MENU

18 gener, 2012 Comentaris (1) Visualitzacions: 1635 Cinema Uns bastards

Les millors pel·lícules del 2011 (Votacions)

La setmana passada us vam fer saber el resultat de les votacions que anualment fem aquest col·lectiu, en què escollim les que han estat les millors sèries de televisió de l’any passat. Ara ens toca fer públic el resultat de les votacions de les millors pel·lícules del 2011 que, més que mai, han donat com a resultat un clar film guanyador.

Drive, del danès Nicolas Winding Refn, ha estat clamorosament la pel·lícula preferida d’Els Bastards, amb vuit votacions dels nou bastards que enguany han votat. La pel·lícula, doncs, no ha captivat només l’interès de la crítica de Canes i la més purista de Cahiers, sinó també els vostres humils servidors. I és que, a banda de la brillant carrosseria, conformada per una suggeridora estètica i banda sonora de toc vuitanter, la pel·lícula s’enlaira a gran altura gràcies al seu motor potent. Aquest s’alimenta de clars referents, des de Driver (1978), de Walter Hill, fins al Viure i morir a Los Angeles (1985), de William Friedkin, però ningú no dubta que la voluntat del director és confeccionar un remake apòcrif d’aquells spaguetti western de Sergio Leone i Clint Eastwood (La muerte tenia un precio, Por un puñado de dólares…) ressuscitant el mític Home sense nom, aquí reencarnat per un gran Ryan Gosling. Estem segurs que, com nosaltres, els mestres Anthony Mann i Quentin Tarantino s’han aixecat a aplaudir-la.

Com a segona pel·lícula més votada apareix Valor de ley (True grit), dels germans Coen, un western crepuscular que té un pròleg i un epíleg simplement magistrals. També es tracta d’un remake, en aquest cas, del film homònim de Henry Hathaway protagonitzat per John Wayne, que el gran Jeff Bridges ens fa oblidar. Ja en tercera posició, empatades a tan sols dos vots cadascuna (demostrant l’eclecticisme d’aquesta colla), trobem Black swan, de Darren Aronofsky,  i Somewhere, de Sofia Coppola.

Aquí teniu el que ha votat cadascú:

Marc Bataller

1. Drive

2. Valor de ley

3. Resacón en las Vegas 2

Jordi Camps

1. Somewhere

2. Drive

3. Piranha

Jordi Dorca

1. Valor de ley

2. Drive

3. Habemus Papam

Salvador Garcia Arbós

1. Midnight in paris

2. Valor de ley

3. Drive

Víctor González

1. Drive

2. Melancholia

3. El árbol de la vida

David Callahan Ruiz

1. Insidious

2. Drive

3. Black Swan

Lluís Simon

1. Black swan

2. Melancholia

3. Drive

Jep Soler

1. Never let me go

2. Drive

3. The killer inside me

Jordi Taulats

1. Four lions

2. L’il·lusionista

3. Somewhere

Un comentari a Les millors pel·lícules del 2011 (Votacions)

  1. Paul Kersey ha dit:

    ‘Insidious’ la millor pel·li de terror de sèrie B de l’any! Trobo a faltar les pitjors pel·lis, una mena de podium de ‘ratzzies’ bastards!