MENU

2 octubre, 2011 Comentaris (3) Visualitzacions: 1779 Cinema Marc Bataller @marcbataller

No acabo d’entendre el món del cinema. Per més que hi pensi no el comprenc, sobretot el que prové de Hollywood. Com que sembla que tot ja està inventat, es dediquen a fer remakes a tort i dret. Vinga a xafar les pel·lícules originals! Però és que ara es pot imposar una moda encara més …

Ens hem tornat bojos o què?

No acabo d’entendre el món del cinema. Per més que hi pensi no el comprenc, sobretot el que prové de Hollywood. Com que sembla que tot ja està inventat, es dediquen a fer remakes a tort i dret. Vinga a xafar les pel·lícules originals! Però és que ara es pot imposar una moda encara més perillosa, una desgràcia, la veritat. Resulta que el 3D, aquesta tècnica que ens venen com si fos la vuitena meravella del món, s’aplicarà a pel·lícules de fa anys. És a dir, no es farà un remake ni una nova versió adaptada als temps, sinó que el film en qüestió, amb els mateixos protagonistes de fa vint o trenta anys, passarà per una màquina convertidora de 3D i llestos. Quina desgràcia!!!

L’any passat ja es va anunciar que tota la saga de Star Wars passaria per aquest procés i es reestrenaria a la pantalla gran a partir del 2012. Si fos un cas aïllat, podria tenir el seu què. Però ara resulta que també ho volen fer amb Top Gun -un projecte ja confirmat- i possiblement amb la trilogia d’El senyor dels anells. I si tot plegat funciona, la fórmula es podria estendre com l’escuma. El mateix Steven Spielgerg ja ha assegurat que no veuria malament que clàssics com Tiburón o Gremlins es modernitzessin en 3D. Tot plegat una bestiesa, una bestiesa més per intentar fer diners.

Estic a favor del 3D si la pel·lícula està concebuda per ser rodada amb aquesta tècnica, com per exemple Avatar, però hi estic radicalment en contra si simplement es fa per donar més espectacularitat a una cinta que està pensada, estructurada i parida, perdoneu, en 2D.

No acabo d’entendre el món del cinema. Per més que hi pensi no el comprenc, sobretot el que prové de Hollywood. Com que sembla que tot ja està inventat, es dediquen a fer remakes a tort i dret. Vinga a xafar les pel·lícules originals! Però és que ara es pot imposar una moda encara més …

3 comentaris to Ens hem tornat bojos o què?

 1. Bob Merrick ha dit:

  Et parla Bob Merrick
  Gran post, directe, precís, elegant i eloqüent. Pràcticament d’acord en tot. Tret que Merrick està en contra del 3D en general. Amb tot, és obvi que una peli si és 3D ha d’estar concebuda en aquest sistema.
  T’ha parlat Bob Merrick, aquell que ha après ha valorar les obvietats.

 2. Josep ha dit:

  És el mateix que va passar als anys 80 quan es van posar a acolorir les pelis en blanc i negre. No fa gaire vaig comprar el dvd d’El Signo del Zorro, amb Tyrone Power, i era la versió acolorida! Ja que hi són posats, que la reestrenin en color i 3D! 😀

 3. Victor ha dit:

  En 3D només podem rescatar: Cave of Forgotten Dreams del Gran Herzog i els fragments de Pina de Wenders. Res més. Repeteixo, res més.

  Víctor