MENU

28 abril, 2011 Comentaris tancats a Una novel·la (gràfica) i una rosa Visualitzacions: 1035 Sense categoria Xavier Roca

No totes són estrictament novetats –algunes ja fa uns mesos que s’han publicat–, però amb totes aquestes recomanacions es pot quedar com un senyor (o senyora) a l’hora de ragalar-ho. Publicat originàriament en quatre àlbums, Los combates cotidianos (Norma) és un dels treballs més celebrats de Manu Larcenet, guardonat al Saló del Còmic d’Angulema com …

Una novel·la (gràfica) i una rosa

No totes són estrictament novetats –algunes ja fa uns mesos que s’han publicat–, però amb totes aquestes recomanacions es pot quedar com un senyor (o senyora) a l’hora de ragalar-ho.

Publicat originàriament en quatre àlbums, Los combates cotidianos (Norma) és un dels treballs més celebrats de Manu Larcenet, guardonat al Saló del Còmic d’Angulema com a millor obra. Tot i el traç caricaturesc de l’autor, es tracta d’una història melancòlica, reflexiva i de certa amargor, protagonitzada per un fotògraf de guerra en crisi d’identitat, que decideix anar-se’n a viure al camp. L’edició integral permet apreciar la complexitat de l’arc argumental que es desenvolupa al llarg dels seus quatre volums, així com l’evolució del grafisme, que va aparcant el registre humorístic inicial.

Reiteradament comparat amb cineastes com David Lynch o David Cronenberg, Charles Burns –un dels referents de la historieta independent nord-americana– torna a desplegar a Tóxico (Random House Mondadori) la seva capacitat per inquietar a partir d’atmosferes de malson. Una epopeia al·lucinògena que es desenvoluparà en dos àlbums més i en què ret homenatge –molt sui generis– a Tintín i el seu autor, Hergé.

Jerry Spring (Ponent Món), de Jijé, és un dels grans clàssics del còmic europeu, molt mal conegut fins ara a casa nostra. Un buit que ara podrà suplir l’esplèndida edició integral d’aquest western d’un autor fonamental per a la historieta francobelga, mestre de dibuixants com André Franquin, Jean Giraud (o Moebius), Jean-Claude Mezières o Hermann. L’edició en blanc i negre permet assaborir millor la brillantor d’un dibuix fortament influenciat pels clàssics nord-americans com Milton Canniff.

Con locura. Amor y malos tratos (Panini), de Sylvain Ricard i James, és una novel·la gràfica amb consciència social sobre la violència de gènere, curiosament protagonitzada per personatges zoològics antropomorfitzats. El seu discurs ideològic és una mica obvi, però resulta més interessant per la seva descripció de la quotidianitat i dels complexos mecanismes dels sentiments.

No totes són estrictament novetats –algunes ja fa uns mesos que s’han publicat–, però amb totes aquestes recomanacions es pot quedar com un senyor (o senyora) a l’hora de ragalar-ho. Publicat originàriament en quatre àlbums, Los combates cotidianos (Norma) és un dels treballs més celebrats de Manu Larcenet, guardonat al Saló del Còmic d’Angulema com …

Comments are closed.