MENU

28 març, 2012 Comentaris tancats a Netflix i el pastís de les sèries Visualitzacions: 1279 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Netflix és una de les plataformes audiovisuals a la xarxa més coneguda als Estats Units. Per als neòfits en aquestes qüestions hem d’explicar que Netflix va néixer l’any 1997 a Califòrnia com un suport de vídeo on line i també d’entrega de productes per correu. Però la gran revolució va venir a través del servei …

Netflix i el pastís de les sèries

Netflix és una de les plataformes audiovisuals a la xarxa més coneguda als Estats Units. Per als neòfits en aquestes qüestions hem d’explicar que Netflix va néixer l’any 1997 a Califòrnia com un suport de vídeo on line i també d’entrega de productes per correu. Però la gran revolució va venir a través del servei de visualització streaming i Netflix va fer un gran salt qualitatiu i quantitatiu. Actualment l’empresa té més de 25 milions de subscriptors als Estats Units i Canadà i ja es parla d’estendre la seva influència cap a països europeus com ara el Regne Unit i Irlanda.

Però Netflix no es vol quedar aquí. Aprofitant la mort de Megaupload, cada cop hi ha més usuaris que han fet el pas cap a pàgines web de pagament. Aquest negoci va a l’alça i Netflix vol aprofitar una escletxa més: la producció pròpia de sèries, un pastís que dóna molt de si. En aquest sentit, fa setmanes es va mostrar interessada per fer-se càrrec de la segona temporada de Terra Nova, la sèrie d’Spielberg que va fracassar estrepitosament i que Fox ha cancel·lat. Ara també s’ha fixat en The River, de la cadena ABC, que va finalitzar la primera temporada fa poques setmanes –amb uns índexs d’audiència no gaire brillants- i que s’especula que no continuarà. Netflix ja va fer una maniobra semblant amb la comèdia Arrested Development, que acaba de rescatar després que la FOX se’n desprengués fa uns anys.

Què hi pot guanyar Netflix amb aquests productes que aparentment no han acabat de funcionar? Els responsables de la plataforma audiovisual ho tenen clar. Hi ha estudis que demostren que els espectadors (sobretot els més joves) no volen estar subjectes a un horari prefixat cada setmana a l’hora de veure sèries i prefereixen consumir-les quan els vingui de gust. I Netflix els pot oferir aquesta possibilitat. Ahir, però, van aparèixer algunes informacions que apuntaven que Netflix havia descartat l’operació Terra Nova. Sembla, doncs, que els dinosaures d’Spielberg estan sentenciats de mort.

Netflix és una de les plataformes audiovisuals a la xarxa més coneguda als Estats Units. Per als neòfits en aquestes qüestions hem d’explicar que Netflix va néixer l’any 1997 a Califòrnia com un suport de vídeo on line i també d’entrega de productes per correu. Però la gran revolució va venir a través del servei …

Comments are closed.