MENU

21 febrer, 2012 Comentaris tancats a «The river», una de freda i una de calenta Visualitzacions: 1024 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Aquest mes s’ha estrenat The river, una de les apostes de la temporada de la cadena ABC. Avalada per Steven Spielberg i creada per Oren Peli (el director de Paranormal activity),  The river comença quan un conegut explorador que fa un programa de televisió sobre la vida animal, Emmet Cole (Bruce Greenwood), desapareix a l’Amazones. …

«The river», una de freda i una de calenta

Aquest mes s’ha estrenat The river, una de les apostes de la temporada de la cadena ABC. Avalada per Steven Spielberg i creada per Oren Peli (el director de Paranormal activity),  The river comença quan un conegut explorador que fa un programa de televisió sobre la vida animal, Emmet Cole (Bruce Greenwood), desapareix a l’Amazones. Emmet seria, perquè ens entenguéssim, com l’actual Frank de la Jungla de Cuatro o Steve Irwing, el conegut caçador de cocodrils de TV3, que va morir el 2006 atacat per una rajada. Sis mesos després d’aquesta desaparició, la seva dona Tess (Leslie Hope) i el seu fill Lincoln (Joe Anderson) decideixen anar-lo a buscar amb l’equip del programa de televisió en el qual treballava Cole i que gravarà totes les aventures. En definitiva, un reality show.

Aquest és el punt de partida. A partir d’aquí The river s’embolcalla de dosis de terror, suspens i acció. El pilot, format per dos capítols, ha estat dirigit pel català Jaume Collet-Serra (La casa de cera i Desconocido) i m’ha deixat un sabor agredolç. Partint de la premissa que les càmeres de televisió són un dels protagonistes de la sèrie i que Oren Peli n’és l’alma mater, ja us podeu imaginar que us trobareu un munt de plànols semblants als de Paranormal activity, Rec o La bruja de Blair. És a dir, uns particulars que graven càmera en mà i els espectadors que veuen tots els seus plànols, ja siguin en net o en brut. És aquell efecte que ens va sorprendre tant amb El projecte de la bruixa de Blair, però que personalment ja m’està cansant. És cert que a la televisió no s’ha vist gaire aquest estil de producció, però en el primer episodi del pilot se n’abusa massa, sobretot quan s’explica que Emmet ha desaparegut enmig d’un estrany episodi amb fantasmes i esperits. Digerit el primer episodi, vaig decidir acabar tot el pilot i veure la segona part, però amb la ferma intenció de deixar-ho córrer perquè The river m’estava decebent.

Però, ves per on, aquest segon capítol va superar les meves expectatives, potser perquè ja eren bastant baixes. Els guionistes aconsegueixen donar un gir de cent vuitanta graus amb unes inquietants escenes dins de la jungla amazònica que em van fer venir al cap els terrorífics relats de George A. Romero i Stephen King a Creepshow (encara se’m posen els pèls de punta quan rememoro la història d’aquells quatre adolescents atrapats en una balsa d’un llac i envoltats d’una misteriosa taca de petroli que té vida pròpia). The river, en aquesta segona part reitero, em va aconseguir transmetre aquesta mateixa sensació d’angoixa… Ara només espero que els capítols següents segueixin aquesta mateixa línia i es desin al calaix aquells espasmòdics moviments de càmera que et poden arribar a posar nerviós. De moment ja m’he descarregat al tercer capítol.

Aquest mes s’ha estrenat The river, una de les apostes de la temporada de la cadena ABC. Avalada per Steven Spielberg i creada per Oren Peli (el director de Paranormal activity),  The river comença quan un conegut explorador que fa un programa de televisió sobre la vida animal, Emmet Cole (Bruce Greenwood), desapareix a l’Amazones. …

Comments are closed.