MENU

21 octubre, 2011 Comentaris tancats a Els tòpics no sempre funcionen Visualitzacions: 1256 Cinema Marc Bataller @marcbataller

El festival de Sitges va oferir la premier d’Emergo, una cinta del català Carles Torrens i que compta amb el guió i apridanatge de Rodrigo Cortés, l’alma mater de Buried. L’argument gira al voltant d’una casa encantada i de fenòmens paranormals, però intenta fugir del tòpics, almenys pel que li hem sentit dir al director …

Els tòpics no sempre funcionen

El festival de Sitges va oferir la premier d’Emergo, una cinta del català Carles Torrens i que compta amb el guió i apridanatge de Rodrigo Cortés, l’alma mater de Buried. L’argument gira al voltant d’una casa encantada i de fenòmens paranormals, però intenta fugir del tòpics, almenys pel que li hem sentit dir al director en algunes entrevistes. Intenta mostrar una altra cara de la moneda. L’argument de sempre, però amb un cert pes del guió. Amb una història que ajudi a entendre el perquè dels fantasmes i dels poltergeists.  Però malauradament es queda en l’intent. No aconsegueix sobrepassar els límits dels tòpics i no aporta res de nou al gènere fantàstic. Sembla un encadenat d’escenes extretes d’altres pel·lícules com Paranomal Activity, The Ring, Poltergeist, L’exorcista o La Bruixa de Blair. En tot moment ja saps què vindrà i què passarà i no et sorprèn gens ni mica. La veritat és que em sap greu aquest relatiu fracàs, sobretot perquè té aquest segell català que molts cops trobem a faltar al fantàstic.

Amb aquests precedents em sobtaria que Emergo trobés fàcilment distribució entre les sales de cinema i més ara, en època de crisi. A Sitges s’han vist pel·lícules infinitament millors, que mai s’han estrenat a l’Estat. Seria el cas de la britànica Eden Lake (2008), que retrata meravellosament un grup terrorífic d’adolescents.

El festival de Sitges va oferir la premier d’Emergo, una cinta del català Carles Torrens i que compta amb el guió i apridanatge de Rodrigo Cortés, l’alma mater de Buried. L’argument gira al voltant d’una casa encantada i de fenòmens paranormals, però intenta fugir del tòpics, almenys pel que li hem sentit dir al director …

Comments are closed.