lícula de Zach Snyder. …

No és sexe o sang tot el que llueix

El passat 9 de juliol vaig escriure en aquest mateix bloc una entrada sobre la sèrie Spartacus, blood and sand. Llavors només havia vist el primer capítol i vaig ser molt i molt crític. Vaig assegurar, i encara ho penso, que el pilot era una còpia dolenta de 300, la gran pel·lícula de Zach Snyder. No tenia ritme i només es recreava en les escenes de sang i sexe. També comentava, en aquest apunt, que intentaria veure algun capítol més aprofitant que era estiu i el panorama a la televisió era desolador. Però no ho vaig complir i vaig deixar arraconada Spartacus.

Fa unes setmanes, per casualitat, vaig adonar-me que Cuatro emetia Spartacus i vaig decidir veure el segon capítol, aquell que havia deixat pendent. I quin canvi! Vaig quedar fascinat per la perfecta recreació del ludus, el lloc on entrenaven i convivien els gladiadors. I també, entre lluita i lluita, es deixava entreveure un fil argumental ple de traïcions que tenia el seu interès i que et temptava a estirar-lo i estirar-lo. Per tant, vaig complir el que m’havia proposat a l’estiu. Veure tota la primera temporada; i el resultat ha estat excel·lent. Spartacus ha demostrat que no és només sexe i sang. És alguna cosa més. És passió, luxúria, traïció, amor, maquinacions… És l’imperi romà i els seus baixos fons. Aquella part de Roma que sempre ens ha fascinat. Això sí, les escenes de sexe semblen extretes dels vídeos de Playboy i la sang, contínuament, esquitxa la pantalla. Però, repeteixo, si aconsegueixes traspassar aquesta supèrflua frontera i t’endinses en el ludus dels gladiadors i la vida de Capua, la ciutat romana on transcorre l’acció, et puc assegurar que Spartacus no et decebrà.

L’èxit de la sèrie ha estat espaterrant, tot i que em temo que molts espectadors s’han quedat enganxats en la teranyina del sexe i la sang. Ells s’ho perden. La segona temporada s’estrenarà el setembre d’aquest any, però la llàstima és que no podrà comptar amb el protagonista principal, l’actor que encarna Spartacus, Andy Whitfield, que pateix un càncer.

Per a aquells que ja hagueu vist la primera temporada i estigueu ansiosos d’assaborir la segona, els productors han preparat un aperitiu, que ja es pot trobar a la xarxa i que Cuatro també té previst emetre. Es tracta de Spartacus, Gods of arena, una preqüela de sis capítols que narra la història de Capua i els seus gladiadors cinc anys abans de l’arribada de Spartacus.

El passat 9 de juliol vaig escriure en aquest mateix bloc una entrada sobre la sèrie Spartacus, blood and sand. Llavors només havia vist el primer capítol i vaig ser molt i molt crític. Vaig assegurar, i encara ho penso, que el pilot era una còpia dolenta de 300, la gran pel·lícula de Zach Snyder. …

Comments are closed.