MENU

12 desembre, 2011 Comentaris (1) Visualitzacions: 1096 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Terra Nova era la gran aposta de la FOX per aquest 2011, la sèrie de Steven Spielberg era una de les més esperades de l’any tal com passarà el 2012 amb Alcatraz de J.J. Abrams -s’estrena als Estats Units el 16 de gener-. Però les audiències no l’acompanyen. Va arrencar d’una manera força dubitativa, atenent …

Per què no acaba d’agradar “Terra Nova”?

Terra Nova era la gran aposta de la FOX per aquest 2011, la sèrie de Steven Spielberg era una de les més esperades de l’any tal com passarà el 2012 amb Alcatraz de J.J. Abrams -s’estrena als Estats Units el 16 de gener-. Però les audiències no l’acompanyen. Va arrencar d’una manera força dubitativa, atenent les expectatives que havia generat, després va remuntar, però ara ha tornat a caure. Només queden un parell d’episodis per acabar la primera temporada -l’últim serà un de doble el 19 de desembre- i a hores d’ara la seva renovació penja d’un fil. A la xarxa el debat és intens i, com sempre passa en aquests casos, hi ha acèrrims defensors i encesos detractors. La veritat és que personalment no em col·locaria en cap dels dos bàndols. Els extrems sempre són dolents, però crec que Terra Nova hauria de tenir una segona oportunitat. No és tan pèssima com alguns la pinten, ni tampoc una obra mestra com molts esperaven. Precisament aquí és on rau el problema. Les expectatives eren tan i tan altes que la patacada ha estat més forta. Però si deixem de banda aquest aspecte, la sèrie pot arribar a funcionar. Els dinosaures estan molt ben elaborats –no podia ser d’una altra manera amb l’elevadíssim pressupost que té- i les trames dels personatges cada cop es desenvolupen amb més enginy.

També hi ha un altre element al seu favor. Terra Nova no és una simple repetició de Jurassic Park, com han volgut fer creure alguns crítics. S’equivoquen els que pensen això. Els dinosaures són gairebé secundaris i apareixen en comptagotes. En tot cas, si hagués de comparar-la amb algun referent cinematogràfic, em decantaria per Mad Max. Els personatges dels Sixers, els antagonistes dels ciutadans de Terra Nova, són calcats als de la saga apocalíptica de Mel Gibson i, sense anar més lluny, la seva líder, Mira, podria ser perfectament la Tina Turner de Mad Max, más allá de la cúpula del trueno.

O sigui segona temporada de Terra Nova, ja!!! Sé perfectament que alguns bastards no compartiran la meva opinió. També era dels que demanava la continuació de Falling Skies o V i per aquest motiu vaig rebre una allau de crítiques. Serà que les crispetes són el meu fort?

Terra Nova era la gran aposta de la FOX per aquest 2011, la sèrie de Steven Spielberg era una de les més esperades de l’any tal com passarà el 2012 amb Alcatraz de J.J. Abrams -s’estrena als Estats Units el 16 de gener-. Però les audiències no l’acompanyen. Va arrencar d’una manera força dubitativa, atenent …

Un comentari a Per què no acaba d’agradar “Terra Nova”?

  1. Jordi Camps ha dit:

    Sí!