MENU

14 febrer, 2012 Comentaris tancats a Alcatraz, a l’expectativa Visualitzacions: 904 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Alcatraz ja ha començat la seva particular cursa de fons. Després d’un exitós inici (amb deu milions d’espectadors que van veure el pilot als Estats Units) ara li toca consolidar-se. Ja diuen que el més complicat no és arribar a la cima, sinó mantenir-s’hi. Ens agrada els ingredients que ens ofereix J. J. Abrams, però …

Alcatraz, a l’expectativa

Alcatraz ja ha començat la seva particular cursa de fons. Després d’un exitós inici (amb deu milions d’espectadors que van veure el pilot als Estats Units) ara li toca consolidar-se. Ja diuen que el més complicat no és arribar a la cima, sinó mantenir-s’hi. Ens agrada els ingredients que ens ofereix J. J. Abrams, però també és veritat que estem a l’expectativa sobre com evolucionarà tot plegat. Ja hem vist cinc capítols i cadascún és autoconclusiu, que comença i acaba, però també ens ofereix petits detalls sobre l’argument central de la sèrie. Per a aquells que no l’hagin vist és fácil d’explicar. La història gira al voltant d’uns presos del mític penal d’Alcatraz que van desaparèixer misteriosament de la seves cel·les fa cinquanta anys i que ara tornen a aparèixer; i un equip de policies es dediquen a caçar-los. Cada capítol es dedica a un d’aquests presidiaris (i també a algun funcionari de presons) i a la seva vida i alhora se’ns ofereix pinzellades per intentar entendre perquè tots els habitants d’Alcatraz es van evaporar i ara campen lliures sense haver envellit ni un dia.

J. J. Abrams no ha inventat res de nou. Busca enganxar l’espectador de mica en mica, capítol rere capítol, però també corre el perill d’acabar avorrint l’audiència. A Fringe va fer servir el mateix model i un servidor se’n va cansar després dels primers set o vuit capítols. M’asseguren que a partir d’aquests primers capítols Fringe fa un gir copernicà i llavors sí que t’acaba atrapant, però mai més m’hi reenganxat. Hi ha tanta oferta que pots triar i vendre i si un producte no t’agrada el deixes i punt. Ràpidament en trobes un altre que el substituirà. Això és com els llibres. Si les primeres 40 pàgines no et convencen malament. El més segur és que l’acabis abandonant en una lleixa. De moment encara no estic en aquest procés amb Alcatraz. Només és una simple advertencia.

Alcatraz ja ha començat la seva particular cursa de fons. Després d’un exitós inici (amb deu milions d’espectadors que van veure el pilot als Estats Units) ara li toca consolidar-se. Ja diuen que el més complicat no és arribar a la cima, sinó mantenir-s’hi. Ens agrada els ingredients que ens ofereix J. J. Abrams, però …

Comments are closed.