MENU

6 juliol, 2012 Comentaris (4) Visualitzacions: 1532 Cinema Marc Bataller @marcbataller

Durant l’adolescència vaig començar a descobrir el cinema d’acció. Un dia, per casualitat, vaig anar al videoclub i vaig llogar un dels hits que acaben d’arribar (quins records aquelles passejades pels videoclubs quan et passaves hores i hores remenant). Era Contacto sangriento. S’anunciava com la pel·lícula que catapultaria a la fama una nova icona mundial, …

Oda a Jean-Claude van Damme

Durant l’adolescència vaig començar a descobrir el cinema d’acció. Un dia, per casualitat, vaig anar al videoclub i vaig llogar un dels hits que acaben d’arribar (quins records aquelles passejades pels videoclubs quan et passaves hores i hores remenant). Era Contacto sangriento. S’anunciava com la pel·lícula que catapultaria a la fama una nova icona mundial, Jean-Claude van Damme. Me la vaig endur a casa i vaig quedar fascinat per les lluites. Tot i que el mestre de les arts marcials és i serà sempre Bruce Lee, aquelles escenes traspassaven les fronteres del que havia vist. Més acció, més lluita, més dramatisme, més espectacularitat. I per sobre de tot un nou líder, Van Damme. A partir d’aquí, Van Damme va començar a formar part de les meves videoteques. Kickboxer, Soldado universal, Timecop, Doble impacto, Blanco Humano, Muerte súbita

Amb el pas del temps la seva carrera s’ha anat deteriorant i un servidor, potser empès per aquella maduresa que mai vols adquirir, també va anar abandonant Van Damme. Espero que algun dia Jean-Claude m’ho perdonis. Fins que l’any 2008 vaig descobrir en el festival de Sitges la seva nova pel·lícula. Sí, a Sitges. Era JCVD. Una mena de fals biopic en què el mateix Van Damme ironitzava sobre la seva carrera. La cinta va rebre bones crítiques, però Van Damme no va saber-ho aprofitar i va tornar a caure en l’oblit.

Fins que ara, aquest mes d’agost, el podrem tornar a veure a la gran pantalla. Sí!!! Formarà part de l’equip de The Expendables 2. En la primera part va rebutjar l’oferta de Stallone, però ara sí que l’ha acceptada i serà el superdolent… Ell i Chuck Norris (una reverència al mestre) són les principals incorporacions a la saga en què tornaran a aparèixer Stallone, Bruce Willis, Schwarzenegger… Quin orgasme, mare meva!

Al marge de The Expendables 2, Van Damme prova de reinventar-se i està rodant una comèdia d’acció, Welcome to the Jungle, amb Adam Brody. Que la sort t’acompanyi, amic.

Durant l’adolescència vaig començar a descobrir el cinema d’acció. Un dia, per casualitat, vaig anar al videoclub i vaig llogar un dels hits que acaben d’arribar (quins records aquelles passejades pels videoclubs quan et passaves hores i hores remenant). Era Contacto sangriento. S’anunciava com la pel·lícula que catapultaria a la fama una nova icona mundial, …

4 comentaris to Oda a Jean-Claude van Damme

 1. Bruno ha dit:

  Completament d’acord!!! M’encanta en Van Damme, tot i que no tingui cap registre dramàtic, sempre fot la mateixa cara! Deien que només agradava a les dones i als homes homosexuals… Que en penseu? 😉

 2. Alt+126 ha dit:

  Quan era jove semblava que algú havia de protegir-lo, sempre amb la mateixa cara de por. A mesura que es va anar fent gran la cara cada cop semblava més de desgana. A JCVD tornava a semblar que algú l’havia de protegir, però no del dolent que li volia trencar tots el ossos sinó salvar-lo de la vida, del desengany que ha tingut amb el cinema, els diners i la fama.

  A veure si amb Mercenarios 2 aconsegueix estar més pròxim a Stallone, Chuache o Jet Li, en un entorn més desenfadat i sense ser l’únic protagonista esperem que es “desmeleni” una mica.

 3. Rambo ha dit:

  El dia que fa 66 anys l’Stallone feu un post d’en Van Damme!!! Provocadors!!!!!!!!