MENU

19 desembre, 2011 Comentaris (5) Visualitzacions: 2583 Sense categoria Víctor Gonzàlez

Continuem amb el senyor Hasselhoff.  Si en el primer escrit parlava de la vida de l’actor dins d’un reality show que es va haver de d’anular per la baixa audiència que tenia, en el segon vaig fer un intent de descobrir passatges del seu talent literari. Aquest tercer va del seu èxit continu com a cantant …

David Hasselhoff i Bremen

Continuem amb el senyor Hasselhoff.  Si en el primer escrit parlava de la vida de l’actor dins d’un reality show que es va haver de d’anular per la baixa audiència que tenia, en el segon vaig fer un intent de descobrir passatges del seu talent literari. Aquest tercer va del seu èxit continu com a cantant i showman a Alemanya. A qui no li agradi, que no el llegeixi.

Fa més de tres anys que estic voltant per aquestes terres avorrides i fredes del nord d’Europa i una de les poques coses que podria descriure com a apassionant per aquest poble és la seva fal·lera per Hasselhoff. Primer, l’actor quan apareix pels estats d’Hamburg i Bremen té l’agenda tan plena d’entrevistes que amb dificultat pot tornar a l’hotel a dormir. Si fa un concert, els estadis s’emplenen de gom a gom amb fèmines de 40 anys castigades pel temps i  dietes de menjar ràpid acompanyades de les seves filles, encara adolescents, i encuriosides pels gustos vuitanteros de les seves mares. Si Hasselhoff mou el seu cos arrugat sobre l’escenari totes, sense excepció, es posen a cridar extasiades a l’uníson. L’espectacle, digne de ser observat per antropòlegs i psiquiatres de tots els racons de la Terra, fa tanta por com L’exorcista, Holocausto caníbal i Aquella casa al lado del cementerio. I no és broma.

Bé, i per què és tan popular a Alemanya en Hasselhoff? Des de les seves aparicions a El coche fantástico i Los vigilantes de la playa sempre tenia alguna deferència per aquest país: sabia que els seus avantpassats eren d’alguna part de les terres teutòniques i ho repetia amb orgull, com fan molts americans quan parlen del seu passat europeu. Va ser, però, el 25 de juliol del 2010 quan, durant un programa de ràdio, en David va descobrir que els seus ancestres eren de Völkersen, un poblet a 30 km de Bremen. Aquest Bastard, que treballa precisament a la ciutat dels tres músics, ha estat més d’una vegada temptat d’anar a Völkersen a veure l’antiga granja dels Hasselhoff però el viatge, que s’ha de fer en autobús, és llarg, s’han de veure moltes vaques,  suportar molta boira i veure interminables paratges plans de color verd pàl·lid. O sigui que de moment no hi vaig, tot i que espero que si algun Bastard es decideix a pujar per aquestes terres proposo una sortida especial cap a la zona amb paraigua,  brúixola, càmera de fotos, paper i llapis.

Però donem més informació. Sembla que la rebesàvia d’en David, la Meta Hasselhoff, va emigrar a Baltimore l’any 1865 amb tot un seguit de familiars (Bremenhaven, a uns 60 quilòmetres, era un dels punts neuràlgics de la immigració europea cap als Estats Units). Völkersen no n’era una excepció, i els Hasselhoff varen deixar la seva granja on  havien viscut des del segle XVI a la recerca de l’aventura americana. En aquest vídeo podem veure com en David visita per primera vegada el poble dels seus avantpassats. La qualitat no és gaire bona. Però és igual.

Amb aquest article acabo la trilogia Hasselhoff, potser l’aventura com a articulista més fascinant d’aquest any. Us regalo també uns vídeos de les seves cançons. Per si us avorriu i no teniu res més a fer.

Hooked on a feeling

Jump in my car

Continuem amb el senyor Hasselhoff.  Si en el primer escrit parlava de la vida de l’actor dins d’un reality show que es va haver de d’anular per la baixa audiència que tenia, en el segon vaig fer un intent de descobrir passatges del seu talent literari. Aquest tercer va del seu èxit continu com a cantant …

5 comentaris to David Hasselhoff i Bremen

 1. I. ha dit:

  Formarà part de les grans trilogies de les nostres vides: David Hasselhoff, Star Wars, Lord of the Rings, Back to the Future, Indiana Jones (no existeix la quarta part) i no sé si me’n deixo cap altra. Perdoneu-me si és així.
  He fruït amb la lectura, he descobert coses que no sabia, he vist móns que no coneixia (i que encara no sé si em calien conèixer). Gràcies.

 2. Victor ha dit:

  Els Bastards som com els protagonistes de Fringe. Inquisitius i profunds.

  Gràcies pels teus inestimables comentaris Misteriós I. Mereixes que el teu nom estigui en els annals
  d´aquest grup d´impresentables de l´anti-crítica catalana.

 3. Jcl ha dit:

  Ja tinc llesta la maleta. A volkersen s’ha dit!

 4. Paul Kersey ha dit:

  PER L’AMOR DE DÈU! Vull més!!!! Encara estic consternat del vídeo entre en Hoof, Bob Esponja i Patrici que ara descobreixo aquesta joia de videoclip que és ‘jump in my car’. És impagable, i amb els coros d’aquelles meuques sortides d’una porno del 90… Per favor… Genial!

 5. Victor ha dit:

  Des del laboratori dels Bastards estem intentant buscar més informació però tardarem una mica. De moment proposo l´excursió a Volkersen amb fotos i reportatge en vídeo HD.