MENU

27 setembre, 2011 Comentaris tancats a Esport i cinema (II): Shaolin Soccer (2001) Visualitzacions: 1114 Cinema Lluís Simon

Que Camacho en prengui nota Fa una setmana, en l’inici d’aquesta secció, la rivalitat sobrenatural entre el Barça i el Madrid ja em va servir d’excusa per parlar de The Damned United. Avui, més futbol i amb una altra cinta que podria haver estat inspirada –si més no en la meva malaltissa ment– en els …

Esport i cinema (II): Shaolin Soccer (2001)

Que Camacho en prengui nota

Fa una setmana, en l’inici d’aquesta secció, la rivalitat sobrenatural entre el Barça i el Madrid ja em va servir d’excusa per parlar de The Damned United. Avui, més futbol i amb una altra cinta que podria haver estat inspirada –si més no en la meva malaltissa ment– en els duels entre els demoníacs galàctics de Mou i els herois blaugrana, sobretot en el gran partit final pel títol de la supercopa xinesa (sic).
En tot cas, a Shaolin Soccer, no hi hauria d’haver res d’això. És, simplement, una comèdia d’arts marcials, eclèctica i freak que barreja influències que van des de Son Goku fins a Bruce Lee. Tot i que el guió és un barrija-barreja de fantasia oriental i conte de fades més gastat que els discursos de José Montilla en la Festa de la Rosa, el film encara és considerat a Hong Kong un dels millors de tots els temps i amb els anys el seu estatus d’obra de culte s’ha mantingut a la resta del món. A Espanya ni tan sols es va estrenar però ni falta que fa. A internet, legalment o per tocar els pebrots a la ministra, es pot veure tot. Esteu avisats.
La idea, per si hi ha algun entrenador que em llegeix, és aplicar les virtuts del kungfu, i també del tai-xi (què carai), al futbol. Tota la pesca acaba, com ha de ser, amb un gran combat o partit final, com vulgueu dir-ne, entre els bons i els dolents, un equip dirigit per un gran aprenent de Mourinho, que no dubta a recórrer a la màgia negra i a la violència gratuïta contra el rival per tal d’endur-se la victòria. En els millors moments d’aquest gran partit, el director i principal protagonista, Stephen Chow, no escatima escenes amb grans dosis de violència.
La gràcia i originalitat de tot plegat és veure com una colla de monjos shaolins fan el saltimbanqui mentre porten el futbol a la quarta dimensió. El seleccionador xinès, el mític José Antonio Camacho, té, doncs, matèria primera de sobres per triomfar.

Que Camacho en prengui nota Fa una setmana, en l’inici d’aquesta secció, la rivalitat sobrenatural entre el Barça i el Madrid ja em va servir d’excusa per parlar de The Damned United. Avui, més futbol i amb una altra cinta que podria haver estat inspirada –si més no en la meva malaltissa ment– en els …

Comments are closed.