MENU

20 juny, 2012 Comentaris (3) Visualitzacions: 1804 Cinema Jep Soler

Quan el president Obama va fer el seu discurs com a 44è presidents dels Estats Units va incloure, com també havia fet durant la campanya, moltes dades i cites del president Lincoln. Les coincidències entre els dos presidents (tots dos advocats, van ser congressistes al mateix estat, van començar la campanya electoral al mateix lloc…) …

Pujol vs. Alien

Quan el president Obama va fer el seu discurs com a 44è presidents dels Estats Units va incloure, com també havia fet durant la campanya, moltes dades i cites del president Lincoln. Les coincidències entre els dos presidents (tots dos advocats, van ser congressistes al mateix estat, van començar la campanya electoral al mateix lloc…) van situar Lincoln a primera línia mediàtica. De fet, Abraham Lincoln és el personatge històric més representat, llegit i homenatjat als Estats Units, després de Jesucrist.

El cinema no es podia quedar indiferent davant d’aquesta moda, per tant la maquinària es va posar en marxa i ara comencem a rebre els resultats. A banda de La conspiració, de Robert Redford, estrenada l’any passat, estan a punt d’arribar algunes propostes molt interessants:

Lincoln (2012): dirigida per Steven Spielberg i amb Daniel Day Lewis de protagonista, es basa en la novel·la Team of rivals, de Doris Kearns Goodwin, (llibre de capçalera imprescindible d’Obama) que retrata la biografia de Lincoln molt exhaustivament, així com la dels personatges més influents en la seva vida política (Seward, Chase i Bates). Encara no sabem si aquesta versió per al cinema – haurem d’esperar que s’estreni– inclourà els trets més personals del president, com ara la relació amb la seva família, l’odi cap al pare i l’estima cap a la madrastra, la malaltia mental de la seva dona i els diversos intents de suïcidi de Lincoln.

Abraham Lincoln: vampire hunter (2012): dirigeix Timur Bekmambetov, creador de les infravalorades Els guardians del diaEls guardians de la nit. No n’hi ha prou amb guanyar la guerra de secessió sinó que s’ha de salvar el país d’una invasió vampir. Qui millor que el president Lincoln per assumir el paper de Van Helsing.

Abraham Lincoln vs. zombies (2012): pel·lícula que ha sortit directament amb DVD-Blu-ray, ens explica una història semblant a la del caçavampirs, en aquests cas els zombis esdevenen els enemics de la pàtria.

No veig Catalunya preparat per utilitzar les icones del país en històries de terror. Aquí tenim la pell molt fina, si fins i tot hi va haver queixes sobre El bruc per si era massa Rambo. Us imagineu que la indústria catalana produís Pujol vs. Alien, Macià contra els morts viventsMontilla: la caça de la bèstia? Si no torna la Fantastic Factory (2001-2007) amb Brian Yuzna amb ganes de tornar a perdre diners…

Quan el president Obama va fer el seu discurs com a 44è presidents dels Estats Units va incloure, com també havia fet durant la campanya, moltes dades i cites del president Lincoln. Les coincidències entre els dos presidents (tots dos advocats, van ser congressistes al mateix estat, van començar la campanya electoral al mateix lloc…) …

3 comentaris to Pujol vs. Alien

 1. Callahan ha dit:

  [No veig Catalunya preparat per utilitzar les icones del país en històries de terror. Aquí tenim la pell molt fina, si fins i tot hi va haver queixes sobre El bruc per si era massa Rambo. Us imagineu que la indústria catalana produís Pujol vs. Alien, Macià contra els morts vivents o Montilla: la caça de la bèstia? Si no torna la Fantastic Factory (2001-2007) amb Brian Yuzna amb ganes de tornar a perdre diners…]

  Veritats com punys

 2. Senyor Agulla ha dit:

  Estic emocionat amb aquest post. Idees molt bones per futures pel.lícules del cinema català:
  Pujol vs. Alien

  Macià contra els morts vivents

  Montilla: la caça de la bèstia?

 3. Alt+126 ha dit:

  Montilla faria clapar la bestia d’avorriment. XD

  Conyes a part i històries més o menys biogràfiques a banda, m’agrada l’estil “desenganyat” de Vampire Hunter. La dels zombies ja no fot tanta gracia(per algo surt directe a videoclub).

  Ah i m’he emocionat quan he llegit que “guardianes…” estaven infravalorades, encara em cau la llagrimeta quan penso que no hi haurà conclusió de la trilogia.