MENU

10 maig, 2012 Comentaris (5) Visualitzacions: 1761 Sèries Marc Bataller @marcbataller

Segur que tots heu tingut el típic somni del laberint. Camines i camines i no trobes la sortida. Quan sembla que veus la llum, resulta que no és la sortida. El camí està tancat i cal tornar a començar de nou. Suors fredes. Sort que de cop et despertes i tornes a la realitat. Doncs …

El laberint de "Homeland"

Segur que tots heu tingut el típic somni del laberint. Camines i camines i no trobes la sortida. Quan sembla que veus la llum, resulta que no és la sortida. El camí està tancat i cal tornar a començar de nou. Suors fredes. Sort que de cop et despertes i tornes a la realitat. Doncs Homeland, la sèrie que actualment emet a Espanya la Fox, és una mica això. Un laberint amb centenars de carrerons sense sortida. Cada capítol sembla que l’enigma ja està resolt, que estàs a punt de desxifrar l’entrellat del trencaclosques i, de sobte, un cop de puny directe a l’estómac!!! Un nou atzucac. Però aquesta situació no et produeix una sensació d’angoixa. Al contrari. T’anima a continuar i continuar per intentar trobar la solució. Així és com ha de ser una sèrie. Capítols oberts i un ai al cor en cada escena final.

Per a aquells que no hagueu vist Homeland la història és fàcil d’explicar: un marine dels Estats Units és rescatat després de diversos anys de captiveri a l’Iraq per part d’al-Qaeda. El sergent torna al seu país com un heroi. No podia ser d’una altra manera. L’altre dia un company de feina m’explicava que en un viatge d’oci va veure com un soldat era aplaudit per desenes de persones que estaven a l’aeroport d’Atlanta. I no el coneixien de res. Era simplement el reconeixement a la seva feina. El patriotisme nord-americà.

Però continuem amb Homeland. Una agent de la CIA sospita que no és or tot el que llueix i que el marine podria ser realment un terrorista, que està preparant un atemptat. A partir d’aquí el que us comentava. Girs argumentals, sorpreses, camins que s’obren i es tanquen… un laberint. Un estil molt semblant, per exemple, al The Killing. Cada episodi et va oferint petits ingredients fins a arribar a completar un menú excel·lent. Un menú que té una primera temporada amb dotze capítols i una segona que està previst que s’estreni el 30 setembre. Un menú que ha rebut un munt de premis, entre els quals destaca el Globus d’Or a la millor sèrie dramàtica de l’any passat.

Segur que tots heu tingut el típic somni del laberint. Camines i camines i no trobes la sortida. Quan sembla que veus la llum, resulta que no és la sortida. El camí està tancat i cal tornar a començar de nou. Suors fredes. Sort que de cop et despertes i tornes a la realitat. Doncs …

5 comentaris to El laberint de "Homeland"

 1. Taxidermica ha dit:

  La vaig començar a veure fa res, per culpa vostra! I ja me l’he polit. I m’ha encantat. Al principi la temàtica no em va atraure gens, però la sèrie es va encaminant cap a un clímax del qual no baixa mai. Ooohhh síii! I com s’agraeix! Ens tenen en tensió constant, sense poder prendre aire per respirar. Meravellós.

  Ella (Carrie) està perfecta durant cada segon. És brutal com arriba a fer tan creïble el seu personatge. Ell (Brody) jugant sempre amb la intriga.

  El final de temporada no pot ésser millor. Només puc dir que gràcies, bastards, per aconsellar-la i parlar-ne. N’he gaudit moltíssim i la recomano a tothom. I pels que com a mi la temàtica/context/ambientació em feia un pal enorme, dir que s’ho empassin, que val la pena!

 2. […] a la millor sèrie dels EUA a l’extraordinària Homeland ha coincidit en el temps amb la batalla per la Casa Blanca entre Barack Obama i Mitt Romney. El […]

 3. […] ara potser faltava una part que darrerament també hem pogut veure en sèries com l’exitosa Homeland i ara en aquesta Zero Dark Thirty (La noche más oscura) de Kathryn Bigelow, […]

 4. […] semblants, i si a més no sabeu què fer amb les ungles mentre no arriba la tercera temporada de Homeland, aquesta sèrie us ajudarà a escurçar l’espera. Recommend on Facebook Share on Linkedin […]

 5. […] que la sèrie té bons moments. Però pareu de comptar. Per descomptat, no us espereu trobar un Homeland. Tardarem a veure una sèrie que se li pugui comparar. Recommend on Facebook Share on Linkedin […]