MENU

20 abril, 2012 Comentaris (4) Visualitzacions: 2058 Sèries Anna Vilaró

Ser informàtic no és fàcil. Els que es dediquen a aquesta professió viuen escenes més estrambòtiques de les que ens podem arribar a imaginar. Tant els demanen que arreglin una rentadora com una bombeta. Però això no és el pitjor, i es que és inevitable conèixer un informàtic sense caure en el tòpic que es …

'The IT crowd': informàtics de l’absurd

Ser informàtic no és fàcil. Els que es dediquen a aquesta professió viuen escenes més estrambòtiques de les que ens podem arribar a imaginar. Tant els demanen que arreglin una rentadora com una bombeta. Però això no és el pitjor, i es que és inevitable conèixer un informàtic sense caure en el tòpic que es tracta d’un freaky, geek i/o nerd. Encara que ens pugui sobtar, aquests termes estan de moda, i les sèries, sobretot les còmiques, se’n nodreixen.

The IT crowd (Els informàtics) és una sèrie d’humor britànica, ambaixadora d’un brillant humor de l’absurd que ha quedat, incomprensiblement, en un segon pla. Es tracta d’un equip de dos informàtics, Moss i Roy, que  treballen a Londres. La seva feina no és gens reconeguda pels que seran els seus dos directors, Reynholm pare –hiperactiu i contradictori– i Reynholm fill, el successor –un assetjador sexual ple de perversions estrafolàries–. A aquest seguit de personatges peculiars s’hi sumarà un personatge femení, Jen Barber (Katherine Parkinson), la nova responsable del departament.

Maurice Moss (Richard Ayoade) és el nerd per excel·lència, un geni en la seva feina però un inepte total per a qualsevol altre aspecte de la vida. Roy Trenneman (Chris O’Dowd) exemplifica l’estereotip de freaky mandrós. La seva frase mítica és “has provat d’apagar l’ordinador i tornar-lo a engegar?”, i la fa servir en totes i cadascuna de les trucades dirigides al servei informàtic de l’empresa. Per últim, la Jen no entén un borrall d’informàtica i és l’encarnació de la histèria femenina. Sembla, doncs, que res els uneixi, però de seguida esbrinem que en el fons són iguals: uns ineptes quant a habilitats d’interacció amb la resta d’éssers vius. En resum, una colla d’inadaptats.

Originàriament emesa per la cadena britànica Channel 4 i retransmesa pel canal 3XL, consta de quatre temporades de sis capítols cadascuna. Després de sospesar l’opció de fer-ne una cinquena temporada, el seu creador, Graham Linehan, ha deixat clar que no serà així, si més no de moment.

Des d’aquest espai reclamo per a The IT crowd el reconeixement que es mereix. Visca els informàtics!

Ser informàtic no és fàcil. Els que es dediquen a aquesta professió viuen escenes més estrambòtiques de les que ens podem arribar a imaginar. Tant els demanen que arreglin una rentadora com una bombeta. Però això no és el pitjor, i es que és inevitable conèixer un informàtic sense caure en el tòpic que es …

4 comentaris to 'The IT crowd': informàtics de l’absurd

 1. Alt+126 ha dit:

  GRACIAS! (llegir amb l’entonació i la cara del pobre home de l’APM?)

  Tot i que exemplifiquen la vida d’un informàtic igual que House M.D. mostra la vida normal d’un metge de família, què menys que agrair cert reconeixement a l’existència i l’acceptació d’una mala reputació no merescuda dels informàtics. No?

  Quan a la sèrie què es pot comentar? Que siguin informàtics és una excusa igual que Big Bang amb els “doctors” en física. Però no importa, el que realment interessa és la ineptitud social present en tots els protagonistes, cadascun a la seva manera, això si.

  • Anna V. ha dit:

   Intueixo que no et sorpendrà saber que mentre feia l’esquema per
   organitzar el text va acabar sortint un I.T. Crowd vs. The Big Bang
   Theory… imagines quin va guanyar, oi?

 2. Clara ha dit:

  És una de les més còmiques amb gags inolvidables i episodis mítics. Jo em quedo amb la samarreta amb la tassa del café marcada a l’esquena. I l’episodi on van al teatre i es creuen amb una colla de paralítics. Brutal.

  • Anna V. ha dit:

   Totalment d’acord en quant als episodis mítics, tot i que els meus preferits
   són diferents.
   El primer que em va enamorar va ser el de “Fire, exclamation mark” un inici
   molt bo per una sèrie d’humor.
   Li segueixen el Tnetennba, Fire at a sea parks?, el capítol sencer d’italià per principiants
   i com no, un dels millors “Jen, this is THE internet” amb els elders que vien l
   Big Ben etc. Un munt de moments genials són els que ens ha regalat IT Crowd,
   sens dubte.
   No he volgut donar cap pista sobre en Richmond… sempre brillant. Ja se’l trobaràn els
   espectdors que s’atreveixin amb la sèrie.