MENU

29 juny, 2012 Comentaris (1) Visualitzacions: 1375 Cinema Jordi Camps

Novament, i no és cap novetat, una producció catalana que alhora és una opera prima tindrà l’honor d’obrir la 45a edició del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya, Sitges 2012, que enguany tindrà lloc del 4 al 14 d’octubre. Es tracta d’El cos (El cuerpo) thriller psicològic protagonitzat per Belen Rueda (coronada ja com la …

Cronenberg, Tarantino, l'Apocalipsi… avançament de Sitges 2012

Novament, i no és cap novetat, una producció catalana que alhora és una opera prima tindrà l’honor d’obrir la 45a edició del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya, Sitges 2012, que enguany tindrà lloc del 4 al 14 d’octubre. Es tracta d’El cos (El cuerpo) thriller psicològic protagonitzat per Belen Rueda (coronada ja com la reina del crit espanyol), José Coronado, Hugo Silva i Aura Garrido. A aquest film, hi acompanyaran durant la celebració del festival altres propostes amb accent català segurament més engrescadores,com Insensibles, de Juan Carlos Medina, i sobretot El bosc, d’Oscar Aibar, una esperada adaptació d’un text d’Albert Sánchez Piñol.

A l’espera que es tanqui la programació (està al 60%, segons el director del festival, Àngel Sala), us proposem la nostra preagenda particular d’imprescindibles:

 1. Cosmopolis,de David Cronenberg. Basada en la novel·la de Don DeLillo, la pel·lícula no va es va rebre amb gaire entusiasme al festival de Canes, però a Sitges de ben segur que trobarà l’escalfor dels seus fidels seguidors.
 2. Holy motors, de Leo Carax. En el seu cas sí que va engrescar una bona part de la crítica desplaçada a Canes, però té tots els números per dividir a parts iguals en el seu pas per aquest festival. Es tracta d’una faula amb afany provocador que ha estat qualificada per uns de magistral i per altres de pretensiosa. Vosaltres tindreu la paraula.
 3. Flyng swords of dragon gate, de Tsui Hark. El realitzador xinès torna amb més força que mai, ara amb el suport del 3D… Quina por!
 4. Chained, de Jennifer Lynch. La filla d’aquest gran cineasta haurà de defensar amb honor la seva categoria de directora premiada precisament en aquest festival (molts encara no hem paït que aquell any guanyés amb Surveillance, en un any en què competia amb la insuperable Déjame entrar).
 5. John dies at the end, de Don Coscarelli. Torna un director de culte que només per oferir-nos (fa dècades, això sí) la mítica Phantasm es mereix no només un cert respecte sinó que disposem d’unes hores per apreciar la seva proposta nova.
 6. Doomsday book, dels coreans Kim Jee-wong i Yim Pil-Sung. Com deia aquell, quan una pel·lícula incorpora el segell “coreana”, “no hase falta desir nada más…”. A disfrutar-la!
 7. Lovely Molly, d’Eduardo Sánchez. Sí, un dels creadors d’El projecte de la bruixa de Blair sobreviu al passat i ofereix un producte nou de terror. Recomanació amb pinces.
 8. Per posar-hi la cirera, cal destacar que per fi s’obren les portes de la TV. S’estrena una col·laboració amb el canal 3XL per explorar el món fantàstic de la BBC, amb sèries mítiques com Doctor Who i produccions estimulants i de culte com Misfits, Psychoville i The fades.
 9. Enguany el festival Sitges 2012 està dedicat a la fi del món. Per tant, l’anunciat ocàs de la humanitat, amb les seves diferents variants degeneratives, impregnarà el moll de l’os del festival de Sitges amb la projecció d’un bon grapat de films dedicats a mostrar l’apocalipsi.
 10. El Festival aprofitarà la celebració dels 20 anys de l’estrena de Reservoir dogs per retre homenatge al gran Quentin Tarantino, un habitual al festival i -cal que ho diguem?- un dels nostres referents principals.

Per últim, també cal informar-vos que s’ha arribat a un acord amb el portal de cinema en línia Filmin per l’estrena per internet l’endemà d’algunes de les pel·lícules que es projectin en el festival.

Novament, i no és cap novetat, una producció catalana que alhora és una opera prima tindrà l’honor d’obrir la 45a edició del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya, Sitges 2012, que enguany tindrà lloc del 4 al 14 d’octubre. Es tracta d’El cos (El cuerpo) thriller psicològic protagonitzat per Belen Rueda (coronada ja com la …

Un comentari a Cronenberg, Tarantino, l'Apocalipsi… avançament de Sitges 2012

 1. Miquel ha dit:

  Podrem gaudir d’un seguiment dia a dia dels Bastards al Festival.
  Estaria moooolt bé!!!