MENU

25 abril, 2012 Comentaris (5) Visualitzacions: 2033 Cinema Víctor Gonzàlez

«Pugeu les escales», ens aconsella el bastard Jep Soler a la primera part de l’article Objectes bastards: l’ascensor. En cinema, la claustrofòbica imatge d’aquests petits recintes ha portat a situacions d´humor, violència i sang. 1. L’humor Policia en dificultats (1988) : Les llufes en espais tancats són letals, sobretot si aquests estan plens de gent. Jackie …

Objectes Bastards: L'ascensor (2a part)

«Pugeu les escales», ens aconsella el bastard Jep Soler a la primera part de l’article Objectes bastards: l’ascensor. En cinema, la claustrofòbica imatge d’aquests petits recintes ha portat a situacions d´humor, violència i sang.

1. L’humor

Policia en dificultats (1988) : Les llufes en espais tancats són letals, sobretot si aquests estan plens de gent. Jackie Chan ens ho explica a la segona part de Police story.

Barton fink (1991) : Escena entre l’humor i la melanconia. Els germans Cohen saben com filmar sense gaires floritures.

Liar, liar (1997) : Jim Carrey es troba una espectacular morena a l’espai tancat de l’ascensor. Com que és incapaç de dir mentides es posa, incontroladament, a parlar dels seus pits. Hilarant.

Spiderman 2 (2004): Molts bastards voldrien trobar-se l’Spiderman a un ascensor i tenir una curta però profunda conversa amb el superheroi aràcnid.

2. La violència i la sang

Diamants per a l’eternitat (1971): Sean Connery, el millor James Bond, en un ascensor d’època i amb una acció enlluernadora.

El colós en flames (1974): Probablement l’escena més espectacular feta mai en un ascensor. Pels que són supersticiosos, molts veureu com les imatges s’assemblen sospitosament a la caiguda de les torres bessones.

Vestida per matar (1980):  Una de les millors pel·lícules de Brian de Palma, hitchcockiana al límit. El transvestisme de Psicosi traslladat a un ascensor. L’escena del mirall ja ha quedat gravada en els annals de la història del cinema.

Desafiament total (1990): Paul Verhoeven sap com filmar un braç amputat per un elevador en un futur distòpic originalment ideat per Philip K. Dick. Disfruteu-ne.

El silenci dels anyells (1991): El caníbal Lecter i la seva espectacular fuga dins la caixa de metall. La tensió de l’escena no té pèrdua. Sang i més sang.

Terminator 2 (1991) : Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong i Linda Hamilton escapen de l’ultraviolent  T-1000. Una de les primeres escenes de tècnica morphing del cinema.

Get Carter: assassí implacable (2000): El retorn d’un Sylvester Stallone post-Rambo als noranta en un dels seus millors papers de la seva mediocre carrera cinematogràfica.

Destinació final 2 (2003): Nora Carpenter comparteix espai amb un estrany personatge que porta una cistella plena de garfis. Un petit accident porta l’acció cap a una brutal decapitació.

Revolver (2005): Guy Richie pot ser, a vegades, un bon director amb Jason Statham i el seu torturat ego dins d’un elevador.

Missió: Impossible III (2006): Tom Cruise escapa d’un ascensor a cops de puny. Adrenalina pura. J. J. Abrams n’és el director.

Infiltrats (2006): I de sobte un tret. Leonardo di Caprio i Matt Damon. Al final, molta sang. És clar, filma Martin Scorsese.

Drive (2011): Els Bastards la vàrem votar com la millor pel·lícula del 2011. Perfecte engranatge entre violència i amor. Qui en dóna més?

«Pugeu les escales», ens aconsella el bastard Jep Soler a la primera part de l’article Objectes bastards: l’ascensor. En cinema, la claustrofòbica imatge d’aquests petits recintes ha portat a situacions d´humor, violència i sang. 1. L’humor Policia en dificultats (1988) : Les llufes en espais tancats són letals, sobretot si aquests estan plens de gent. Jackie …

5 comentaris to Objectes Bastards: L'ascensor (2a part)

 1. Ferran ha dit:

  M’encanta el post. És bestial l’escena de l’ascensor del senyor dels anyells. A dins dels ascensors hi hem vist de tot. No recordo a quina pel·lícula però hi ha una escena molt còmica amb una persecució en cavall que es posen dins l’ascensor i acaben saltant a una piscina.

 2. Victor ha dit:

  Ara la recordo. True Lies. Aqui tenim l´escena:

 3. Ferran ha dit:

  Ja ho he trobat! la peli és “True lies” 1994 dirigida per James Cameroon i protagonitzada per Arnold Scwarzenegger. I l’escena al següent enllaç: ://www.youtube.com/watch?v=8UJMpiU8Ggc

 4. Ferran ha dit:

  Ostres no es pot anar més compenetrats! Salutacions!

 5. Victor ha dit:

  Ànimes bastardes…:)