MENU

21 maig, 2012 Comentaris (26) Visualitzacions: 3953 Sèries Víctor Gonzàlez

Tinc la teoria que J.J. Abrams va ser abduït pels marcians després d’haver rodat els últims capítols de la tercera temportada de Lost, Through the looking glass, a finals del 2007. Cert, em direu que va filmar Star Trek un parell d’anys després, l’única versió d’aquesta franquícia freaky que he pogut suportar tot i haver …

L’abducció de J.J. Abrams

Tinc la teoria que J.J. Abrams va ser abduït pels marcians després d’haver rodat els últims capítols de la tercera temportada de Lost, Through the looking glass, a finals del 2007. Cert, em direu que va filmar Star Trek un parell d’anys després, l’única versió d’aquesta franquícia freaky que he pogut suportar tot i haver tingut el privilegi de veure en directe els actors i el rodatge d’un dels episodis (no em pregunteu quin) fet a Los Angeles a principis dels noranta amb un selecte grup de seguidors incondicionals bavejant davant dels decorats de l’Enterprise-D i que jo mai entendré.

Star Trek la va fer per dissimular. J.J. Abrams ha destrossat des d’aleshores el cinema de ciència-ficció amb una meticulositat esfereïdora. I sembla que ho fa a propòsit. Ara, amb la perspectiva que ens dóna el temps, ja podem afirmar sense cap mena de dubte que el final de Lost és un dels atemptats terroristes més greus fets a la història de la televisió. No pot ser que una sèrie acabi amb un ensucrat sopar bíblic i que tot sigui una bombolla fosforescent. No entenc com hi ha bastards que encara poden defensar aquella bajanada. Proposo una revisió de les bases sobre el gust i el decòrum de les sèries de televisió. El final de Lost ha de ser, per qualsevol cinèfil amb un mínim de cultura, una de les decepcions més grans de la seva vida. I ja no parlo de gustos. Parlo de sentit comú.

Fa unes setmanes que m’estic empassant com puc la sèrie Fringe. Alguns blocs, com els d’El País ens indiquen com la seva qualitat irregular ha fet que l’hagin volgut cancel·lar més d’una vegada. No em puc creure que ja vagin per la cinquena temporada. Jo he acabat la segona i no puc més. Mentre la miro vaig al lavabo, em tallo les ungles, surto al balcó o em dedico a mirar les ombres canviants del sostre de casa. He acabat per utilitzar el fast forward del meu ordinador per saltar-me escenes i fins i tot episodis sencers. J.J. Abrams no només copia les idees de La dimensió desconeguda, The outer limits, Tales from the Crypt o la desconeguda i més que excel·lent Alcoa presents: one step beyond, sinó que buida la trama de tot contingut referencial sense cap vergonya.

Fringe és una tortura. Una bogeria. Una metàstasi. I de les pitjors. Si us agrada, penseu seriosament si heu estat abduïts també pels alienígenes. Toqueu-vos el cap amb molt de compte amb la punta dels dits per si us hi han fet alguna misteriosa incisió. No sou vosaltres. Us han atacat. I és la meva feina esbrinar-ho. Com sigui.

J.J. Abrams: deixa ja el cinema i les sèries de televisió. No ets la promesa que tots pensàvem que eres quan vas començar amb aquell primer capítol de Lost. No volem que acabis de rebentar les bases de la ciència-ficció amb els teus projectes de tercera. Dedica’t a vendre plats voladors de plàstic a Roswell, puja el Puigmal amb Marilyn Manson, agafa una màquina del temps i visita els Eloi o centra’t en el disseny d’horts urbans que ara estan tant de moda.

Tercera, quarta i cinquena temporada de Fringe? Les utilitzaré com a soroll de fons per espantar l’exèrcit d’ocells caníbals que a poc a poc estan envaint el meu balcó.

O m’ho estic imaginant?

(Oficial: la sèrie Alcatraz de J. J Abrams l´han cancel.lat 9/5/12)

Tinc la teoria que J.J. Abrams va ser abduït pels marcians després d’haver rodat els últims capítols de la tercera temportada de Lost, Through the looking glass, a finals del 2007. Cert, em direu que va filmar Star Trek un parell d’anys després, l’única versió d’aquesta franquícia freaky que he pogut suportar tot i haver …

26 comentaris to L’abducció de J.J. Abrams

 1. Masuka ha dit:

  Vas fort, tiu! Si bé amb alguns exemples hi estic d’acord, Sense anar més lluny, Fringe, que jo no passo de la 1a temp. hi ho he intentat tres vegades… Lost? No, no hi passo. Terrorista? Sí, Per haver revolucionat el món catòdic co CAP altra sèrie ha fet mai. Ningú mirava la tele si no era per les noticies o concursos. Ara la ficció regna les nos tres vides i molt ho debem a Lost. I Súper 8?

  Jack.

 2. Victor ha dit:

  Reitero la teoria de l´abducció. 3 temporades de Lost excel.lents, el millor que s´ha fet mai. Després baixada irregular cap a l´abisme. I un final terrorista de ¨gran sopar¨ moralista sense cap originalitat. Super 8? És goonies sense ànima. No inventa res. Ho sento. Vendre plats voladors a Roswell és la solució.

 3. Marc ha dit:

  LOST es una serie irregular que no havia mai d’haver tingut una quarta temporada. Fringe es un despropòsit des del minut 10 del episodi pilot. Alcatraz… no vull sentir aquest nom MAI mes. L’unica cosa a destacar per a mi d’aquest home, va ser fer una peli de Star Trek on no hem vaig aborrir.

 4. Victor ha dit:

  Estem totalment d´acord amb les reflexions bastardes.

 5. Alt+126 ha dit:

  No puc criticar en primera persona Lost perquè la vaig abandonar a la segona temporada (haver de recordar detalls mínims de fa 4 capítols per saber perquè una ombra apareix darrera un arbre en un flashback? Massa feina, ho sento, soc un vago, no puc culpar a la serie per això).
  Però en canvi Fringe no la vaig abandonar perquè no fos el que buscava sinó perquè no veia el que m’havien venut. 3 capítols vaig ser capaç d’aguantar i la vaig enviar a pastar fang. Deixeble de Expediente X deien? Els que van promocionar-la així no havien vist mai Expediente X o és que hi havia dues versions de la serie i no vam veure la mateixa.

  La veritat? Mai he tingut ganes de tornar-ho a intentar, i això que diuen que a partir de la temporada 2 la cosa millora… però no vull perdre temps mirant una temporada inicial “inutil” als ulls de tothom.

 6. Josep ha dit:

  Víctor González: no hauries d’haver agafat aquelles ulleres negres. Ens has descobert, però encara no has guanyat. Watch your back. 🙂

 7. Victor ha dit:

  Alt 126: A la segona temporada només hi ha un parell de capítols que valen una mica la pena. Res
  d´especial.
  Josep: Sempre guanyo. Porto les ulleres de Ray Milland a ¨The Man with the X-Ray Eyes¨

 8. Dimas ha dit:

  Jo sempre he pensat que l’Abrams ven fum, i que al començament li va funcionar molt bé però cada cop més se li veu el llautó des de bon principi.

 9. Victor ha dit:

  Dimas: ¨I like¨

 10. Taxidermica ha dit:

  Com és que alguns encara defensem Lost? Doncs per que tot i que les últimes temporades deixen molt a desitjar el que ens va regalar al seu inici va ser meravellós. Res ens treurà les llargues converses en debat constant sobre la seva trama. No li perdonem el final, però sabem separar-lo i que no contamini allò que ens va fascinar.

  Tot i així comparteixo la opinió de Dimas, el senyor Abrams es dedica vendre un producte que deixa pels núvols i després, caca de la vaca.

  I a mi ja em sap greu dir-ho, però Super 8 no serà la peli que els joves pre-adolescents que l’hagin anat a veure tindràn com a una de les pelis que els van marcar la seva joventut.

  Per sort, ens la colarà un parell de cops, però no més. I és trist, crec que pot fer les coses molt bé si vol i ja ho va demostrar a l’inici de Lost. Què li pass,a doncs? Se li gira la pinça, simplement? Es relaxa? Li entra la “vagueria”?

 11. jep ha dit:

  Estic tant d’acord amb tú, Victor, que et pago una pinta el dia que ens veiem i rajarem bona part de la nit de l’Abrams.
  Hi trobo a faltar una bona clatellada a Super8, pel·lícula sobrevalorada i falsa: ens la venien com una replica del cinema adolescent dels anys 80 i només va ser una prova que l’Abrams volia agradar al seu mestre Spielberg (d’aquest ja en rajarem un altre dia…) i va fer un producte vomitiu, ensucrat, pedant i avorrit!!

  Llarga vida als Bastards!!

 12. Victor ha dit:

  Jep, rajar sobre l´Abrams amb una pinta serà una experiència galàctica.

  Taxidermica, molt bons arguments sobre Super 8. No és una pel.li que hagi marcat als adolescents d´ara. T´ho puc assegurar. ¨The Goonies¨ sí ho va fer a l`època. Còpia versus màgia.

 13. Jordi «Max Headroom» Taulats ha dit:

  Jo, com a bastard a l’ombra i, pel que sembla, a punt de ser expulsat d’aquesta orde, defenso (cada cop menys, però defenso) la sèrie Fringe

  http://blogs.elpunt.cat/elsmaleitsbastards/2010/10/08/una-historia-damor/

 14. jep ha dit:

  Max, dues coses al teu favor, primer estaves enamorat i les hormònes et van trair com a tots en un moment de passió, segon era el 2010 i estaves en plena adolescència.

  No ets un bastard a l’ombra, ets el far dels Maleïts Malparits!! XDD

 15. Alt+126 ha dit:

  Taxidermica, entenc que vulguis recordar les parts bones de Lost. Però quan es parla d’una serie s’ha de parlar de la serie, no d’un tros. Son 7 temporades i en el punt àlgid la van destrossar. Imagina’t una muntanya russa, que puja 100m, quan ets a dalt penses “això serà memorable”, et fan fer una petita corba, no veus què ve a continuació, una baixadeta ràpida d’un metre perquè el cor se t’acceleri sense sentit i de cop… un merder de vies amb menys pendent que una rampa per minusvàlids.

  En definitiva, Lost té parts (independents) molt bones, però a la vegada Lost (en conjunt) és una merda.

  Suposo que les baralles solen venir per aquí, que uns intenten fer la composició global i d’altres prefereixen matitzar més cada “etapa”.

 16. Victor ha dit:

  Sou tots uns filòsofs. Ja no puc seguir les vostres converses. Capdico.

 17. Taxidermica ha dit:

  Senyor Alt+126, em posaré sèria. No li puc permetre que digui que Lost (en general)és una merda jutjant-lo només amb el visionat de quatre miserables capítols. Entenc, per altra banda, que hi ha gustos per tot, i que no li agradessin, faltaria més!

  El que va aconseguir Lost va ser molt gran i és quelcom que per més horrible que sigui l’últim capítol i que les últimes temporades facin figa, no se li pot desmerèixer. Que potser no podem valorar els capítols independentment? Que potser no tenir criteri per dir “fins aquí és molt bo” i no tenir por a reconèixer aquesta part de veritat?
  Estic totalment en desacord quan diu que d’una sèrie s’ha de parlar “de cabo a rabo”. Si fós així, per exemple, no podriem jutjar cap sèrie fins que no s’acabés definitivament, no podriem parlar de finals de temporada ni de capítols individuals. Per que és clar, no defensarem una sèrie que només pel seu final direm que tota ella és una merda (moment indignació XD).

  “En definitiva, Lost té parts (independents) molt bones, però a la vegada Lost (en conjunt) és una merda.” Té parts molt bones i parts molt merdoses, i aquí la valoració global depèn de els gustos personals. Per mi, acaba aprovant. Quan era bona, era MOLT bona.

 18. Victor ha dit:

  La meva opinió expressada potser malament a l´article.

  De la temporada 1 a la 3 LOST és una obra d´art.
  4a temporada s´aguanta.
  Cinquena i sisena baixa en picat.
  Capítol final de la sisena ja el podeu cremar. No té cap valor cinematogràfic ni aporta res.

  O sigui, estic d´acord amb el que diu la Taxidèrmica i el senyor ALT, tot i expressar molt bé la seva opinió, hauria de veure tota la sèrie i posar-se una mica al dia. La bastardia existeix fer deures.

 19. Alt+126 ha dit:

  Jejeje.

  Si, començo amb un riure “malparit” (seguint l’estela que deixa la traducció de “bastard” al català XD)

  Ho se, no l’he vista i aixó em fa ser heretge (cosa que té el seu punt…). Però no parlo per el meu gust (evidentment, no puc criticar el que no he vist) sinó amb l’experiència de llegir els que si en poden parlar amb propietat. I entenc, tot sigui dit, la postura de Taxidermica, com entenc els que no suporten la sèrie perquè els ha venut un caramel que just abans de desfer-se per complet els ha deixat un regust impossible de treure’s o els que l’han valorada, no es posicionen ni a un cantó ni l’altre i finalment han dit “Abrams, ves a criar cabres i deixa d’emprenyar”.

  Tot el que he dit no deixa de ser un recull del que per mi han estat les opinións dels altres. Punts de vista molt diferents (o no tant) al que s’ha dit tant a l’article com als comentaris. Simplement un incís sobre les possibles interpretacions de la obra d’aquest home que (ara si és a títol personal) em sembla que va començar amb la passió d’algú que vol agradar i ha acabat amb la supèrvia d’algú que vol vendre.

 20. Taxidermica ha dit:

  Víctor, no et preocupis, tot el que has volgut dir s’ha entès, som nosaltres que partir del que proposes se’ns ha girat la pinça per seguir amb l dinàmica del senyor Abrams.

 21. Victor ha dit:

  Gràcies, Taxidermina.

  Una abraçada galàctica virtual.

  Víctor

 22. Bob Merrick ha dit:

  Només em sap grau no haver estat jo que pensés aquest meravellós post. He esperat al final, jo ho sé (m’agrada tenir l’última paraula. teu, devot, amatent.
  BM

 23. […] Aquesta nit s’ha estrenat Revolution, la nova sèrie creada per Eric Kripke (Supernatural) i produïda per J.J. Abrams. […]