MENU

25 octubre, 2011 Comentaris tancats a «The 2-2»: la nova aposta televisiva del gran Richard Price. Visualitzacions: 1038 Sèries Jordi Dorca

“Sóc pare de les meves novel·les i orfe dels meus guions”, aquesta frase defineix quina és la visió que té de la seva pròpia escriptura Richard Price (Nova York, 1949). Poc conegut al nostre país, Price és segurament un dels grans escriptors de novel·la negra actuals. Novel·les com The wanderers, Samaratian o la darrera i …

«The 2-2»: la nova aposta televisiva del gran Richard Price.

“Sóc pare de les meves novel·les i orfe dels meus guions”, aquesta frase defineix quina és la visió que té de la seva pròpia escriptura Richard Price (Nova York, 1949). Poc conegut al nostre país, Price és segurament un dels grans escriptors de novel·la negra actuals. Novel·les com The wanderers, Samaratian o la darrera i brillant Lush life, l’avalen. Però argumentant que ell, tot i ser escriptor, té la mania de menjar cada dia, s’ha dedicat a treballar per a la indústria del cinema, segons ell, per pur interès econòmic. Seus són els guions de Clockers, l’adaptació de la de la seva pròpia novel·la dirigida per Spike Lee; de The color of money, de Martin Scorsesse; del fragment de The New York stories life lessons, dirigit pel mateix Scorsese i interpretat per Nick Nolte; dels thrillers The sea of love, de Harold Becker (magistral actuació d’Al Pacino); de Night and the city, remake dirigit per Irwin Winkler (gran De Niro en el paper de l’advocat i promotor de boxa Harry Fabian); del remake de The kiss of death, de Herny Hattaway dirigit per Barbet Schroeder, i de les més recents Shaftt, de John Singleton i Freedomland, de Joe Roth.

Tot i aquest enorme currículum com a guionista, les faixes dels llibres destaquen d’ell un fet de prestigi inqüestionable, Price va formar part juntament amb Ed Simons i George Pelecanos (algun dia haurem de parlar d’ells) de l’equip de guionistes de The wire, una sèrie que per a molts, servidor inclòs, és el millor que ha donat mai la ficció televisiva (mil disculpes a Matthew Weiner, David Chase, Terence Winter i David Milch, però un no pot evitar el que sent per The wire). Price va escriure capítols de diferents temporades d’aquesta sèrie que, tot i que no va ser una idea original seva, presenta grans similituds amb la seva obra: la versemblança, la utilització de crims o fets traumàtics com a excusa per endinsar-se en un submón particular (Baltimore a The wire / el Lower East Side a la novel·la Lush life) i sobretot la brillantor i la credibilitat dels diàlegs, Price deu ser el millor escriptor de diàlegs de la novel·la negra mundial.

Ara Price torna a la televisió com a guionista i productor de The 2-2, una sèrie sobre un grup de sis joves policies que patrullen pels carrers del nord de Manhattan (nightwatch). Aquestes patrulles són un petit grup d’agents encarregat de cobrir tot el que sorgeixi als carrers entre les 12 de la nit i les 8 del matí. Price va preparar el capítol pilot sortint amb ell les nits de Halloween, de Cap d’Any i la de Sant Patrici, les més conflictives de l’any, on tan aviat es van haver d’ocupar de l’atracament d’una joieria al Soho com d’un foc creuat a Harlem. D’aquesta experiència van sortir moltes de les idees que Price ha aplicat al capítol pilot, que serà dirigit per James Mangold (3:10 to Yuma, Walk the line i Copland). Mangold i Price formen una parella molt interessant que es completa amb un productor de luxe com és Robert de Niro, el qual sembla que compartirà la tasca amb Price. La sèrie, que serà emesa a la CBS, ja té confirmades les actrius Leelee Sobieski, Sonequa Martin i els actors Jas Anderson i Adam Goldberg, entre molts altres.

Una aventura televisiva d’un guionista brillant que incomprensiblement se sent orfe dels seus memorables guions.

“Sóc pare de les meves novel·les i orfe dels meus guions”, aquesta frase defineix quina és la visió que té de la seva pròpia escriptura Richard Price (Nova York, 1949). Poc conegut al nostre país, Price és segurament un dels grans escriptors de novel·la negra actuals. Novel·les com The wanderers, Samaratian o la darrera i …

Comments are closed.