MENU

29 abril, 2011 Comentaris tancats a La nit dels cinèfils vivents Visualitzacions: 1435 Cinema Jep Soler

Després de molts anys de sequera terrorífica a Girona es recupera, i esperem que tingui continuïtat, La Nit de Terror. Antigament vèiem a la ciutat les 10 hores de terror als antics cinemes Catalunya i els que venim de comarques podíem gaudir de les 8 hores al Paladium d’Anglès. La tarda-nit del dissabte 30 d’abril …

La nit dels cinèfils vivents

Després de molts anys de sequera terrorífica a Girona es recupera, i esperem que tingui continuïtat, La Nit de Terror. Antigament vèiem a la ciutat les 10 hores de terror als antics cinemes Catalunya i els que venim de comarques podíem gaudir de les 8 hores al Paladium d’Anglès.

La tarda-nit del dissabte 30 d’abril podrem endinsar-nos en el món del terror i dels zombis al Cinema Truffaut de Girona, a partir de les 18.00 i fins ben entrada la matinada. El programa, d’allò més suggerent, és el següent:

18.00: PRESENTACIÓ

18.30: Festí de Sang (versió original en català)

Aquest any s’ha caracteritzat per un augment de les produccions catalanes, tant en nombre com en èxit. El cinema català també té reconeixement en l’àmbit mundial pel que fa al gènere de terror, amb propostes com ara El orfanato i Els sense nom entre d’altres. Semblava que, a Catalunya, només existia Rec en l’apartat de zombis , però l’any 2008 a l’Empordà es va realitzar la millor adaptació del gènere feta a casa nostra: Festí de sang. Dirigida pel premiats David Ruiz (Scaletti: Girona Connection) i Albert València (Germans) la pel·lícula explota tots els recursos clàssics en el cinema de morts vivents amb dignitat i sentit del humor.

20.00:Dawn of the Dead (versió original en anglès i subtítols en castellà)

Estrenada al nostre país amb el títol de El amanecer de los muertos i dirigida per Zack Snyder (300), la pel·lícula és un remake del film Zombies del mestre del gènere George A. Romero. La repercussió a taquilla del film es va traduir en un augment de versions dels clàssics de terrors, alguns no tant reeixits com aquest.

Zack Snyder sap transmetre la tensió i l’angoixa de l’original aportant noves visions i nous elements que sorprenen a l’espectador i el submergeixen en una història trepidant que desemboca en un final apoteòsic. L’argument és el de menys, una colla de persones es veuen obligades a buscar protecció dels zombis en uns gran magatzems mentre esperen ajuda externa.

22.30: 28 days later… (versió original en anglès i subtítols en castellà)

Una epidèmia mundial causa transformacions en els humans i els converteix en zombis antropòfags. Així comença el film dirigit per l’oscaritzat Danny Boyle en la seva primera incursió en el món del terror. El seu protagonista, Cillian Murphy, desperta en una habitació d’hospital i veu que tot el que abans coneixia ha desaparegut i el seu entorn s’ha tornat inhabitable i perillós. Una situació que pot recordar el inici del còmic (i posteriorment sèrie televisiva) The walking dead.

Excel·lent recreació d’un Londres postapocalíptic que va comptar amb una segona part 28 semanas después… dirigida per l’espanyol Juan Carlos Fresnadillo (Intacto) i també molt recomanable.

00.30: Shaun of the Dead (versió original en anglès i subtítols en castellà)

Després d’una sessió amb morts vivents i espants, el millor és acabar igual com hem començat, amb humor. Shaun of the Dead es va projectar a l’estat espanyol com a Zombies party i ens mostra, a partir de la violència i el somriure pervers, com la nostra societat s’ha convertit en un lloc asocial, on la individualitat i l’egoisme són els eixos vertebradors dels valors humans. Quan els morts vivents apareixen a la ciutat, també a partir d’una epidèmia, el nostre protagonista (en Shaun) continua fent la seva vida sense adonar-se dels canvis que estant succeint. La seva reacció i, sobretot, la del seu millor amic són el punt de partida d’un argument divertit i que ens permetrà mantenir-nos més que desperts en el tram final de La nit dels cinèfils vivents.

L’entrada val 10 euros i serveix per les sessions que desitgeu. Jo no m’ho perdré. Espero que us hi animeu !!

Després de molts anys de sequera terrorífica a Girona es recupera, i esperem que tingui continuïtat, La Nit de Terror. Antigament vèiem a la ciutat les 10 hores de terror als antics cinemes Catalunya i els que venim de comarques podíem gaudir de les 8 hores al Paladium d’Anglès. La tarda-nit del dissabte 30 d’abril …

Comments are closed.