MENU

7 agost, 2011 Comentaris (3) Visualitzacions: 1292 Cinema Marc Bataller @marcbataller

Si ets d’aquells que el teu únic i gran somni humit és anar a la meca del còmic, el saló Comic-Con de San Diego (que s’ha celebrat aquests dies), Paul és la teva pel·lícula. Si ets d’aquells que tens 40 anys i encara et vesteixes de trekie en la intimitat, Paul és la teva pel·lícula. …

Una «road movie» només apta per a «freaks»

Si ets d’aquells que el teu únic i gran somni humit és anar a la meca del còmic, el saló Comic-Con de San Diego (que s’ha celebrat aquests dies), Paul és la teva pel·lícula. Si ets d’aquells que tens 40 anys i encara et vesteixes de trekie en la intimitat, Paul és la teva pel·lícula. Si ets d’aquells que et sents incomprès per la societat i només estàs a gust amb els teus amics freaks, Paul és la teva pel·lícula.

Els dos protagonistes de Paul compleixen a la perfecció aquests condicionants i per això es mouen com el peix a l’aigua. Graeme Willy (Simon Pegg) i Clive Gollings (Nick Frots) són dos amics britànics que porten mitja vida estalviant per poder anar als Estats Units a fer una ruta en autocaravana per visitar els llocs més emblemàtics on suposament s’han vist ovnis. Durant el trajecte topen amb un extraterrestre de veritat que parla, beu, fuma i que si et descuides és capaç de fornicar amb el primer que passi. Paul és una comèdia delirant cent per cent recomanable per a aquells que tenen el riure fàcil i que escoltant un simple rot ja es peten de riure. És, per tant, un film bastant prescindible sobretot en temps de crisi en què has d’escollir molt bé el que vas a veure al cinema.

Una autèntica llàstima, perquè Simon Pegg i Nick Frots són dos excel·lents còmics i guionistes i pares de la grandíssima Zombies Party. Aquest cop s’han envoltat del director de Supersalidos, Greg Mottola, però la veritat és que no aconsegueixen els resultats esperats. Paul és com una muntanya russa. Trigues molt i molt a pujar al cim, amb moments que ratllen la somnolència, i quan baixes i hi ha alguna escena que paga la pena de seguida tornes a pujar.

Si ets d’aquells que el teu únic i gran somni humit és anar a la meca del còmic, el saló Comic-Con de San Diego (que s’ha celebrat aquests dies), Paul és la teva pel·lícula. Si ets d’aquells que tens 40 anys i encara et vesteixes de trekie en la intimitat, Paul és la teva pel·lícula. …

3 comentaris to Una «road movie» només apta per a «freaks»

  1. JosepM ha dit:

    A mi em va semblar una pel·lícula enginyosa i divertida del primer fotograma a l’últim. És sobretot un gran homenatge al cinema de Spielberg, més la Guerra de les Galàxies, Blues Brothers i altres llegendes dels 70-80. L’he vist tres vegades i és una obra entranyable. Greg Mottola és un director menys estripat que Edgar Wright. No és just esperar a Paul un altre “Shaun of the dead”. Mottola ha demostrat sobradament, a “Adventureland” i “The Daytrippers” que no és un director que basi les seves pel·lícules en rots. Si Paul és prescindible, ja podem deixar d’anar al cine.

  2. marc bataller ha dit:

    Es cert que vol ser un homenatge al cinema dels anys 70 i 80 pero crec que podria ser molt millor.gracies per escriure al nostre blog.i nomes faltaria que tothom opines igual

  3. JosepM ha dit:

    Avui he vist una entrevista a en Santi Millán a La Sexta 3 i he pensat que és imprescindible veure “Paul” en versió original. Hi ha molts acudits intraduïbles.