MENU

21 juny, 2012 Comentaris (5) Visualitzacions: 2557 Sèries Nuria Forns

Desperate Housewives (Mujeres desesperadas) és de les millors sèries de ciència ficció de tots els temps. Només des d’aquesta perspectiva puc entendre que existeixi un personatge com Bree Van de Kamp, impecable i immutable en les vuit temporades que porta de sèrie. D’acord, la desesperada més perfecta i perfeccionista que hi ha -no només a …

Bree, de ciència-ficció

Desperate Housewives (Mujeres desesperadas) és de les millors sèries de ciència ficció de tots els temps. Només des d’aquesta perspectiva puc entendre que existeixi un personatge com Bree Van de Kamp, impecable i immutable en les vuit temporades que porta de sèrie. D’acord, la desesperada més perfecta i perfeccionista que hi ha -no només a la sèrie sinó al món mundial- ha viscut canvis i ha passat de mare i mestressa de casa perfecta a alcohòlica. De puritana conservadora a promiscua llibertina (com en aquesta última temporada) però malgrat tot, ella es manté simplement perfecta.

Com a borratxa, no convenç. Ni tan sols amb ressaca se la veu malament. Ni rastre d’ulleres. Res. És una dona mutant, una mena de robot que només quan la meva sogra ve els dimecres a casa (amb tots els respectes) puc arribar a intuir que existeix. Els coixins de casa sempre ben esponjats, ni un gram de pols enlloc, mai ni una taca a la roba, els pastissos -oh, com m’agradaria tenir una veïna que em vingués a veure amb un cistellet de ràfia ple de magdalenes de cirera acabades de fer- sempre perfectes, i tot això sense que hàgim vist mai cap treballadora de la llar a casa seva (altrament dit minyona).

Em confesso una gran admiradora d’aquesta dona. Jo, que a la mínima que puc faig el manta, que no sóc alcohòlica -alguna copeta sí, d’acord- i només tinc un pis (ah, aquelles mansions de Wisteria Lane!) amb prou feines me’n surto. És refinada, educada, amfitriona perfecta, utilitza sempre el vocabulari adequat, el cabell sempre al seu lloc, i és una mestra d’allò que els americans en diuen “small talk”: parlar del temps o d’aquelles converses d’ascensor que solen incomodar. Ella les broda. El que deia, la dona és de ciència ficció.

Desperate Housewives (Mujeres desesperadas) és de les millors sèries de ciència ficció de tots els temps. Només des d’aquesta perspectiva puc entendre que existeixi un personatge com Bree Van de Kamp, impecable i immutable en les vuit temporades que porta de sèrie. D’acord, la desesperada més perfecta i perfeccionista que hi ha -no només a …

5 comentaris to Bree, de ciència-ficció

 1. Matsuka ha dit:

  Per quan els perfils de la resta de Desesperades? El de la Bree m’ha encantat!

 2. Dekard ha dit:

  No has pensat mai que la Bree fos una replicant… XD

 3. Hall Baltimore ha dit:

  Diuen que en l’última escena de l’últim episodi la Susan veu d’amagat com la Bree agafa una rata sencera per la cua, li mira els ulls i se l’empassa per la gola. Llavors el director fa un fade out i, eh voilà, la sèrie s’acaba.

 4. Nuri Forns ha dit:

  Dekard, ho sento però fins i tot els replicants eren més vulnerables. I tenien una data de caducitat molt més curta. Ella ja porta vuit temporades fresca com una rosa.

 5. Black Mamb ha dit:

  Realment si anlitzem a fons qualsevol de les quatre “desesperades” cap ni una s’aguanta com a personatge real. Certament la Bree és l’exemple més descabellat de les qutre. Encarna a la perfecció el cànon de dona impoluta dels anys 50 a USA. El que passa és que la veiem tan estranya perque actualment és un estereotip que no acaba de casar amb els nostre temps (tot i que tampoc hem evolucionat tant, ens ho creiem molt però a l’hora de la veritat… bé, això és un altre tema.), però no crec que desquadrés tant al 1950.
  Tot i així és un dels personatges de la sèrie que més m’agraden, juntament amb la Lynette, dues dones amb molta força.