MENU

24 maig, 2011 Comentaris tancats a I un WEVOO! Visualitzacions: 1300 Cinema David U. Ruiz / @callahan_ruiz

S’ha de ser un malalt per organitzar un concurs de curts realitzats i editats en 24 hores de temàtica western a la Garrotxa. Però més malaltís és encara acceptar el repte i intentar-ho fer sense morir superat en l’intent. A aquesta premissa inicial cal afegir-hi la inclusió en la trama d’uns elements sorpresa (per exemple, …

I un WEVOO!

S’ha de ser un malalt per organitzar un concurs de curts realitzats i editats en 24 hores de temàtica western a la Garrotxa. Però més malaltís és encara acceptar el repte i intentar-ho fer sense morir superat en l’intent. A aquesta premissa inicial cal afegir-hi la inclusió en la trama d’uns elements sorpresa (per exemple, una capsa de mistos, i la gravació d’un plànol al parc central d’Olot), i no hem d’oblidar les inclemències meteorològiques, aquest any especialment plujoses. Tot això ho devem als freakies del WEVOO (carinyosament ho dic), el salvatge Festival de Western Volcànic d’Olot.

Com fa uns quants anys van fer els amics de la MACCA de Cassà, els organitzadors del WEVOO han cregut de primeres en la creativitat i la inventiva (i el freakisme) de la gent de la província i dels voltants, i sobretot en allò que és especial i únic del seu festival: el western. Certament, els paratges volcànics de la Garrotxa tenen poc a envejar a aquells altres d’americans o europeus que van donar cabuda, en temps passats més gloriosos, a obres mestres del gènere, i cal reconèixer aquesta visió esbojarrada, per com n’és d’agosarada i original. Com els pioners de la conquesta americana van fer amb la troballa massiva de trossos de terreny on posar els fonaments dels seus somnis com a pròspers terratinents, el WEVOO ens ha posat a molts sobre la taula la possibilitat de reviure part d’aquell somni fent de cowboys, de xèrifs, d’indis, de sergents del setè de cavalleria, d’enterradors, de senyoretes d’aquelles que fumen al saloon, d’homes sense nom o de Sergios Leones, entre d’altres.

L’ambient festiu amb què Olot i part dels olotins viuen el festival (no només amb el concurs de curts sinó també amb un interessant afegit de projeccions, concerts i tallers), i sobretot com el visquin i hi creguin en el futur, serà part important del seu èxit i del seu establiment, cosa que d’entrada sembla que va per bon camí, si només amb tres edicions ja comença a ser (almenys pels freakies rematats com jo, que en som uns quants) una referència en l’àmbit de l’exhibició i de la creació audiovisual i cinematogràfica de la província. Com deia l’amic Tuco: «En la vida hay dos tipos de personas: los que tienen el revólver cargado y los que cavan.» Per culpa del WEVOO jo hi afegiria una tercera classe: els que fan «pinyu, pinyu!».

‘El juanete pálido’, 3er Millor Curt WEVOO 2011

S’ha de ser un malalt per organitzar un concurs de curts realitzats i editats en 24 hores de temàtica western a la Garrotxa. Però més malaltís és encara acceptar el repte i intentar-ho fer sense morir superat en l’intent. A aquesta premissa inicial cal afegir-hi la inclusió en la trama d’uns elements sorpresa (per exemple, …

Comments are closed.