MENU

18 juliol, 2011 Comentaris tancats a El nou rei de la comèdia Visualitzacions: 1179 Cinema Marc Bataller @marcbataller

La comèdia nord-americana acostuma a proclamar reis del gènere amb la mateixa rapidesa que els destrona. Ara la nova icona és Zach Galifianakis (1969), un nom gens comercial i que a primera vista no et diu res, però si el relaciones amb Alan Garner de Resacón en las Vegas després sí que s’encén la bombeta. …

El nou rei de la comèdia

La comèdia nord-americana acostuma a proclamar reis del gènere amb la mateixa rapidesa que els destrona. Ara la nova icona és Zach Galifianakis (1969), un nom gens comercial i que a primera vista no et diu res, però si el relaciones amb Alan Garner de Resacón en las Vegas després sí que s’encén la bombeta. Zach –a partir d’ara em prendré la llicència d’anomenar-lo així, perquè el seu cognom grec és un autèntic galimaties– és la nau capitana  d’aquesta fàbrica de produir diners que es diu Resacón o The hangover, en versió original. Durant la primera pel·lícula de la saga Zach ja lluïa amb llum pròpia, però el seu protagonisme estava repartit gairebé a parts iguals amb la resta de companys salvatges. Però ara el panorama ha canviat. Els productors es van adonar que Zach i el seu alter ego, Alan Garner, eren un dels filons i en aquesta segona entrega l’espremen al màxim. Potencien les seves ximpleries, les seves actituds infantils fins a límits insospitats. La fórmula funciona. Zach aconsegueix enganxar-te, t’atrapa en la seva teranyina i li agafes una estima especial. No és un còmic de fer grans estridències com ara Jim Carrey i Adam Sandler. A l’inrevés. Hi és, però no hi és. El veus a la pantalla, però és com si no hi fos. És com un nen atrapat en un cos d’adult. Fa aquelles trapelleries que faria qualsevol nen de set o vuit anys i a qui unes vegades li ventaries una bufa i d’altres li riuries les gràcies fins a no parar.

Si aquestes són les gran virtuts de Zach, també són el seu particular llast. Tots els espectadors volen que Zach faci de Zach, o d’Alan més ben dit, i està collat per aquest personatge. Només s’ha de veure com després de la primera Resacón va protagonitzar la comèdia, Salidos de cuentas (2010), amb Robert Downey Jr., en què feia un paper molt semblant, per no dir calcat.

En el futur tot apunta que hi haurà un Resacón 3, en què Zach tornarà a fer de Zach-Alan. Aquest cop, segons els primers rumors, no hi haurà cap el·lipsi temporal ni cap ressaca. Sembla que Alan estarà tancat en un psiquiàtric i els seus amics l’hauran de rescatar. La cosa promet.

La comèdia nord-americana acostuma a proclamar reis del gènere amb la mateixa rapidesa que els destrona. Ara la nova icona és Zach Galifianakis (1969), un nom gens comercial i que a primera vista no et diu res, però si el relaciones amb Alan Garner de Resacón en las Vegas després sí que s’encén la bombeta. …

Comments are closed.