MENU

16 juny, 2011 Comentaris (1) Visualitzacions: 1543 Cinema Jordi Camps

Tan discret com el seu director, aquests dies té lloc a Girona el rodatge del segon llargmetratge del gironí Pere Vilà (Pas a nivell), coproduïda per les productores francesa Âge d’Or, Eddie Saeta de Lluís Miñarro i la gironina DDM. Es tracta de La lapidation de saint Étienne (La lapidació de sant Esteve), pel·lícula que …

Sant Esteve és a Girona

Tan discret com el seu director, aquests dies té lloc a Girona el rodatge del segon llargmetratge del gironí Pere Vilà (Pas a nivell), coproduïda per les productores francesa Âge d’Or, Eddie Saeta de Lluís Miñarro i la gironina DDM. Es tracta de La lapidation de saint Étienne (La lapidació de sant Esteve), pel·lícula que Vilà està rodant en francès i que té en els papers principals Lou Castel –actor que ha treballat amb Marco Bellocchio, Rainer W. Fassbinder, Philipppe Garrel i Olivier Assayas–, Luis Rego i Marie Payen. Està previst que l’equip tècnic, format per unes 25 persones (entre tècnics i intèrprets), rodi a la ciutat fins al 28 de juny, en el que serà el dissetè dia de filmació, i que més tard es desplaci a Niça, on es rodaran els plans finals d’aquesta història que esdevé tant una hagiografia posada al dia de sant Esteve en qüestió, com un retrat social d’un estranger (Lou Castel) que se sent sol i abandonat enmig de la societat de l’opulència.

Al cinema Truffaut, on una escampadissa de cables, equips de llum i tota mena de material ja indica als espectadors que allà s’hi cou alguna cosa, ahir sense anar gaire lluny s’hi van filmar interiors amb Castel i Payen, en un transformadíssim habitacle situat al pis superior de l’actual cinema, on fa anys havia viscut el projeccionista de l’antic Modern. Els decorats són increïbles, tant com el fet de poder rodar en aquesta part de l’edifici que crèiem en estat semiruïnós, però que, segons sembla, un funcionari de l’Ajuntament va certificar que era segur després de fer una sèrie de saltironets sobre el pis d’allò més satisfactoris. Quatre dies de rodatge certifiquen que no s’equivocava pas.

Ja a la tarda, l’equip es va desplaçar a rodar exteriors a la Devesa, al carrer Albereda i en una botiga d’audiòfons situada davant de la seu de la Generalitat. D’allà en sortiran les primeres seqüències d’un film que, segons ens va explicar el mateix director, arrencarà en mut per descobrir que hi ha so quan al protagonista li col·loquen un audiòfon. Un element, la sordesa, que, segons Pere Vilà, ha quedat en un segon terme després que el peculiar Lou Castel es presentés el primer dia de rodatge amb una cabellera d’allò més espessa. Petits retocs sense importància, com tota la sèrie de plans descartats diàriament a causa de la pressió del pla de rodatge d’una producció tan ajustada com és aquesta. Malgrat això, el primer visionat promet, i ja es pot apreciar que la història estarà marcada per llargs plans seqüència i silencis d’allò més suggeridors.

Tan discret com el seu director, aquests dies té lloc a Girona el rodatge del segon llargmetratge del gironí Pere Vilà (Pas a nivell), coproduïda per les productores francesa Âge d’Or, Eddie Saeta de Lluís Miñarro i la gironina DDM. Es tracta de La lapidation de saint Étienne (La lapidació de sant Esteve), pel·lícula que …

Un comentari a Sant Esteve és a Girona

  1. quim ha dit:

    llastima que no hi hagi imatges del funcionari saltant… (boti boti …. qui no boti)