MENU

19 setembre, 2011 Comentaris tancats a Premis Emmy: els absents els fan grans Visualitzacions: 1196 Sèries Jordi Camps

Els Oscar de la televisió, els premis Emmy, s’han fet públics i més que mai es fan relleu del brillant moment que viuen les sèries de ficció, principalment nord-americanes. Es pot dir que la gran triomfadora d’aquest any ha estat, sens dubte, Modern family. La comèdia de la ABC comptava amb 17 nominacions, diverses a …

Premis Emmy: els absents els fan grans

Els Oscar de la televisió, els premis Emmy, s’han fet públics i més que mai es fan relleu del brillant moment que viuen les sèries de ficció, principalment nord-americanes.

Es pot dir que la gran triomfadora d’aquest any ha estat, sens dubte, Modern family. La comèdia de la ABC comptava amb 17 nominacions, diverses a la mateixa categoria –actors la majoria– i va aconseguir cinc premis. D’aquests, destaquen els guardons al de millor comèdia, millor actor i actriu de repartiment (Ty Burrell i Julie Bowen); així com al millor director de comèdia i al millor guió d’aquesta mateixa secció.

Novament, per quart any consecutiu, el premi al millor drama va anar a parar per a Mad Men, que li va guanyar la partida a aquesta categoria a Boardwalk empire, una de les grans favorites per fer-se amb el guardó. Aquest va ser, amb tot, l’únic premi que va veure la sèrie de l’AMC en tota la nit, malgrat comptar amb 19 nominacions. Entre els premiats, una sorpresa destacada: Kyle Chandler es va fer amb l’Emmy al millor actor de drama pel seu treball en la ja finalitzada Friday night lights, traient-li així el premi al gran favorit, i guanyador del passat Globus d’Or al millor actor dramàtic, Steve Buscemi per Boardwalk empire. Pel que fa a les actrius. Julianna Margulies va complir les expectatives i es va emportar, com ja sol ser costum, el premi de millor actriu dramàtica pel seu paper a The Good wife.

Finalment, destacar pel que fa a minisèries o tv movies, Kate Winslet es va fer amb el premi de millor actriu per Mildred Pierce, igual qu el seu company Guy Pearce. El premi a la millor minisèrie o tv movie va ser tanmateix per la molt british Dowton Abbey, que també es va fer amb el premi a la millor actriu secundària per a la veterana Maggie Smith.

Els Bastards, que ens alegrem per la majoria de premiats, només podem afegir que el fet que pel camí hagin quedat moltes sèries de primeríssim nivell descartades  o, fins i tot, obviades entre les finalistes, ja indica com d’alt i competitiu està el nivell de la ficció televisiva (i no tan sols nord-americana). Que no surtin amb premi sèries com Treme, Juego de tronos, The killing, Breaking bad, Sons of anarchy, Dexter, Fringe, True Blood… i així podríem seguir fins a l’eternitat, només ens permet exclamar: “quanta feina tenim per omplir el nostre temps d’oci!”

Els Oscar de la televisió, els premis Emmy, s’han fet públics i més que mai es fan relleu del brillant moment que viuen les sèries de ficció, principalment nord-americanes. Es pot dir que la gran triomfadora d’aquest any ha estat, sens dubte, Modern family. La comèdia de la ABC comptava amb 17 nominacions, diverses a …

Comments are closed.