MENU

6 juliol, 2012 Comentaris (4) Visualitzacions: 1223 Cinema Marc Bataller @marcbataller

Durant l’adolescència vaig començar a descobrir el cinema d’acció. Un dia, per casualitat, vaig anar al videoclub i vaig llogar un dels hits que acaben d’arribar (quins records aquelles passejades pels videoclubs quan et passaves hores i hores remenant). Era Contacto sangriento. S’anunciava com la pel·lícula que catapultaria a la fama una nova icona mundial, …

Oda a Jean-Claude van Damme

Durant l’adolescència vaig començar a descobrir el cinema d’acció. Un dia, per casualitat, vaig anar al videoclub i vaig llogar un dels hits que acaben d’arribar (quins records aquelles passejades pels videoclubs quan et passaves hores i hores remenant). Era Contacto sangriento. S’anunciava com la pel·lícula que catapultaria a la fama una nova icona mundial, Jean-Claude van Damme. Me la vaig endur a casa i vaig quedar fascinat per les lluites. Tot i que el mestre de les arts marcials és i serà sempre Bruce Lee, aquelles escenes traspassaven les fronteres del que havia vist. Més acció, més lluita, més dramatisme, més espectacularitat. I per sobre de tot un nou líder, Van Damme. A partir d’aquí, Van Damme va començar a formar part de les meves videoteques. Kickboxer, Soldado universal, Timecop, Doble impacto, Blanco Humano, Muerte súbita

Amb el pas del temps la seva carrera s’ha anat deteriorant i un servidor, potser empès per aquella maduresa que mai vols adquirir, també va anar abandonant Van Damme. Espero que algun dia Jean-Claude m’ho perdonis. Fins que l’any 2008 vaig descobrir en el festival de Sitges la seva nova pel·lícula. Sí, a Sitges. Era JCVD. Una mena de fals biopic en què el mateix Van Damme ironitzava sobre la seva carrera. La cinta va rebre bones crítiques, però Van Damme no va saber-ho aprofitar i va tornar a caure en l’oblit.

Fins que ara, aquest mes d’agost, el podrem tornar a veure a la gran pantalla. Sí!!! Formarà part de l’equip de The Expendables 2. En la primera part va rebutjar l’oferta de Stallone, però ara sí que l’ha acceptada i serà el superdolent… Ell i Chuck Norris (una reverència al mestre) són les principals incorporacions a la saga en què tornaran a aparèixer Stallone, Bruce Willis, Schwarzenegger… Quin orgasme, mare meva!

Al marge de The Expendables 2, Van Damme prova de reinventar-se i està rodant una comèdia d’acció, Welcome to the Jungle, amb Adam Brody. Que la sort t’acompanyi, amic.

Durant l’adolescència vaig començar a descobrir el cinema d’acció. Un dia, per casualitat, vaig anar al videoclub i vaig llogar un dels hits que acaben d’arribar (quins records aquelles passejades pels videoclubs quan et passaves hores i hores remenant). Era Contacto sangriento. S’anunciava com la pel·lícula que catapultaria a la fama una nova icona mundial, …

4 comentaris to Oda a Jean-Claude van Damme

 1. Bruno ha dit:

  Completament d’acord!!! M’encanta en Van Damme, tot i que no tingui cap registre dramàtic, sempre fot la mateixa cara! Deien que només agradava a les dones i als homes homosexuals… Que en penseu? 😉

 2. Alt+126 ha dit:

  Quan era jove semblava que algú havia de protegir-lo, sempre amb la mateixa cara de por. A mesura que es va anar fent gran la cara cada cop semblava més de desgana. A JCVD tornava a semblar que algú l’havia de protegir, però no del dolent que li volia trencar tots el ossos sinó salvar-lo de la vida, del desengany que ha tingut amb el cinema, els diners i la fama.

  A veure si amb Mercenarios 2 aconsegueix estar més pròxim a Stallone, Chuache o Jet Li, en un entorn més desenfadat i sense ser l’únic protagonista esperem que es “desmeleni” una mica.

 3. Rambo ha dit:

  El dia que fa 66 anys l’Stallone feu un post d’en Van Damme!!! Provocadors!!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.