MENU

19 gener, 2012 Comentaris tancats a Atrapats per ‘Alcatraz’ Visualitzacions: 975 Sèries Jordi Camps

Amb tan sols els dos primers capítols, Alcatraz ha mostrat les seves cartes. I el primer que podem dir és que estaven del tot marcades perquè de seguida hem apreciat que es tractava d’una producció cent per cent J.J. Abrams. La nova sèrie, que va arrencar a principis de setmana, inclou tots aquells elements i …

Atrapats per ‘Alcatraz’

Amb tan sols els dos primers capítols, Alcatraz ha mostrat les seves cartes. I el primer que podem dir és que estaven del tot marcades perquè de seguida hem apreciat que es tractava d’una producció cent per cent J.J. Abrams. La nova sèrie, que va arrencar a principis de setmana, inclou tots aquells elements i estilemes que el prolífic productor i director ha anat desgranant al llarg de la seva meteòrica carrera televisiva, amb Alias, Lost i Fringe com a models paradigmàtics.

Abrams i el seu seguici de guionistes han partit, doncs, d’aquestes sèries, i amb el referent constant d’Expediente X, per satisfer els desitjos dels seus seguidors confeccionant una nova trama farcida de misteris per resoldre, personatges enigmàtics, dones tenaces i cliffhangers que tornen a deixar el personal bocabadat a cada final d’episodi. El de sempre, diran uns. Sí, però que bé que ho saben fer, direm els altres.

Alcatraz té un punt de partida que pot donar per a molt: la desaparició massiva d’un grup de presos de la cèlebre presó de San Francisco, la més segura del món, i com aquests apareixen amb comptagotes al cap de 50 anys per complir una misteriosa missió. El com s’ho van fer? qui els va treure i per què? només són algunes de les preguntes que caldrà resoldre. Evidentment, com va canonitzar Lost in secula seculorum, el poder dels flashbacks tornarà a resultar fonamental per desgranar aquest nou misteri. Aquí, com a la mítica sèrie (durant la primera temporada sobretot) o la més recent Fringe, cada episodi d’Alcatraz se centrarà en un pres i amb l’aportació de pistes del seu passat la gran trama que planeja de ben segur que creixerà. Els fonaments hi són, i resulten sòlids. I els protagonistes que hi hauran de deambular són potents, amb un Sam Neill que exerceix un gran magnetisme, una noia que pot donar més de si i un secundari humorístic i de pes (adjectiu fàcil, perdoneu) interpretat per Jorge Garcia (que no varia gaire del personatge encarnat a Lost).

Hem de reconèixer que Alcatraz ens feia certa mandra. Però s’ha de dir que les mínimes expectatives s’han multiplicat amb escreix i ja estem frisant per gaudir del tercer episodi. Definitivament, una nova illa ens ha atrapat i aquesta no és altra que Alcatraz.

Amb tan sols els dos primers capítols, Alcatraz ha mostrat les seves cartes. I el primer que podem dir és que estaven del tot marcades perquè de seguida hem apreciat que es tractava d’una producció cent per cent J.J. Abrams. La nova sèrie, que va arrencar a principis de setmana, inclou tots aquells elements i …

Comments are closed.