MENU

20 novembre, 2011 Comentaris (1) Visualitzacions: 1607 Sense categoria Marc Bataller @marcbataller

A ningú se li escapa que els zombis estan de moda. La sèrie The Walking Dead els ha tornat a posar a la palestra, tot i que hi ha qui assegura que els zombis són el clar reflex del que passa a la societat amb la crisi –l’apocalipsi total- i, per això, estan tornant a …

El nou fenomen dels zombis

A ningú se li escapa que els zombis estan de moda. La sèrie The Walking Dead els ha tornat a posar a la palestra, tot i que hi ha qui assegura que els zombis són el clar reflex del que passa a la societat amb la crisi –l’apocalipsi total- i, per això, estan tornant a triomfar. El guru George A. Romero deu estar contentíssim. Però aquest panorama no només es viu en el cinema, sinó també en la literatura. A l’Estat espanyol fa temps que triomfa la trilogia Apocalipsis Z, que s’ha convertit en un autèntic fenomen del que podríem anomenar la sèrie B de la literatura.

La gènesi d’aquests llibres, que ara he tingut l’oportunitat de llegir, és ben curiosa. L’autor és Manel Loureiro, un advocat gallec, que va començar fent un bloc a Internet en què cada dia penjava una entrada d’un diari d’un personatge -curiosament també un advocat gallec- que relatava una invasió de zombis que s’iniciava en una república de l’antiga URSS i que s’estenia per tot el planeta en poques setmanes. El bloc va tenir tant d’èxit que l’editorial Dolmen va recopilar tots els posts en un llibre. A partir d’aquí la bola es va anar fent grossa i va aparèixer l’editorial Plaza y Janes, que va publicar la segona i la tercera part d’aquest apocalipsi de zombis. Ara s’especula amb la possibilitat que Apocalipzi Z faci el salt al cinema a través de la mateixa productora de la immensa Celda 211. Seria una notícia excel·lent, però abans de tot us recomano la lectura d’aquesta trilogia. És un deure obligat per a aquells que estan fascinats pel món dels zombis i també per a tots aquells que llegiu habitualment aquest bloc. Estic segur que no us decebrà.

A ningú se li escapa que els zombis estan de moda. La sèrie The Walking Dead els ha tornat a posar a la palestra, tot i que hi ha qui assegura que els zombis són el clar reflex del que passa a la societat amb la crisi –l’apocalipsi total- i, per això, estan tornant a …

Un comentari a El nou fenomen dels zombis

  1. Callahan ha dit:

    La putada és que algú d’aquí ho vulgui adaptar abans que un ianqui, perquè no ens enganyem, les pelis de zombis (i salvant comptades excepcions) només les saben fer a fora… I això que encara circula per internet el rumor de que TELE5 o A3TV volen fer una versió de ‘the walking dead’. Si fos en conya encara, però si es cert em temo que voldran anar de serios…

    Aquí un curt espanyol prou digne ‘ZOMBIES & CIGARRTTES’ http://www.scifiworld.es/shots_video.php?id=1964&categoria=9