MENU

12 gener, 2012 Comentaris (3) Visualitzacions: 1672 Sèries Víctor Gonzàlez

Quina és la millor sèrie del 2011? American horror story? Game of thrones? Homeland? The killing? La sisena temporada de Dexter? La segona de The Walking Dead o Boardwalk Empire? Sons of anarchy? No. La millor sèrie d’aquest any és The good wife. Ben entrats a la tercera temporada, The good wife destaca perquè retrata …

La millor sèrie del 2011? «The good wife»

Quina és la millor sèrie del 2011? American horror story? Game of thrones? Homeland? The killing? La sisena temporada de Dexter? La segona de The Walking Dead o Boardwalk Empire? Sons of anarchy? No. La millor sèrie d’aquest any és The good wife.

Ben entrats a la tercera temporada, The good wife destaca perquè retrata perfectament la societat americana d’aquesta primera dècada del segle XXI a través del món d’advocats, polítics i jutges, professions directament enllaçades amb el poder, els diners i, per descomptat, les passions més bàsiques de l’ésser humà, com és el sexe. I és que ja la trama dels primers capítols es basa en l’escàndol del governador demòcrata per Nova York Eliot Spitzer, polític que va utilitzar els serveis de prostitució Emperors Club de manera regular i que va cessar en el seu càrrec després que el New York Times ho va denunciar el març del 2008.

A The good wife, Alicia Florrick (Julianna Marguilies), advocada d’un bufet d’advocats important de Chicago, veu com la seva família es va esmicolant amb la detenció del seu marit, Peter Florrick (Chris Noth), involucrat en afers sexuals i negocis poc ètics que el porten a la presó. Amb uns mitjans de comunicació interessats en els draps bruts de la família, Alicia ha de portar la màscara de la perfecta dona casada que dóna suport al seu marit i lluita pels seus dos fills adolescents, un paper que va canviant capítol rere capítol i que  trenca la submissió burgesa de la família americana i s’endinsa en terrenys del postfeminisme més pur i dur per donar pas a una dona  forta i totalment independent.

A la tercera temporada Alicia ha canviat de look, el pentinat és diferent, la manera de parlar i caminar és més agressiva, vesteix de manera provocativa i atrevida, amb colors vermells, i es llança a aventures extramatrimonials que la porten a terrenys que van més enllà dels marges conservadors del món dels advocats americans.

Però The good wife no és només sobre la vida privada de la família Florrick. Els seguidors de la sèrie descobreixen la bisexualitat de Kalinda (Archie Panjabi), la vida personal (i virtual) dels dos fills dels Florrick (la Grace i en Zach) i la incontenible passió del  cap d’Alicia, Will Gardner (Josh Charles), que es converteix en el seu amant de la nit al dia.

El fresc de l’Amèrica en crisi econòmica inclou un episodi sobre la por de perdre la feina, un altre sobre la pena de mort, un sobre un presumpte atac sexual del guanyador del Premi Nobel per la Pau, un parell amb en Michael J. Fox amb una actuació sublim sota els efectes del Parkinson i un altre amb un jutge corrupte.

Addictiva, com ja han indicat alguns mitjans de comunicació, The good wife competeix per entrar en el club exclusiu de les millors sèries fetes mai a la televisió americana com ara Six feet under, The Sopranos i The wire.

Wife is complicated. (tràiler de la 3a temporada)

Quina és la millor sèrie del 2011? American horror story? Game of thrones? Homeland? The killing? La sisena temporada de Dexter? La segona de The Walking Dead o Boardwalk Empire? Sons of anarchy? No. La millor sèrie d’aquest any és The good wife. Ben entrats a la tercera temporada, The good wife destaca perquè retrata …

3 comentaris to La millor sèrie del 2011? «The good wife»

  1. Jordi Camps ha dit:

    T’haurem de creure, doncs…

  2. Paul Kersey ha dit:

    Jo vaig veure la primera temporada i em van encantar, sobretot les trames i els actors. A més la Marguillies té un polvo. I dos. El que sí és cert és que les sèries d’advocats ja de per sí són addictives, tenen alguna cosa que les fa especials i entretingudes, però estan massa vistes. En aquest sentit, però, ‘The Defenders’, tot i ser un remake d’una altra sèrie, és fresca i original, i li dona un punt còmic al món de la llei, sense oblidar que les trames estan ambientades a Las vegas, una de les ciutats del crim americanes per exel·lència. Per cert, la millor sèrie de tots els temps és ‘McGyver’

  3. Victor ha dit:

    Totalment d´acord amb en Paul Kersey. Bastards, l´hem de fitxar.