MENU

27 gener, 2012 Comentaris (3) Visualitzacions: 1913 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Fa uns pocs dies els Bastards vam votar les millors sèries de l’any passat i la sisena temporada de Dexter no va aparèixer per enlloc i això que sempre havia estat una de les favorites d’un servidor i també d’algun bastard més. Què ha passat amb Dexter? Tant ha baixat el nivell? No, però alguna …

La fi de l'era Dexter?

Fa uns pocs dies els Bastards vam votar les millors sèries de l’any passat i la sisena temporada de Dexter no va aparèixer per enlloc i això que sempre havia estat una de les favorites d’un servidor i també d’algun bastard més. Què ha passat amb Dexter? Tant ha baixat el nivell? No, però alguna cosa comença a grinyolar. Continua sent el nostre assassí en sèrie preferit, però ha perdut aquella frescor que l’havia caracteritzat. Suposo que després de la brillant quarta temporada –amb Trinity i la mort de Rita com a leitmotivs– serà gairebé impossible recuperar els bioritmes de la sèrie i aquesta sisena temporada ha passat gairebé desapercebuda. La presència d’Edward James Olmos era un dels puntals per intentar atrapar l’espectador un cop més en la teranyina de Dexter, però els guionistes no han sabut aprofitar-lo. Tot i això l’audiència ha respost massivament i aquesta ha estat la temporada amb més seguidors als Estats Units: uns cinc milions. És per això que la cadena Showtime ha decidit renovar la sèrie per dues temporades més. Aquesta situació pot provocar un greu problema: que es vulgui estirar massa el producte i acabi essent massa repetitiu i tediós, com va passar amb Prison Break.

Davant d’aquest panorama, els guionistes han intentat fer un gir copernicà en els últims capítols, que ens permet albirar llum al final del túnel. (Atenció a partir d’ara spoilers.) Per fi la relació entre Dexter i Debra, la seva germana, sembla que serà el fil argumental sobre el qual giraran les properes temporades. Per fi els dos personatges deixaran anar els seus temors i s’enfrontaran l’un a l’altre… ja sigui com a germans de sang o com a enemics. Esperem que tot plegat serveixi per revifar Dexter, que per alguns moments semblava que s’havia d’acabar de la pitjor manera. Confiem que l’era de Dexter, que com a mínim encara ha de durar un parell d’anys més, tingui el punt i final que es mereix. No ens podem permetre un altre Lost.

Fa uns pocs dies els Bastards vam votar les millors sèries de l’any passat i la sisena temporada de Dexter no va aparèixer per enlloc i això que sempre havia estat una de les favorites d’un servidor i també d’algun bastard més. Què ha passat amb Dexter? Tant ha baixat el nivell? No, però alguna …

3 comentaris to La fi de l'era Dexter?

 1. Joan ha dit:

  A mï la sisena temporada em va semblar francament dolenta, la pitjor de totes. Els canvis de Dexter, darrerament presentat com una mena de Superman invencible, no eren credibles. Però et voldria fer notar que Dexter i Debra Morgan no han estat mai germans de sang. De fet, Debra està cada dia més torturada per pensaments eròtics sobre el seu germà adoptiu i a l’últim episodi descobreix que Dexter és un assassí. Sens dubte les relacions entre els dos marcaran la penúltima sèrie

  • MARC ha dit:

   Moltes gràcies pel comentari. El terme “germans de sang” era una simple metàfora i la resta… pensa que són SPOILERS per qui no l’hagi vist :)))

 2. Taxidermica ha dit:

  Quin greu de sèrie! Va començar genial, ens tenia a tots captivats i de cop es va anar desinflant, poc a poc, per evitar que ens n’adonéssim.

  La quarta amb en Trinity està bé, la cinquena amb la Lumen va aportar el punt “romàntic” que li mancava al personatge tot i que com temporada ja va ser força més fluixa.

  I la sisena… ni l’aparició del “comandante Adama (pare)” la salva.
  Què esperar, doncs, de la setena? L’argument s’aferrarà amb força a la lluita o comprensió entre els “germans” i mentres, Dexter seguirà fent de les seves, que ja cansa també el mateix ritual de sempre. És per dir-li “Nano, compra’t una consola, fes dibuixets, treballa a un escorxador o dedica’t als escacs”.

  Tot es veurà a partir del 30 de setembre.